flash

 

Lehden BN 3/09 (237) sisältöä

Pääkirjoitus - Kesäkuussa 2009

Maan suurimpien bluesfestareiden esiintyjäjulkistukset touko-kesäkuun tietämillä on yksi varmimmista suven merkeistä – ja ainakin allekirjoittaneelle aina yhtä suurella innolla odotettu tapahtuma kuin lyhyiden hamekankaiden ilmaantuminen tänne koti-Helsingin katumaisemaan! Vuoden tässä vaiheessa on ensihavainnot molemmista jo luonnollisesti tehty – ja jos yritetään keskittyä vain siihen ensiksi mainittuun, ei kesän artistitarjonnan laatuun tai monipuolisuuteen ole nytkään ollut juuri nokan kopauttamista: kaiken kaikkiaan kelpo työtä ovat konserttijärjestäjät jälleen tehneet! Henkilökohtaisesti kovimmat etukäteisodotukset kohdistuvat tällä erää Puistobluesin päästagelle nousevaan James Hunteriin, Imatralla Chicagon elävää blueshistoriaa esittelevään Billy Boy Arnold - John Primer - Billy Branch - Lurrie Bell –yhteenliittymään sekä Rauma Bluesin tiukkaan tähtikimaraan Dr. Johnista Janiva Magnessiin.
   Harvinaisen puuhakkaana on viime viikkoina ollut myös oma Finnish Blues Societymme. Jo edellisnumerossa mainostettu Eddie Boydin muistolaatta on kuin onkin saanut pysyvän edustuspaikkansa bluesmaestron vanhan kotitalon seinästä (osoitteessa Helsinginkatu 12C). Sangen mukavasti sekä aiheesta kiinnostunutta yleisöä että mediahuomiota kerännyt lämminhenkinen paljastustilaisuus onnistui jopa paremmin kuin osasimme kuvitellakaan – mistä vielä kerran sydämelliset kiitokset kaikille projektiin tavalla tai toisella osallistuneille tahoille – sekä ennen kaikkea koko hankkeen varsinaiselle ”äiteelle”, Leila Boydille.
   BN 2/09:n pääkirjoituksessa niin ikään sivuamani Baltic Blues Challengen Suomen karsintojen tulokset saatiin myös ratkaistua toukokuun lopulla. Vaikka skabaan osallistuneiden yhtyeiden ja artistien taso olikin odotetun korkea, pystyi 30-henkinen asiantuntijajury suorittamaan voittajien valinnat lopulta miltei yksimielisellä päätöksellä: kotoista bluesosaamista lähtee Saksan Eutinissa pidettäviin finaaleihin edustamaan yhtyesarjassa juuri parahiksi uunituoreen cd:n "Dynamite Boogie" julkaissut T. Leino Band ja soolo/duo-sarjassa maailmalla jo hyvän aikaa muutenkin esimerkillisinä suomiblueslähettiläinä toimineet Jo' Buddy & Down Home King III (huom: lue BBC-aiheesta lisää lehtemme nettisivuilta). Onnittelut kummallekin ja parhainta menestystä tuleviin bluestaistoihin! Tuokaahan "poika" kotiin!

Pete Hoppula


BN Poll '08

Yhteenveto Blues Newsin lukijaäänestyksen tuloksista.

koonti & kommentit: P. Hoppula


TOMI LEINO - Blueselämään ammattilaisasenteella

Aktiivisesti ympäri maata sekä erilaisilla duokokoonpanoilla että vakioyhtyeensä T. Leino Bandin kanssa keikkaileva Tomi Leino on eräs harvoista Suomessa vaikuttavista todellisista blues-ammattilaisista. Ässäluokan liveorkesteriksi vuosien uurastuksen myötä hioutunutta T. Leino Bandia voidaan myös hyvällä syyllä pitää eräänä kotimaisen blueskentän edustuskelpoisimmista vientituotteista. Vaikkei vaatimattomana persoonana tunnetun Leinon 1980-luvun puolivälissä käynnistyneelle uralle juuri levytyksiä mahdukaan, on artistin taidot ehditty silti noteerata laajalti jo ulkomaillakin. Esiintymiskokemusta on kertynyt Moskovasta New Yorkiin ja mm. Rick Estrin sekä Charlie Musselwhite ovat antaneet maailmalla mairittelevia lausuntoja miehen tekemisistä. Hyvää osviittaa T. Leinon osaamisen tasosta antavat toki myös tähänastiset sessioprojektit, amerikkalaisharpisti Steve Guygerin kanssa äänitetty yhteislevy ”Keep On Moving” (Harp-O-Phone Records, 2007) sekä Jimmie Lawson -CD ”The Real Deal” (Hila Records, 2008). T. Leino Bandin ensimmäinen oma pitkäsoitto ”Dynamite Boogie” (Hila Records) on ilmestymässä levykauppoihin kesän 2009 kynnyksellä. On siis jo korkea aika istuttaa ”Sir” Leino itse BN:n pahamaineiseen piinapenkkiin.

haastattelu: Matti Nuutinen & P. Hoppula, kuvat: Jyrki Kallio, Pertti Nurmi


EDDY "THE CHIEF" CLEARWATER - Päällikkö on puhunut

Blueslegenda haastateltavana Lahden Grand Blues -festivaaleilla 4.4.2009.

haastattelu: Kari Kempas, kuvat: Pirjo Salminen & Pertti Nurmi


TWO TIMERS - Britannian suuri pieni bändi

Siinä missä kitaravetoisen rockin arkkityypiksi on sementoitunut trio, tuntuu että bluesin uuden tulemisen taustalla häärivät duokokoonpanot, sen verran laadukkailla kaksikoilla kuulijoita on hemmoteltu viime vuosina. Olkoon edellä mainittu näköharhaa tai ei, brittiläinen Two Timers on kyntänyt sarkaansa jo viidentoista vuoden ajan, ja vaikka puhtaaksi bluesaktiksi yhtyettä ei pystykään lokeroimaan, niin sinisävelet ovat merkittävässä roolissa duon omaperäisessä musiikillisessa yhdistelmässä. Duon muodostavat vokalisti Sarah James, joka soittaa virveliä ja muita lyömasoittimia sekä huuliharppua sekä kitaristi Gordon Russell, jonka soitinarsenaalin täydentävät mandoliini ja matkalaukkubassorumpu. Seuraavassa Suomeen loppukesästä konsertoimaan tulevan duon vokalistin Sarah Jamesin pikahaastattelu täydennettynä viimeisimmän levyn arviolla.

teksti & haastattelu: Marko Suutarla, kuva: Jyrki Kallio


ANGELA BROWN - Livepersoona vailla vertaa (haastattelu tehty Jyväskylän Blues Live! -tapahtumassa syksyllä 2008)

Angela Brown eroaa muista blueslaulajattarista siinä, että hänellä on koulutusta ja kokemusta myös teatteriesiintymisestä (hän on ollut mukana mm. Bessie Smithin ja Ma Raneyn elämiä käsitelleissä musikaaleissa). Chicagossa syntynyt ja kasvanut Angela on levyttänyt ja kiertänyt Euroopassa 80-luvulta lähtien. Hän on esiintynyt pitkään pianistien kanssa duona ja julkaissut 1990-luvulla albumit Live (Acoustic Music, 1993), Wild Turkey (Acoustic Music, 1993; yhdessä Christian Christln kanssa), Breath (Acoustic Music, 1995), If I Hadn’t’a Been High (Slowmotion Records, 1996) sekä The Voice Of Blues (Chrisly Records, 1997). Nykyään hän esiintyy usein käytetyn sessiopianisti Christian Rannenbergin (mm. Billy Boy Arnold) kera. Englantilaisen Mighty 45’s -yhtyeen kanssa hän kiertää säännöllisesti ja on tehnyt bändin säestyksellä kaksi cd:tä Thinking Out Loud (Blueside/Westside/Manhaton Records, 1999) ja Live - In A Dangerous Mood (The Mighty 45 Records, 2006). Lisäksi vuonna 2004 julkaistiin levyt Wings Of Blues (Luleymusic; yhdessä saksalaispianisti Jan Luleyn kanssa) sekä Mosaic: A Collection of African-American Spirituals With Piano and Guitar (Albany Records; yhdessä pianisti Joseph Joubertin ja kitaristi Tyron Cooperin kanssa). Bluesin lisäksi Angela esittää soul-, jazz-, r&b- sekä gospel-ohjelmistoa. Lavalla hän on elementissään eläytyen vahvasti kappaleiden tunnelmiin. Teatterikokemus tulee ilmi hänen vahvoissa ilmeilyissään ja mimiikoissaan. Hän on eläväinen esiintyjä ja yleisökontaktinhakija, joka ei pysy paikoillaan. Angelan show on pakko nähdä ja kokea, jotta häntä ymmärtää.

haastattelu: Kari Kempas, kuva: Pertti Nurmi


DANNY LOUIS - Muulin neljäs jalka

"Vierailin Helsingissä kerran vuonna 1987, kun olin kiertueella Joe Cockerin kanssa. Hieman aikaisemmin oli tapahtunut Tsernobylin onnettomuus, joten silloin oli huomioitavissa tiettyä jännittyneisyyttä." Tänä vuonna Danny Louis palaa suomeen Gov’t Mulen kosketinsoittajana. Warren Haynesin yhtye soittaa Suomessa Järvenpään Puistobluesissa. Kotonaan New Yorkissa hän kertoo BN:lle uudesta levystä puhelimen välityksellä.

haastattelu: Eduardo Alonso


KERRI POWERS - Varjoista parrasvaloihin

Kerri Powersin pitkään odotettu, nyt maaliskuussa julkaistu uutuuslevy ”Faith in the Shadows” on mykistänyt niin kriitikot kuin fanitkin. Lyökö Powers tällä levyllä itsensä läpi suuren yleisön tietoisuuteen ja suosioon myös täällä Suomessa? Kaikki edellytykset sille ovat nimittäin olemassa.

haastattelu: Risto Laitila (a.k.a. DocJerry)


JANIVA MAGNESS - Vuoden 2009 paras bluesviihdyttäjä ja paras nykynaisbluesartisti

Arvostetut Blues Music Award -palkinnot jaettiin hiljattain The Blues Foundationin kotikaupungissa Memphisissä. Palkintogaala oli jo kolmaskymmenes. Rauma Bluesiin kesällä saapuva Janiva Magness pokkasi kaksi pystiä. Hänet arvioitiin vuoden viihdyttäjäksi (ns. B.B. King -palkinto) sekä parhaaksi naispuoliseksi nyky-bluesin artistiksi. Kerrankin menivät nämä pystit oikeaan osoitteeseen. Tämä on oikeasti hieno uutinen, kun tuo luultavasti koko ”kisojen” arvostetuin sarja (Entertainer of the Year) on muutaman kerran mennyt todella noloihin osoitteisiin. Magnesilla on myös vuosien 2006 ja 2007 parhaan naispuolisen nyky-bluesartistin pystit. 51-vuotias Janiva Magness on levyttänyt seitsemän sooloalbumia sekä vieraillut laulajana tai taustalaulajana mm. seuraavilla pitkäsoitoilla: R.L. Burnsiden ”Wish I Was In Heaven Sittin’ Down” (Fat Possum), John ”Juke” Loganin ”The Chill” (Sky Ranch), Doug MacLeodin “Who’s Truth, Who’s Lies” (Audioquest), Kirk Fletcherin ”Shades Of Blue” (Crosscut Records) ja Kid Ramosin ”Two Hands One Heart” (Black Top), ”Kid Ramos” (Evidence) sekä ”West Coast House Party” (Evidence). Hän on myös kova ja ahkera keikkailija, tuollaiset pari sataa konserttia vuodessa klubeissa, festivaaleilla ja konserttisaleissa ympäri maapalloa. Ja nyt tätä siis ensi kertaa Suomessa.

teksti: Markku Pyykkönen


MARK SALLINGS - Memories

BN muistelee auto-onnettomuudessa 25.2.2009 menehtynyttä harpistia, laulajaa, fonistia ja kosketinsoittajaa Mark Sallingsia.

teksti: Jari Kolari


ELLIS HOOKS

Kuka ihmeen Ellis Hooks, saattavat monet suomalaiset kysyä – myös jopa pidemmän aikaa soulia kuunnelleet. Tämän laulajan tekee kuitenkin varsin mielenkiintoiseksi se seikka, että lukuisat levyarviot tai muut jutut suitsuttavat kaikki tätä nuorehkoa miestä lähes maasta taivaisiin. Ellisin tuottaja Jon Tiven kutsuu miestä peräti suureksi kadoksissa olleeseeksi legendaariseksi soulmieheksi - lapseksi, jota Otis Redding ja Tina Turner eivät koskaan saaneet. Mikä sitten hänessä oikein vetoaa ja onko noilla ylistävillä lausunnoilla katetta? Tätä sopiikin pohtia näin kesän kynnyksellä, kun Ellis on tulossa Suomeen esiintymään. Ehkä silloin voidaan vastata kysymyksiin vielä syventävämmin, kun nähdään miehen livekunto. Olen varsin uteliaana veivannut hänen koko tuotantoaan läpi yrittäen löytää ne seikat, mitkä tässä miehessä kriitikoita ja suurta yleisöä miellyttävät. Ehkä vastaus on näinkin yksinkertaisen kaksiosainen: Ensiksi tällä miehellä on ääni, joka on ottanut vaikutteita soul-musiikin suurilta kuten Sam Cookelta, Otis Reddingiltä, Wilson Pickettiltä ja James Brownilta, mutta myös brittirockin klassisilta ääniltä kuten Steve Marriotilta, Paul Rodgersilta, Robert Plantilta ja Rod Stewartilta. Toiseksi miehen levyiltä paljastuva musiikki saattaa vedota varsin paljon juuri rock-yleisöön ja/tai rock-toimittajiin, sillä se on varsin sujuvaa soulin, bluesin ja rockin synteesiä lievillä kantri- ja funk-vaikutteilla. Hooks itse kutsuu musiikkiaan Americana souliksi.

teksti: Markku Pyykkönen


SUGAR RAY NORCIA Suomessa elokuussa

Yhdysvaltojen koillisosaa New Yorkista Mainen osavaltioon kutsutaan nimellä New England. Tämä alue, Boston etunenässä, on toiminut aikojen kuluessa merkittävänä ja innoittavanä keskuksena monille muusikoille. Se oli musiikillisesti hieno kasvuympäristö myös Suomeen kesällä konsertoimaan saapuvalle Sugar Ray Norcialle.

teksti: Jari Kolari


MICKY MOODY Savonsolmuun

Tulevan kesän Beach & Blues Party -tapahtuman pääkonsertti huipentuu Englannista saapuvan Micky Moody Bandin esiintymiseen. Brittikitaristi Moody tunnetaan parhaiten Whitesnake-yhtyeen alkuperäisestä kokoonpanosta. Ennen Whitesnakea Micky vaikutti kokoonpanoissa Juicy Lucy sekä Snafu. Teini-ikäisen Mickyn ensimmäisen koulubändin yhtenä jäsenenä oli nykyinen Queen -laulaja Paul Rodgers.

teksti: Auvo Laaksonen


AVARUUSLEVYPARAATI - Kadonneiden vinyylien rahinaa, osa 12

Tänä kesänä median huomio on todennäköisesti kiinnittynyt vuoden 1969 tapahtumiin, jolloin ihminen laskeutui aluksellaan Kuun kamaralle. Sinne ei olisi kuitenkaan päästy ilman aikaisemmin tehtyä pitkäjänteistä tutkimus- ja kehitystyötä. Kuu, tähdet ja planeetat ovat vilisseet kappaleiden nimissä ja sanoituksissa jo ammoisista ajoista alkaen ja artikkelissani tutkin sitä, miten avaruudenvalloitus näkyi äänilevyillä ja hieman muutakin. Esimerkiksi Elvis Presleyn, Bill Haleyn, Gene Vincentin, Jerry Englerin, Chuck Berryn, Little Richardin sekä kitarayhtyeiden the Tornados ja the Spotnicks levyiltä on kuultavissa avaruudellisia ääniä ja muotoja, jotka kuvaannollisesti ilmenevät joko laulun tekstissä tai musiikin soundissa. Ne jättivät oman merkittävän leimansa 50-luvun ja 60-luvun alun rock ’n’ rolliin. Kaikkiaan avaruusaiheisia levyjä on julkaistu vuosikymmenien varrella paljon, eikä tarinani tunne niistä jokaista saati niiden äänityspäivämäärää, levynumeroa tai -merkkiä. Olen valinnut käsittelyyn joitakin omasta mielestäni mielenkiintoisia kappaleita. Tämä tarina johdattelee lukijan avaruusaikaan.

teksti: Antero Tirronen


ACE'N KERÄILYERÄT, osa 6

Levyarvioita.

teksti: Juhani Ritvanen & Jyrki Ilva


YHÄ JYTISEE!, osa 13

Levyarvioita.

teksti: Pertti Nurmi & Juhani Ritvanen


BLUES SAAPUU EUROOPPAAN, osa 5

Levy- ja dvd-arvioita.

teksti: Vesa Walamies


KANTRIKATSAUS 2009

Levyarvioita.

teksti: Riku Metelinen


Konserttiarvio: Harp Attack, Ravintola Koha, Helsinki, 28.3.2009

teksti ja kuvat: Harri Haka


Konserttiarvio: R.J. Mischo, Kantis Goes Roots, Helsinki, 3.4.2009

teksti ja kuva: Miranda Lindqvist


Konserttiarvio: Maisteri T. & Lihan Tie, Savonsolmu Blues Club, Pieksämäki, 24.4.2009

teksti ja kuva: TT Tarkiainen


Turinaa ja tietoa

teksti: Vesa Walamies


BLUES NEWS FROM CHICAGO

Dick Shurman's column in English.


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN veljensä vartiomiehenä

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


Noituutta New Orleansissa

Tarinoita Amerikasta, osa 3

teksti: "Wild Bill"


UUDET BLUESLEVYT -liite

luettelo Suomessa saatavilla olevista alkukesän 2009 cd- sekä dvd-julkaisuista.


CD-TUTKAILUT:
 • Dave Arcari : Got Me Electric (Buzz)
 • Lindsay Wells : One And Only Me (omak.)
 • The Amazing Bags' Groove : The Amazing Bag's Groove, Vol. 1 (omak.) Lue levyarvio!
 • Dan Baird & Homemade Sin : Dan Baird & Homemade Sin (Jerkin' Crocus)
 • B.B.T. (Barney's Boogie Train) : Jukebox Attack (EMG)
 • Katie Beth : Breaking From The Shadows (omak.)
 • BopCats with Friends : String-Go (Jupiter Stroll) Lue levyarvio!
 • Catherine Britt : Little Wild Flower (Universal)
 • Laura Bryna : Trying To Be Me (Equitty Music)
 • Kimberly Cash : Country Kisses (Platinum Plus)
 • Kurt Crandall : Get Wrong With Me (YesterYear)
 • Tas Cru : Grizzle N' Bone (Crustee Tees)
 • Carlos del Junco: Blues Mongrel (Northern Blues Music, '05)
 • Carlos del Junco: Steady Movin' (Northern Blues Music)
 • Omar Kent Dykes : Big Town Playboy (Ruf)
 • Emil & the Ecstatics : Bit By Bit (Naked Prod.)
 • Mike Farris & the Roseland Rhythm Revue : Shout! Live (Columbia)
 • Ruthie Foster : Truth According To (Blue Born Music)
 • Vernon Garrett : I'm Too Far Gone (Video Uptown)
 • Gaither Gospel : Country Bluegrass Homecoming 2 (Gaither)
 • Dan Hicks & the Hot Licks : Tangled Tales (Surfdog)
 • Warner E. Hodges : Centerline (Jerkin' Crocus)
 • Honey B & T-Bones : Alien Blues (Sound of Finland) Lue levyarvio!
 • Steve Howell : My Mind Gets To Ramblin' (Out Of The Past)
 • Howlin' Bill : Live At Ancienne Belgique (Naked Prod.)
 • The Insomniacs : At Least I'm Not With You (Delta Groove)
 • James Intveld : Have Faith (Molenaart)
 • Shirley Johnson : Blues Attack (Delmark)
 • Alison Krauss : A Hundred Miles Or More - A Collection (Rounder/Decca)
 • David Krull : Can't Let Go (omak., '05)
 • T. Leino Band : Dynamite Boogie (Hila) Lue levyarvio!
 • Eric Lindell : Gulf Coast Highway (Alligator)
 • Lobos Negros : Ocho Grandes Aullidos (Calandraca)
 • Loco Zydeco : Time To Turn The Key (Flaming Cheese)
 • Louisiana Red : Back To The Black Bayou (Bluestown/Ruf)
 • Janiva Magness : What Love Will Do (Alligator)
 • Marty the Random Guy : Hooks (omak.) Lue levyarvio!
 • Kathy Mattea : Coal Captain (Potato)
 • MaryJanes : Plays Hurriganes (Backbeat) Lue levyarvio!
 • Messengers : Silver (Allstar Music) Lue levyarvio!
 • Miss Saana & the Missionaries : Yes, We Are! (Jupiter) Lue levyarvio!
 • Notodden Blues Band : Så Langt Som Hit 2-CD (Bluestown)
 • The Olympic Ass-Kickin Team : National Champions (Doublenaught)
 • Betty Padgett : Betty Padgett (Luv N' Haight)
 • Papaleg Acoustic Duo : Back To Mississippi (omak.)
 • Rob Roy Parnell : Let's Start Something (Blue Rocket)
 • Gretchen Peters with Tom Russell : One To The Heart, One To The Head (Scarlet Letter/Frontera)
 • David Phelps : The Voice (Word/Curb/WBR)
 • Rod Piazza & the Mighty Flyers Blues Quartet : Soul Monster (Delta Groove)
 • Joe Price : Rain Or Shine (Blues Acres Prod.)
 • The Radio Kings: The Radio Kings (CoraZong)
 • Rocking Rolling Living Loving Band : The House Of The Hot (omak.) Lue levyarvio!
 • Rocking Rolling Living Loving Band : The Man From P.I.N.U.P. (omak.) Lue levyarvio!
 • Shawna Russell : The Goddess (Way Out West)
 • Julian Sas : Wandering Between Worlds CD+DVD (Corazong)
 • Candi Staton : Who's Hurting Now? (Honest Jon's)
 • Sultans : Sultans (Sporting Life LP) Lue levyarvio!
 • Jussi Syren & the Groundbreakers : From Vyborg To L.A. (Goofin') Lue levyarvio!
 • Eddie Taylor Jr - Tré - Harmonica Hinds : From The Country To The City (Wolf)
 • Hans Theesink Band : Bridges (Blue Groove)
 • Pat Thomas : His Father's Son (Broke & Hungry)
 • Too Slim & the Taildraggers : Free Your Mind (Underworld)
 • eri esittäjiä : A Tribute To James Yank Rachell (Yanksville)
 • eri esittäjiä : Live At Ground Zero, Vol. 1-2 (Delta Groove)
 • eri esittäjiä : Future Of The Blues, Vol. 3 (Northern Blues)


  Uusintajulkaisut:

 • Hank Ballard & the Midnighters : Nothing But Good 5-CD (Bear Family)
 • The Fairfield Four : The Bells Are Tolling (Ace)
 • Little Willie John : Heaven All Around Me (Ace)
 • Roy Lee Johnson : When A Guitar Plays The Blues (Bear Family)
 • Muddy Waters : Authorized Bootleg: Live At The Fillmore Auditorium (Geffen)
 • The Ovations : Hooked On A Feeling/Having A Party (Kent)
 • Piano Red (a.k.a. Dr Feelgood) : Rocks (Bear Family)
 • The Sensational Nightingales - The Fairfield Four : The Sensational Nightingales/The Fairfield Four (Pewburner)
 • Joe 'Mr Google Eyes' August : The New Orleans Blues Shouter (Domino)
 • Rolf Wikström : Klassiker (MNW)
 • Billy Wright : Have Mercy Baby (Blue City)
 • eri esittäjiä : A Burt Bacharach Collectors' Anthology 1952-1969 (Ace)
 • eri esittäjiä : A Complete Introduction To Northern Soul 4-CD (Universal)
 • eri esittäjiä : Break-A-Way - The Songs Of Jackie DeShannon 1961-1967 (Ace)
 • eri esittäjiä : Doo-Wop Party (DWR)
 • eri esittäjiä : Lost & Found Vol. 2 (Blues Legacy)
 • eri esittäjiä : Mark Hummel Chicago Blues Party (Mountain Top)
 • eri esittäjiä : New Orleans Rarities, Vol. 1 (Regal)
 • eri esittäjiä : Stompin' Vol. 14 - 16 (Stompin')
 • eri esittäjiä : 33 Doo-Wop Dances (DWR)
 • eri esittäjiä : Toast Of The Coast (Ace)


  DVD:t:

 • Lobos Negros con Diego Manrique : El Hijo Del Sombrero (Lobos Negros)
 • Muddy Waters : Journeyman Blues (Magnum Music)
 • Papa George : Live At The Ram Jam (omak.)
 • Dave Specter : Live In Chicago (Delmark)
 • Stevie Wonder : Live At Last (Universal)
 • eri esittäjiä : Legends Of The American Folk Blues Festivals (Tropical Music)


  Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 •  

  NUMERO BN 3/09 (237):

  BN Poll 2008...................................................4 Janiva Magness (Markku Pyykkönen)......9 Eddy Clearwater (Kari Kempas)..............12 Tomi Leino (M. Nuutinen & P. Hoppula).....14 Mark Sallings (Jari Kolari).......................17 Two Timers (Marko Suutarla)................18 Ellis Hooks (Markku Pyykkönen).............19 Angela Brown (Kari Kempas).....................20 Kerri Powers (Risto Laitila).........................21 Turinaa ja tietoa (Vesa Walamies)........23 Noituutta New Orleansissa (Wild Bill).....23 Sugar Ray Norcia (Jari Kolari)............23 Avaruuslevyparaati (Antero Tirronen)....24 Danny Louis (Eduardo Alonso)..............28 Muddy Lee Makkonen (Pirinen-Kallio).......29 Blues News from Chicago (Dick Shurman).30 Blues News from England (N. Darwen).....31 Keikka-arvioita (Lindqvist & Tarkiainen)...32 Uudet alan levyt (koonnut P. Hoppula)......33 Micky Moody (Auvo Laaksonen)............35 Blues saapuu Eurooppaan (V. Walamies)...37 Kantrikatsaus 2009 (Riku Metelinen).........38 Harp Attack (Harri Haka)..............................39 Ace'nkeräilyerät 6 (J. Ritvanen & J. Ilva)....40 Yhä jytisee 13 (P. Nurmi & J. Ritvanen)......43 CD & DVD -tutkailut ....................................49   

  Janiva Magness

   

  Eddy Clearwater Lahdessa '09
  (photo: Pirjo Salminen)

   

  Tomi Leino
  (photo: Jyrki Kallio)

   

  Two Timers
  (photo: Jyrki Kallio)

   

  Ellis Hooks

   

  Angela Brown Jyväskylässä '08
  (photo: Pertti Nurmi)

   

  Kerri Powers

   

  R.J. Mischo Helsingissä '09
  (photo: Miranda Lindqvist)

   


  Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:

 • Honey Aaltonen
 • Marko Aho
 • Aarno Alén
 • Eduardo Alonso
 • J-P Berg
 • Norman Darwen
 • Kai Engrén
 • Harri Haka
 • Jyrki Ilva
 • J.M. Izquierdo
 • Jyrki Kallio
 • Pauli Kallio
 • Kari Kempas
 • Jari Kolari
 • Auvo Laaksonen
 • Juhani Laikkoja
 • Risto Laitila
 • Miranda Lindqvist
 • Riku Metelinen
 • Mikke Nöjd
 • Aimo Ollikainen
 • Antero Pihlajaniemi
 • Ville Pirinen
 • Markku Pyykkönen
 • Pirjo Salminen
 • Jari Salo
 • Dick Shurman
 • Marko Suutarla
 • Katri Somerjoki
 • TT Tarkiainen
 • Antero Tirronen
 • Antti Vainio
 • Vesa Walamies

  Päätoimittaja:
  Pete Hoppula

  Taitto:
  Juhani Ritvanen & Pertti Nurmi

  Paino:
  Art-Print Oy, Helsinki
 •  

  BN 3/09 NYT SAATAVILLA!

  HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

  Kansi: Tomi Leino
  (kuva: Pertti Nurmi)


  Huom: Lehteen 4/09 tarkoitetut tekstit ja ilmoitukset oltava toimituksessa 7. elokuuta mennessä!


  BN myös digitaalisena!
  Palvelun tarjoaa lehtiluukku.fi