flash

 

Lehden BN 4/08 (232) sisältöä

Pääkirjoitus - elokuussa 2008

Kuten tiedetään, ajoittui Blues Newsin perustaminen ns. ”hulluun vuoteen” 1968. Kun tätä nyt käsissämme olevaa ennätyksellisen jykevää 40-vuotisjuhlanumeroa tarkastelee, ei voi muuta kuin todeta tietynlaisen hulluuden olevan yhä voimissaan – ainakin BN-tekijätiimin keskuudessa. Hyvä niin, eihän pieni kajahtaneisuus vielä kellekään vaaraksi ole, päinvastoin näissä blues-hommissa se on silkkaa valttia ja itse asiassa olennainen osa koko harrastustoiminnan viehättävyyttä!
  Vaikka itse olen kuulunut BN:n kantahörhöihin vasta nelisen vuotta, istutettiin hulluuden siemen minuunkin jo varhaisessa lapsuudessa. Meidän taloudessa näet käytettiin jokapäiväisinä aapisina akuankkojen ja texwillereiden ohella rinta rinnan myös Blues Newsia. Summa summarum, lisäksi että BN pitkälti saneli perusteet tulevalle musiikkimaulleni, se siis myös osaaltaan opetti minut lukemaan ja kirjoittamaan! Tämä selittänee pelottavan paljon.
  FBS on myöntänyt historiansa saatossa kaikkiaan 11 kunniajäsenyyttä henkilöille, joiden työpanos joko yhdistyksen tai ylipäänsä suomalaisen bluesgenren hyväksi on ollut erityisen huomionarvoista: Pekka Gronow (1969), Jussi Raittinen (1970), Jukka Wallenius (1970), Vesa Walamies (1972), Timo Varhama (1974), Juhani Ritvanen (1977), Heikki Suosalo (1986), Pekka Talvenmäki (1986), Juhani Aalto (1986), Risto Kuokkanen (1986), Eddie Boyd (1993). Tähän luetteloon on nyt ilo ja kunnia lisätä myös seuraavat ansioituneet: Pertti Nurmi, Aimo Ollikainen, Sami Ruokangas, Aarno Alén ja Hannu Nyberg. Valinnat tehtiin FBS:n hallituksen yksimielisellä päätöksellä elokuun alussa ja virallisesti kunniajäsenyydet myönnetään asianomaisille suuren juhlakavalkadimme yhteydessä Helsingin Gloriassa 19. syyskuuta. Onneksi olkoon heille – ja vielä kerran, onneksi olkoon myös kaikille muille Blues Newsin tekoon kaikkien näiden 40 vuoden aikana osallistuneille!

Pete Hoppula


B.B. & THE BLUES SHACKS

Lehden pääkirjoituksesta (ja muustakin) on jo varmasti käynyt selväksi, että Blues News täyttää tänä vuonna pyöreitä vuosia. Juhlan kunniaksi saamme 19. syyskuuta vieraaksi bluesin huippuosaajista koostuvan saksalaisyhtye B.B. & The Blues Shacksin. Yhtyeen vierailevana vokalistina esiintyy bluesveteraani Finis Tasby. Hänestä päätoimittajamme kirjoitti hiljattain ansiokkaan jutun (ks. BN-4/2007), ja viereisen sivun RaumaBlues -katsauksesta voitte tarkistaa mitä on siltä suunnalta odotettavissa. Tässä kuitenkin pohjustukseksi B.B. & The Blues Shacks-tarinaa...

teksti: Harri Haka


RAUMA BLUES 2008

Mannish Boys (haastattelussa ja keikalla), Eve & the Exiles, Eero Raittinen + Ninni Poijärvi & the Noisky Kinda Men, Doyle Bramhall, Buckwheat Zydeco

teksti: Harri Haka, Jari Kolari, Aimo Ollikainen, Honey Aaltonen - kuvat: Pertti Nurmi


PORI JAZZ 2008

Sharon Jones & Dap-Kings, Stax Records Soul Revue: N’Dambi & The Soul Children + William Bell

teksti: J-P Berg, Juhani Laikkoja - kuvat: Pertti Nurmi


PUISTOBLUES 2008

Erja Lyytinen, Julian Sas, Big Jack Johnson, Duke Robillard, Delbert McClinton

teksti: Kari Kempas - kuvat: Pirjo Salminen & Pertti Nurmi


IMATRA BIG BAND FESTIVAL 2008

Robert Cray, The Campbell Brothers, Sven Zetterberg, Eddie Kirkland, Wentus Blues Band

teksti & kuvat: Pertti Nurmi


BLUES NEWS 40 VUOTTA... EI SITTENKÄÄN AIVAN SUOTTA

Vuosi 1968 painettiin historiankirjoihin "Euroopan hulluna vuotena”. Ennennäkemättömän voimakas poliittinen ja yhteiskunnallinen murros leimasi ihmiskunnan tekemisiä käytännössä ympäri maailmaa, niin myös täällä Suomessa – ja erityisesti opiskelijoiden keskuudessa. Uudet aatteet myllersivät nuorten toivojemme mieliä eikä ideologisilta ylilyönneiltäkään voitu aina välttyä. Paljon hyvääkin saatiin silti aikaiseksi: Vahva tahtotila omaehtoisen yhdistystoiminnan järjestämiseen sekä vapaaseen tiedonvaihtoon synnytti huomattavaa liikehdintää poliittisten tahojen ohella myös populaarikulttuurin harrastajissa. Varsinkin marginaalimusiikkityylien asiantuntijat kansan syvistä riveistä ottivat asiakseen nousta taistoon Suosikin, Iskelmän, Intron ja Stumpin tapaisia puhtaasti kaupallisista lähtökohdista toimivia, yleispiirteisesti ja joskus jopa väheksyenkin useisiin popvirran lieveilmiöihin suhtautuvia nuorisojulkaisuja vastaan. Rintaman kärkilinjoilla kesällä 1968 sai alkunsa myös Suomen ensimmäinen ja yhä tänäkin päivänä ainoa paperimuotoinen kotimainen mustan musiikin erikoislehti “Blues News”.

teksti: Pete Hoppula


IKE TURNER IN MEMORIAM - URA SOOLOLEVYTYSTEN VALOSSA, OSA 4

Ike Turner -muistosaagan neljäs ja viimeinen osa käsittelee artistin elämää 1980-luvulta 2000-luvulle.

teksti: Pete Hoppula


MUFARANG INTERNATIONAl - Laatumusiikkia musiikillisin perustein

Vuonna 2006 perustettu MuFarang International on muutamassa vuodessa vaki innuttanut asemansa yhtenä Suomen mielenkiintoisimmista levy-yhtiöistä. Janne Haaviston ja Muffe Halla-ahon perustuma yritys on tullut tunnetuiksi radikaaleista ohjelmalinjauksistaan, joissa markkinatalous on alistettu palvelemaan taidetta, sillä MuFarangin julkaisupolitiikassa on alusta lähtien panostettu laatuun taloudellisista riskeistä piittaamatta. Aika on osoittanut, että MuFarangin kaltaiselle, ’rakkaudesta musiikkiin’ –periaatteella toimivalle yhtiölle riittää tilaa täkäläisessä markkinataloudessa, kunhan asialla ovat alan todelliset ammattilaiset ja riittävän uskalluksen omaavat visionäärit. Etenkin countryvivahteisen roots-musiikin saralla pienin budjetein operoiva levy-yhtiö on kohonnut merkittävään asemaan ja näin tehdessään se on todistanut, että indie-tyyppisille pienlevymerkeille löytyy tilausta myös täkäläisillä markkinoilla. BN päätti ottaa selvää, mistä tässä MuFarang-kohussa on oikein kyse istuttamalla yhtiön toisen perustajajäsenen, Janne Haaviston, haastattelupiinapenkkiin selvittämään miten, miksi ja mitä varten MuFarang aikanaan synnytettiin.

teksti: Kai Engrén - kuvat: Hans Lehtinen


RUTH BROWN pisti rokiksi 1950-luvulla

Ruth Brown (1928–2006) lienee tuttu artisti BN:n lukijoille ja lehdessä on vuosien varrella julkaistu yhteensä 16 levyarviota. Kun muistokirjoituksessa J. Ritvanen mainitsi jutun puuttuvan, niin ajattelin, että jo olisi aika tehdä sellainen. Asiaa edesauttoi luonnollisesti omakohtainen kokemus, joka selviää tuonnempana. Ruth on kirjoittanut Andrew Yulen kanssa Miss Rhythm -nimisen omaelämäkerran (Da Capo Press, 1996), jota on myös käytetty artikkelin lähteenä. Ruthilla oli vuosien 1949–1960 välillä pitkä liuta TOP 20 -listalle yltäneitä RnB-hittejä, yhteensä 17, joista viisi kipusi aina ykköstilalle asti. Eikä siinä kaikki, sen alle meneviä listasijoituksia löytyy enemmänkin, myös pop-puolelta.

teksti: Antero Tirronen


BILLY BOY ARNOLD - Mies, jolla on hyvä maku

Chicagobluesin legenda kertoo kuulumisiaan ja muistelee menneitä kesällä 2007 Puistobluesin yhteydessä

teksti: Kari Kempas - kuvat: Pertti Nurmi


CHICAGO BLUES FESTIVAL 2008

Chicagon bluesfestivaali juhlisti tänä kes änä 25-vuotista taivaltaan komeasti. Tuulisen kaupungin suosituin musiikkitapahtuma veti kaupunkiin taas ison joukon vierailijoita ympäri maapallon. Maailman suurin yleisölle ilmainen bluesfestivaali toi aivan kaupungin keskustassa, jättimäisen Michigan-järven rannassa sijaitsevaan Grant Park -puistoon liki 800 000 kävijää.

teksti ja kuvat: J-P Berg


BABY WASHINGTON

Baby Washington on laskujeni mukaan ainoa 60-luvun kovimmista ja arvostetuimmista soullaulajattarista, josta ei ole kirjoitettu ns. isoa BN-juttua. Jari Toivosen numeroon 107 laatima Babyn yhtyevaihetta käsitellyt artikkeli päättyi toteamukseen “vaan kuinkas sitten kävikään – siitä lisää ensi kerralla” ja sitä on nyt odoteltu runsaat kaksikymmentä vuotta. Mielessäni on aikaisemminkin käväissyt ajatus jatkaa Jarin aloittamaa tarinaa, ja nyt juhlanumeron puitteissa siihen on sopiva tilaisuus.

teksti: Pekka Talvenmäki


BLUESIN VUOSISATA, osa 7

Amerikan Yhdysvaltojen kongressi julisti vuoden 2003 bluesin juhlavuodeksi. Bluesin syntyhetkeksi oli päätetty vuosi 1903, jolloin maineikas musta orkesterinjohtaja, säveltäjä ja kornetisti W.C. Handy ensikertaa kuuli bluesia Tutwilerin asemalla Mississippissä ja päätti “keksiä” sen. Vaikka täällä Blues Newsissä olemmekin hieman epäuskoisia tuon “ajanlaskun alun” suhteen, otamme toki osaa juhlintaan. Bluesin vuosisata -sarjamme edelliset osaa ovat ilmestyneet numeroissa BN-200, BN-205, BN-206, BN-209, BN-213 ja BN-218. Ensimmäisessä osassa käytiin läpi bluesin varhaisvaiheita (mm. klassista bluesia ja countrybluesia) ja kehitystä ennen toista maailmansotaa. Toinen käsitteli bluesin kaupunkilaistumista ja sähköistymistä (mm. rhythm and bluesia ja chicagobluesia) sodan jälkeen. Kolmas osa oli omistettu niin bluesin kuin muunkin 1900-luvun jälkimmäisen puoliskon musiikkia mullistaneen instrumentin, sähkökitaran, taitajille ja neljäs muutamalle bluesin individualistille, joiden ura oli katketa uuden nuorisomusiikin rock’n’rollin nousuun. Viidennessä osassa käsiteltiin rhythm and bluesin vaikutusta rock’n’rollin syntyyn ja populaarimusiikkiin 1950-luvulla. Kuudennessa osassa käytiin läpi mustan musiikin lauluyhtyeiden vaiheita gospelkuoroista doo-wop’iin ja muutosta rock’n’rollista souliin. Aiemmissa osissa mainitut listasijoitukset ovat olleet nimenomaan R&B-listasijoituksia, mutta rock’n’rollin myötä moni nuoremman polven musta rhythm and blues-artisti kipusi myös poplistoille.

teksti: Honey Aaltonen


BEAR FAMILY RECORDs - 33 vuotta karhuperheen matkassa

Seppo Elonen totesi BN:n numerossa 4/95 tuolloin 20 vuoden iän saavuttaneen Bear Family Recordsin tuotteiden asettaneen alalle eräänlaisen standardin siitä, minkälaisia kunnollisten uudelleenjulkaisujen tulee olla. Vanhana konkarina Seppo kyllä tiesi, mistä puhui - ja niin eittämättä tietävät lukemattomat muutkin saksalaisyhtiön rock’n’roll-, blues-, r&b- tai kantriäänitteisiin viimeisten reilun kolmen vuosikymmenen aikana tutustuneet musiikinharrastajat. Matka yhden miehen pikkupuulaakista nykyisin jo kymmeniä alaisia työllistäväksi aidoksi liiketoiminnaksi on rehellinen menestystarina. Samalla se on myös mitä valloittavin esimerkki ihmismielen poikkeuksellisesta määrätietoisuudesta ja elämästä omien intohimojen ohjastamana.

teksti: Pete Hoppula


PAUL ANKA Suomessa, osa 2

Ed. osassa kerroin haltuuni joutuneista Paul Ankan, tai “Polakan” kuten häntä tuolloin kutsuttiin, ensivierailusta Suomeen 1959 tehdystä uutisfilmistä ja kahdesta hänen silloin nimikoimastaan ep-levystä. Kun lehdissä alettiin mainostaa Paulin keikkoja 22-23.4.08 Helsingissä ja Turussa niin päähäni pälkähti mainio ajatus: mitäpä jos toimittaisin Paulille dvd-kopion filmistä ihan itse...

teksti: Hannu Nyberg


DAVID EVANS - Bluestohtori

Roccabianca, Italia 21.6.: Rootsway Roots ’n’ Food -festivaali tarjosi menneenä kesänä otollisen tilaisuuden haastatella bluestohtori David Evansia italialaisen Parman historiallisen kaupungin liepeillä, Roccabiancan provinssissa, vanhan maatilan kaivon kannella istuskellen. Aiheita olisi riittänyt pitempäänkin juttutuokioon elleivät ärhäkkäät moskiitot olisi hyökänneet kimppuumme - olimmehan Po-joen rantamilla, lähimpänä Mississippin suiston olosuhteita, mihin Italiassa on mahdollista päästä...

teksti: Kari Kempas - kuvat: Pertti Nurmi


1st EUROPEAN BLUES CONFERENCE & ROOTSWAY ROOTS'N'BLUES & FOOD FESTIVAL 2008

Memphisistä operoiva Blues Foundation -yhdistys on osoittanut presidenttinsä Jay Sielemanin johdolla viime aikoina ilahduttavaa kiinnostusta eurooppalaista bluestoimintaa kohtaan – jopa siinä määrin, että hänen ponnestaan sai alkunsa kaikkien aikojen ensimmäinen ”European Blues Conference” -tapahtuma, joka monien alan vaikuttajien mielestä olisi ollut tarpeen kutsua koolle jo vuosia sitten. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Italian Parman liepeillä, idyllisessä Salsomaggiore Termen kylpyläkaupungissa, järjestetty kaksipäiväinen keskustelu- ja ideointiseminaari tuotti heti ensiyrittämällä lupaavia tuloksia...

teksti: Pete Hoppula - kuvat: Pertti Nurmi


SAVONSOLMU BEACH & BLUES PARTY 2008

Papa George Band, Big Joe Louis, Black River Bluesman & Croaking Lizard, Honey B. & T-Bones, JP Sivonen, Jo' Buddy & Down Home King III ym.

teksti ja kuvat: TT Tarkiainen


VIII MYLLYBLUES

Svensson & Dafgård, T. Leino Band

teksti: Tapani Luotola - kuvat: Molla Walamies


R.J. MISCHO -kiertue

Kiertue-elämän iloja, nähdä uusia maita, ihmisiä ja ”lentokenttiä”! Mischolle näitä ”iloja” tarjottiin kuuden maan, Belgian, Hollannin, Englannin, Saksan, Suomen ja Espanjan lentokenttien muodossa, kun hän kiersi Eurooppaa kesäkuun lopulla parin viikon rundillaan. Suomessa kiertueeseen kuului kaksi konserttia: ke 25.6. Swengi Puistobluesin avausiltana sekä seuraavana ehtoona vuorossa ollut etelärannikon Storyville.

teksti: Jaro Kolari & Harri Haka - kuvat: Jari Kolari


KITARAKIRJASTO

TERRY BURROWS: 'Rock-kitara, opas rockin soittamiseen, äänittämiseen ja esittämiseen' / CHARLOTTE GREIG: 'Kitara, opi soittamaan kuin mestarit'

teksti: Eija Jauhiainen


BAY AREA BLUES NEWS

Maria Bainer's column in English.


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN - One Man, One Gospel

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


UUDET BLUESLEVYT -liite

2-sivuinen luettelo Suomessa saatavilla olevista kesän 2008 cd- sekä dvd-julkaisuista.


ACEN KIRIKIERROS, OSA 6

Juhani Ritvanen arvioi Ace/Kent -CD:itä.


R&B-KLASSIKOITA, OSA 23

Juhani Ritvanen ja lisää rhythm'n'blues -uusintajulkaisuja.


ELÄVÄÄ BLUESIA TANSKASTA

Pete Hoppulan katsaus tanskalaiseen bluestarjontaan.


SWEET SOUL MUSIC

Aarno Alén ruotii tuoretta Bear Family -kokoelmasarjaa.


SNADIT ARVIOT

Päätoimittajan lyhyitä cd-esittelyjä.


WILLIE NELSON & WYNTON MARSALIS - Kaksi miestä ja blues

Marko Ahon perusteellinen selonteko Willie Nelsonin bluestaustoista sekä Wynton Marsaliksen kanssa tehdystä uutuusalbumista.


CD-TUTKAILUT:
 • Alvon & the Allstars : Guitars & Cars (Pig Heaven)
 • Bharath & his Rhythm Four : Friday Night Fatty featuring Junior Watson (omakustanne)
 • The Black Keys : Attack And Release (V2)
 • Black Magic Six : Gives You Evil Acupunction (Ähky)
 • Stu Blank & Friends : BBQ Blues - Live From The Majic Lamp (A Chesterfield Independent)
 • Blues Caravan 2008 feat. Candye Kane, Deborah Coleman, Dani Wilde : Guitars & Feathers (RUF)
 • Blues Funnel : Tulenarkaa (Smart-Art)
 • The Booth Brothers : Harmony (TMS)
 • The Booth Brothers : Carry On (TMS)
 • Michael Booth : Michael Booth (TMS)
 • Ronnie Booth : Ronnie Booth (TMS)
 • Solomon Burke : Like A Fire (Shout! Factory)
 • Davis Coen : Blues Lights For Yours And Mine (Soundview Productions)
 • Brian Culbertson : Bringing Back The Funk (GRP)
 • Doug Deming & the Jewel Tones : Double Down (MTD)
 • Doctor's Order : Seleccion Grande - 10 Aniversario Reserva (Goofin')
 • Christian Dozzler : The Blues And A Half (Blueswave)
 • Philipp Fankhauser : Love Man Riding (CrossCut)
 • Gaither Vocal Band : Lovin' Life (Gaither Gospel Group)
 • Buddy Guy : Skin Deep (Silvertone/Zomba)
 • Chris Harper & Sharade Band : Blues Is My Life (omakustanne)
 • The Hel-Gators : The Curse (Pyros)
 • Jakob Holm 3 feat. Nickelson/Eger : Spin (GatewayMusic/Holm)
 • The Homemade Jamz Blues Band : Pay Me No Mind (NorthernBlues Music)
 • Jussi Hämäläinen : I Will Stay (omakustanne CD-EP)
 • The Jolly Be Goode feat. Rintasaari, Nättilä & Max : Still No Ballads (Goofin')
 • JW-Jones Blues Band : Bluelisted (CrossCut)
 • Dan Klarskov : Blues At Dexter - Living Blues From Denmark (Clearwood)
 • Ladies Sing the Blues : Uh Oh Yeah! (LSTB)
 • Lil' Esther & her Tinstars : Gone Is My Mins (Empire)
 • Little Albert & the Blue Stars featuring Alvon : Two Thumbs & A Finger (Pig Heaven)
 • Bob Long & Keith Miller : I Wonder To Myself (BL)
 • Tim Lothar : In It For The Ride (TLP)
 • Lucky 5 : Broken Arrow (omakustanne)
 • Erja Lyytinen : Grip Of The Blues (RUF)
 • John Mayer : Where The Light Is (Columbia)
 • Messengers : Messengers (Allstar)
 • Miss Treatment : Saturnal Return (Jungle)
 • Moreland & Arbuckle : 1861 (NorthernBlues Music)
 • Mr Breathless : Plays Crazy Cavan (Goofin')
 • Willie Nelson & Wynton Marsalis : Two Men With The Blues (Blue Note)
 • Sleepwellers : Every Scar Tells A Story (Edutron)
 • Eddie Taylor Jr : I Got To Make This Money, Baby (Wolf)
 • Tokela & Hoedown : Honky Tonk Merry-Go-Round (MuFarang Int.)
 • Watermelon Slim & the Workers : No Paid Holidays (NorthernBlues Music)
 • Rusty Zinn & the Roadmasters : Live (Bluebeat Music)


  Uusintajulkaisut:

 • Solomon Burke : This Is It... Origins Of Soul (Shout)
 • Claudine Clark : Ask The Girl Who Knows/The Best Of 1958-69 (Ace)
 • Mitty Collier : Shades Of... - The Chess Singles 1961-68 (Kent)
 • Larry Darnell : The Ultimate Hits Package (Bayou)
 • Lloyd Glenn : 1954-57 (Classics)
 • Screamin' Jay Hawkins : Rocks (Bear Family)
 • Linda Hopkins : Rock And Roll Blues (Shout)
 • Luther Ingram : I Don't Want To Be Right/The KoKo Singles Vol.2 (Kent)
 • Lonnie Johnson : 1947-48 (Classics)
 • Little Walter : Blowin' The Blues (Blues Boulevard 3-CD)
 • The Ovations feat. Louis Williams : One In A Million (Kent)
 • Alton Redd : 1945-49 (Blue Moon)
 • Tommy Tate : I'm So Satisfied/The Complete KoKo Recordings And More (Kent)
 • Joe Tex : First On The Dial (Shout)
 • Rufus Thomas : His R&B Recordings 1949-56/The SUN Years plus (Bear Family)
 • Frankie Valli : Solo / Timeless (Collector's Choice Music)
 • Frankie Valli : Closeup / Valli (Collector's Choice Music)
 • Frankie Valli : Frankie Valli Is The Word / Heaven Above Me (Collector's Choice Music)
 • Frankie Valli : Our Day Will Come / Lady Put The Light Out (Collector's Choice Music)
 • Josh White : Blues Singer 1932-36 (SPV)
 • Al Wilson : Searching For The Dolphins (Kent)
 • Johnny Young : The Complete Blue Horizon Sessions (Sony/BMG)
 • eri esittäjiä : Early Girls, Vol.5 (Ace)
 • eri esittäjiä : Il Blues 25 Anni 1982-2007 (Il Blues)
 • eri esittäjiä : On With The Jive! (Ace)
 • eri esittäjiä : Rare Chicago R&B, Vol.2 (Blue Lake)
 • eri esittäjiä : Roy Brown, Willie Mitchell & Larry Birdsong - Rocking All The Time (P-Vine)
 • eri esittäjiä : Snatch And Grab It - 33 2/3 Edition (Bear Family)
 • eri esittäjiä : Swamp Dogg's Southern Soul Girls Sandra Phillips & Bette Williams (Kent)
 • eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 31 Scorching Classics From 1961 (Bear Family)
 • eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 28 Scorching Classics From 1962 (Bear Family)
 • eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 30 Scorching Classics From 1963 (Bear Family)
 • eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 31 Scorching Classics From 1964 (Bear Family)
 • eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 30 Scorching Classics From 1965 (Bear Family)
 • eri esittäjiä : The Bert Berns Story Vol.1, 1960-64 - Twist And Shout (Ace)
 • eri esittäjiä : The Blues Roots Of The Rolling Stones (Snapper)
 • eri esittäjiä : The Jack Nitzche Story - Hearing Is Believing 1962-1979 (Ace)
 • eri esittäjiä : The Jerry Ragovoy Story - Time Is On My Side 1953-2003 (Ace)
 • eri esittäjiä : The Post Records Story (PR)
 • eri esittäjiä : Yet More Mellow Cats 'N' Kittens (Ace)


  DVD:t:

 • Lakeside : From Our Heart (Homeplace)
 • Sam & Dave : The Original Soul Men (Historic Music/Universal)
 • Byther Smith : Blues On The Moon (Delmark)
 • eri esittäjiä : A Campfire Homecoming (Gaither Gospel Series)
 • eri esittäjiä : Bill & Gloria Gaither Present : Amazing Grace - Experience The Great Hymns (Gaither Music Group)
 • eri esittäjiä : Homecoming Picnic (Gaither Music Group)


  Elokuvat:

 • Rolling Stones - Shine A Light


  Kirjat:

 • Terry Burrows : Rock-kitara, opas rockin soittamiseen, äänittämiseen ja esittämiseen (Readme.fi)
 • David Evans (toim.) : Ramblin' On My Mind - New perspectives on the Blues (University of Illinois Press)
 • Charlotte Greig : Kitara, opi soittamaan kuin mestarit (Readme.fi)

  Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 •  

  NUMERO BN 4/08 (232):

  B.B. & The Blues Shacks (Harri Haka) ......... 4 Rauma Blues 2008 (eri näkemyksiä) ........... 5 Pori Jazz 2008 (J-P Berg, J. Laikkoja) ....... 7 Puistoblues 2008 (Kari Kempas) ............... 8 IBBF 2008 (Pertti Nurmi) ........................... 9 Blues News 40 vuotta (Pete Hoppula) ....... 10 Ike Turner in memoriam 4 (P. Hoppula) .. 18 Mufarang International (Kai Engrén) ........ 23 Ruth Brown (Antero Tirronen) ................... 26 Billy Boy Arnold -haastattelu (K. Kempas) . 34 Chicago Blues Festival (J-P Berg) ........ 36 Baby Washington (Pekka Talvenmäki) ... 44 Bluesin vuosisata 7 (Honey Aaltonen) ... 51 Bear Family Records 33v (P. Hoppula) . 56 Paul Anka Suomessa 2 (Hannu Nyberg) .. 57 Uutuus-blueslevyt (koonnut P. Hoppula) .. 58 David Evans -haastattelu (Kari Kempas) .. 60 Europ. Blues Conference (P. Hoppula) ... 62 Bay Area Blues News (Maria Bainer) ..... 64 Blues News from England (N. Darwen) ... 66 Ace'n kirikierros 6 (Juhani Ritvanen) .... 68 Muddy Lee Makkonen (Pirinen - Kallio) .. 73 Elävää bluesia Tanskasta (P. Hoppula) . 74 R.J. Mischo -kiertue (Kolari & aka) ... 75 Sweet Soul Music (Aarno Alén) ............. 76 Kitarakirjasto (Eija Jauhiainen) ......... 78 R&B-klassikoita 23 (Juhani Ritvanen) ...... 80 Savonsolmu Blues (TT Tarkiainen) .......... 84 VIII Myllyblues (Tapani Luostola) ......... 85 Päätoimittajan snadit arviot (P. Hoppula) .. 86 Willie Nelson & W. Marsalis (Marko Aho) . 91 CD- & DVD -tutkailut .................................... 92   

  B.B. & the Blues Shacks

   

  William Bell ja "tukijoukot" Pori Jazzissa 2008 (photo: P. Nurmi)

   

  Ike Turner Raumalla 2006 (photo: P. Nurmi)

   

  Ninni Poijärvi & Tokela (photo: Hans Lehtinen)

   

   

  Billy Boy Arnold Puistobluesissa 2007
  (photo: P. Nurmi)

   

  Baby Washington

   

  T. Leino Band Myllyblues-tapahtumassa 2008 (photo: Molla Walamies)

   


  Henkilöjäsenetuna lehden välissä on myös Bear Familyn kokoelma-cd "Snatch And Grab It!" sekä 5 euron arvoiseen juomalippuun Glorian juhlakonsertissa 19.9. oikeuttava kuponki. HUOM: EI IRTONUMEROISSA EIKÄ KIRJASTOILLE TOIMITETUISSA KAPPALEISSA!!!

  Tässä numerossa avustivat:

 • Honey Aaltonen
 • Marko Aho
 • Aarno Alén
 • Maria Bainer
 • J-P Berg
 • Norman Darwen
 • Kai Engrén
 • Harri Haka
 • Eija Jauhiainen
 • Pauli Kallio
 • Kari Kempas
 • Jari Kolari
 • Pokke Korhonen
 • Juhani Laikkoja
 • Hans Lehtinen
 • Tapani Luotola
 • Riku Metelinen
 • Matti Nuutinen
 • Hannu Nyberg
 • Mikke Nöjd
 • Aimo Ollikainen
 • Ville Pirinen
 • Pirjo Salminen
 • Jari Salo
 • Marko Suutarla
 • Pekka Talvenmäki
 • TT Tarkiainen
 • Antero Tirronen
 • Antti Vainio
 • Molla Walamies
 • Vesa Walamies

  Päätoimittaja:
  Pete Hoppula

  Taitto:
  Juhani Ritvanen & Pertti Nurmi

  Paino:
  Kopio Niini Finland Oy/Cityoffset Oy, Tampere
 •  

  BN 4/08 NYT SAATAVILLA!

  HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

  Kansi: Finis Tasby
  (kuva: Pertti Nurmi)