flash

 

Lehden BN 5/08 (233) sisältöä

Pääkirjoitus - Lokakuussa 2008

Lokakuussa 2008 BN:n kiivastahtinen juhlavuosi lähestyy lupaavasti ehtoopuoltaan, mutta vielä on matkaa taitettavana. Askellus on silti tässä vaiheessa jo kohtuullisen kevyttä, sillä kauden kiistaton ykkösponnistuksemme, Glorian juhlakavalkadi on onnellisesti takanapäin. Kaikkiaan ilta sujui kuin sujuikin sekä järjestelyjensä että ohjelmallisen antinsa puolesta erinomaisesti – mistä vielä kerran lämmin kiitos kaikille tapahtuman toteuttamiseen osallistuneille – kekkereiden taloudellinen loppulaskelma sen sijaan oli molemmille organisaattoriosapuolille runsaasti (muttei kuitenkaan kohtalokkaasti) tappiollinen. Olen kuitenkin itse vahvasti sitä mieltä, että konsertti oli joka tapauksessa järjestämisen sekä myös pienten uhrausten arvoinen kertakokemus.
  Nelikymppistä Blues Newsia muistettiin Gloriassa myös usein hienoin lahjuksin, joista erityiskumarrukset Rauma Blues '86 ry:n, Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry:n sekä Scandinavian Blues Associationin suuntaan! Viimeksi mainitun tahon johtohahmo Anders Lillsunde julkisti lisäksi tilaisuudessa uutisen FBS:n ja BN:n ehdokkuuksista ensi vuoden Keeping The Blues Alive –palkinnon saajiksi. Pokaalit luovuttava Blues Foundation on v. 1980 perustettu yleishyödyllinen, bluesmusiikin olemassaolon puolesta taisteleva amerikkalaisjärjestö, jonka toimintakenttä ja jäsenverkko on kasvanut viime vuosina yhä maailmanlaajuisemmaksi. Jo ylipäänsä tuleminen tällaisen instituution huomioimaksi on meille suuri kunnia.
  FBS:n oma arki jatkuu tästä eteenpäinkin työntäyteisenä sekä lehden joulunumeron että uusien projektien valmistelun merkeissä. Luvassa on jälleen kunnianhimoisia kujeita niin levy- kuin konserttirintamalla, mutta pidetään "hulluja" vielä tovi jännityksessä. Lopuksi on sitävastoin syytä muistuttaa sääntömääräisestä syyskokouksestamme 29. marraskuuta. Vuoden '09 toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksymisen ohella valitaan tuolloin yhdistykselle seuraavan hallitusjakson puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja muut toimihenkilöt. Syyskokous on avoin kaikille FBS:n jäsenille. Tervetuloa rakentamaan yhdessä entistäkin vakaampaa perustaa BN:n tulevaisuudelle!

Pete Hoppula

PS: Olemme siirtyneet tässä BN:ssa uuden taitto-ohjelmiston käyttöön. Se on uusi maailma (mutta myös uusi mahdollisuus) meille lehden kasaajille. Jos lehdessä esiintyy jotain kummajaisia, niin syynä voi olla tämä uusi työympäristömme.


BOBBY JONES - MANNISH BOYS'N VÄRIPILKKU

Delta Groove –levy-yhtiön pomo Randy Chortkoff kertoi Raumabluesin lehdistötilaisuudessa: "Pianisti Leon Blue toi tämän helkkarinmoisen laulajan Bobby Jonesin studioomme eräänä päivänä. Levytystauolla hän lauloi erään Howlin' Wolfin kappaleen ja olimme kuin ällikällä lyödyt. Meidän oli pakko saada tämä loistava laulaja levyllemme. Samaan aikaan löysimme vanhan Scott Dirksin omistaman valokuvan 60-luvulta, jossa Bobby on Acesin solistina Chicagossa Louis ja Dave Myersin ja Fred Below'n sekä saksofonisti Johnny Cameronin kanssa. Hän oli soittanut Magic Samin, Otis Rushin sekä Muddy Watersin kanssa. Hän oli aivan erityinen löytö meille, koska hän on hieno laulaja, hyvässä kunnossa ja omaa hienon asenteen esiintymiseen. Hän tuo Mannish Boysin soundiin myös R&B-, soul- ja gospelvaikutteensa ja taitonsa." Tähän voisi lisätä vielä, että Bobby on levyttänyt Bobby Jonz –nimellä ACE-merkille Jacksonissa. Tämän materiaalin omistaa nykyään Malaco-levy-yhtiö. Hän on tehnyt levytyksiä myös New Orleansin Mardi Gras –levy-yhtiölle Etelän soulbluesmarkkinoille. 60-luvun materiaalia mm. Charles Musselwhiten ja Harvey Mandelin kanssa on uudelleenjulkaistu Kent Records –levymerkillä. Loistavan laulun lisäksi Bobby on mahtava showmies. Raumalla hän esiintyi polvillaan ja huudatti naisia perslihasten väristelyllä (Shaker & Shimmer). Minulla oli hetki aikaa rupatella Bobbyn kanssa jäähallin aulassa yleisön nimikirjoituspyyntöjen ja halausten välissä...

teksti: Kari Kempas - kuvat: Pirjo Salminen


Kitaristi JONNE KULLUVAARA - Suomi-bluesin henkilökuvia osa 2

Jonne 'Boy Bonner' Kulluvaara on yksi kysytyimmistä bluesroots-kitaristeista maassamme. Vajaa vuosi sitten päätoimiseksi muusikoksi ryhtynyt Kulluvaara on soittanut bluesia, soulia, gospelia ja muuta juurimusiikkia jo yli 20 vuoden ajan. Hän on vuosien kuluessa niittänyt mainetta myös maan rajojen ulkopuolella ja keikkaillut muun muassa Bobby Radcliffin, Steve Guygerin, Bob Brozmanin, Jerry Douglas & Bryan Suttonin, Harmonica Shah & Howard Glazerin, Johnny Marsin, Michael Messerin ja Dave Peabodyn kanssa. Kotimaassa Jonnea nähdään lavalla muun muassa Pepe Ahlqvistin, Tomi Leinon, Jimmie 'Bluesman' Lawsonin, Hannah Wilsonin, Juha Kartanon, Jaska Heinosen, Jyrki Tommisen ja Zape Leppäsen kanssa. Muutkin freelance-keikat ovat Jonnelle tuttuja ja tervetulleita. Rautalanka-, heavy- tai humppakeikoilla ei miestä kuitenkaan tulla näillä näkymin näkemään. Oma bändi ei ole Kulluvaaralle itseisarvo, tekemisten katveeseen ei ole jäänyt sellaista, mitä pitäisi saada puskettua esiin oman bändin muodossa. Musisointi useamman eri ryhmän ja artistin kanssa tuo vaihtelevuutta, tyylilajeineen ja vivahteineen. Variointi sekä soittajien että tyylien suhteen on Jonnen mielestä antoisaa, se luo positiivisen haasteen myös sovituksille. Koko kitaristihomman jujuna on Jonnen mukaan; "kuuntele solistia koko ajan, anna palaa, kun on oma vuorosi"!

teksti: Maiju Lasola


Haastateltavana BIG JOE LOUIS

Jamaikalla vuonna 1961 syntynyt kitaristilaulaja Big Joe Louis on aikamme brittibluesin ehdotonta eliittiä. Perinteisen tyylin edustajana hän on positiivinen poikkeus kotimaansa rock-henkisessä bluesgenressä.

teksti: TT Tarkiainen


ELÄVÄÄ MISSISSIPPIN BLUESIA

Artikkelin toisessa osassa jatketaan Mississippin tämän hetken blues-tilanteen kartoitusta. Myös osavaltion nykykentällä tapahtuu koko ajan, vaikka pelkkiin levyjulkaisuihin tuijottamalla tilanne toiselta näyttäisikin. Bluesin kehdossa, Mississippissä blues elää, kehittyy ja on edelleen luonnollinen osa tavallisten ihmisten elämää. Kuten jakson edellisessä osassakin (katso BN-220, s. 10-13), esiteltävät artistit esiintyivät Chicagon bluesfestivaaleilla. Tällä kertaa pääosan esittäjät edustavat selkeästi kolmea eri sukupolvea. Lisäksi mukana on voimakas Afrikka-painotus musiikin suhteen.

teksti: J-P Berg


JAMES HUNTERIN raskas tie huipulle

Paljon on ehtinyt virrata vettä Mississippissä sitten niiden päivien, jolloin Sam Cooken, Ray Charlesin, Bobby Blandin, Curtis Mayfieldin tai Otis Reddingin tapaiset laulaja- ja lauluntekijäikonit hallitsivat rhythm’n’bluesin ja soulin aallonharjoja. Kukapa olisi voinut vielä joitakin vuosia sitten uskoa, että heidän lähestulkoon ainoana vertailunkestävänä manttelinperijänään tulisi 2000-luvulla toimimaan 45-vuotias entinen rautatietyöläinen Colchesterista, Englannista. Määrätietoisesti ympäri Yhdysvaltoja ja Eurooppaa viime aikoina kiertänyt ja vast’ikään uuden albuminsa "The Hard Way" julkaissut James Hunter mielletään yhä "uudeksi lupaukseksi", vaikka artistin levytysuraa on jatkunut jo neljännesvuosisadan ajan.

teksti: Pete Hoppula


PARATIISIN POJAT

J. Karjalaisen musiikillinen elämä on edennyt kiivaalla sykkeellä lähes mystisiin sfääreihin kohonneen Lännen-Jukka -hahmon synnyttämisen jälkeen. Lännen-Jukka -levyn huikean suosion ja Lännen-Jukka String Bandin vaiherikkaan Amerikan turneen jälkeen maestro Karjalainen on saanut lähes päivittäin vastata uteliaitten fanien kysymyksiin siitä, milloin saamme jatkoa Suomen musiikkihistorian kiistattomaksi merkkiteokseksi kohotetulle täysosumalle ja millainen lätty on aikanaan tulossa? Vastaukset kysymyksiin tarjoillaan 29.10.2008, kun albumi J. Karjalainen ja Veli-Matti Järvenpää: ”Paratiisin pojat: Amerikansuomalaisia lauluja: Finnish-American Folksongs” näkee virallisen päivänvalon. Levyn kansiteksteissä Paratiisin pojat -projektin tekijöitä ja heidän levyntekometodejaan luonnehditaan mm. seuraavin nasevin sanakääntein: "Paratiisin pojat ovat miehiä, jotka eivät malta odottaa taivaallisia riemuja, vaan tahtovat ottaa ilon irti jo perjantaina. Suomalainen mies on parhaimmillaan nousuhumalassa. Tutkimusten mukaan se kestää noin tunnin eli jokseenkin saman ajan kuin tämä levy". BN:n haastateltavana J. Karjalainen.

teksti: Kai Engrén - kuvat: Timo Kirves


EQUAL DREAMS.COM - Reiluutta digiajan levykaupankäyntiin?

Levy-yhtiötilanne ei ole ollut Suomessa aikoihin bluesartistin kannalta niin musertava kuin se valitettavasti on tänä päivänä. Voi kai sanoa, ettei merkittäviä, yksinomaan bluesiin erikoistuneita, täysipainoiseen markkinointiin ja jakeluun kykeneviä toimijoita ole maassa nykyisin käytännössä ainuttakaan. Independent- ja omakustannepohjalta pääosin julkaistavat bluesalan tuotteet saavat alinomaa taistella huomiostaan kansallisilla äänitemarkkinoilla, useimmiten vain keskinkertaisella menestyksellä, eikä nykyresursseilla kansainvälisestä levymyynnistä kannata juuri edes haaveilla. Yhtälailla on kuitenkin selvää, että mikäli bluesja roots-elämän kiertokulun halutaan jatkuvan yhä tulevaisuudessakin, eivät kotimaiset artistit voi noin vain lopettaakaan levyjensä tekemistä. Luonnollisesti äänitetuotannon tulisi olla tekijöilleen myös jollain tavoin kannattavaa toimintaa – eikä nykymallin mukainen ”artisti maksaa” –periaate ole tietenkään erityisen motivoivaakaan. Mikä siis avuksi? Blues Newsinkin sivuilla on viime aikoina liputettu ahkerasti cdbaby.comin ja rootscd.comin tapaisten indie-webbitorien puolesta: artistien ehdoilla räätälöityjen internet-palvelujen myötä muusikoilla ja pienlevy-yhtiöillä on nykyisin käytössään useita varsin toimivia, globaalit kuluttajamarkkinat tavoittavia suoramyyntikanavia painetuille tuotteilleen. Entäpä sitten alati kehittyvä digimaailma? Onko enemmistö nykyisestä nettilatauskulttuurista edelleen mielikuviemme tapaan hallitsematonta, paheksuttavaa ja nimenomaisesti artistien elinkeinoa haittaavaa vertaisverkkotoimintaa? BN ottaa selvää.

teksti: Pete Hoppula


BROOKS O'DELL

60-luvun soulissa suureen harmaaseen massaan jäänyt Brooks O’Dell tunnetaan lähinnä yhteyksistään Jerry Williamsiin eli Swamp Doggiin ja niissä merkeissä hän on BN:nkin sivuilla käväissyt, numeron 212 Doggesittelyssä vilahti jopa Brooksin kuva. Kovin vähiin on oma tietämykseni kieltämättä rajoittunut. Pari vanhaa levytystä on ilmestynyt Kentin takavuosien koosteilla ja kolmisenkymmentä vuotta sitten muistan nähneeni yhden Doggin tuottaman singlen Ritvasen laatikoissa - liekö päätynyt Suosalon Heikin kokoelmiin. Tilanne koheni kertaheitolla, kun mieheltä julkaistiin käytännössä koko uran kattava CD-kooste, joka on jo ajatuksena sen verran mielenkiintoinen, että aihe tarkempaan esittelyyn on valmis.

teksti: Pekka Talvenmäki


JULIUS LESTER - Protestibluesia 1960-luvulta

Tuoko nimi Julius Lester mitään mieleen? Ei ehkä nykykuuntelijalle, mutta kuuskytluvun kuan soivan bluesin ystävät muistanevat hänet protestilaulajana, kirjailijana ja mustien kansalaisoikeusaktivistina.

teksti: Kai Leivo


RATKAISU!

Pohdintaa kappaleen Hand Me Down My Walking Cane tiimoilta.

teksti: Hannu Nyberg


ARMOTONTA JUPINAA...

teksti: Hannu Nyberg


110 VUOTTA SARA CARTERIN SYNTYMÄSTÄ

Muistokirjoitus v. 1979 edesmenneelle Carter Family -legendalle ja autoharpisti-taiturille.

teksti: Eija Jauhiainen


KADONNEIDEN VINYYLIEN RAHINAA, osa 11 : Rock'n'rollia levylautasella

Tarkastelussa singlet THE FIVE SHILLINGS: The Snake/Letter To An Angel, THE DEL-CHORDS: Say That You Love Me/Help Me (JIN 126), BARBARA GREENE: Long Tall Sally/Slippin’ And Slidin’ (Atlantic 70.097), THE EXPONENTS AND JOHN: Mean Woman Blues/Dream (Parlophone 45-PAR 938) & SLIM HARPO: You’ll be Sorry One Day/One More Day (Excello 45-2162)

teksti: Antero Tirronen


KELLIE RUCKER & LEFTY WILLIE BAND - Texas Bar, Helsinki 13.8.2008

Huuliharpisti / laulaja Kellie Rucker USA:sta teki elokuussa Suomessa viikon mittaisen kiertueen, jonka avasi tämä keikka Helsingissä. Taustabändinä toimi Ville “Lefty Willie” Leppänen - kitara, Juha Tanninen - rummut ja Pablo Salmes - basso.

teksti: Harri Haka - kuva: Jari Kolari


JYVÄSKYLÄN BLUES LIVE! 2008

Raportit Blues Live'n Bluesristeilyltä sekä Blues Live! -festivaaleilta.

teksti: Erkki Sironen (risteily), Vesa Walamies (festivaali) - kuvat: Jari Salo (risteily), Pertti Nurmi (festivaali)


BLUES-ADDIKTIN KIIREINEN VIIKKO

Konserttiraportit Sir Eino-, Mississippi Blues Club- ja Kantis Goes Roots -klubeilta Helsingistä sekä Espoon Base Blues -klubin esittely.

teksti & kuva: Miranda Lindqvist


T. LEINO BAND FEATURING HARMONICA HENRY - Sir Eino, Helsinki 1.10.2008

Konserttiraportti.

teksti & kuva: Jari Kolari


HIGHBOY - Roots & Roll Bar Mendocino, Helsinki 9.8.2008

Konserttiraportti ja bändiesittely.

teksti: Miranda Lindqvist


LAHTI BLUES & ROOTS, Alex Park Hotel 27.9.2008

Festivaaliraportti.

teksti: P. Hoppula - kuvat: Pertti Nurmi


FLOATING COCKROACH FESTIVAL, Texas Bar, Helsinki 4.10.2008

Festivaaliraportti.

teksti: P. Hoppula - kuvat: Pasi Tuominen


LEONARD COHEN Hartwall Areenalla 10.10.2008

Konserttiraportti.

teksti: Aimo Ollikainen


BLUES NEWS FROM CHICAGO

Dick Shurman's column in English.


BAY AREA BLUES NEWS

Maria Bainer's column in English.


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


BN JALKAPALLOILEE JA KEILAILEE

Raportit Rockfutiksen SM-kilpailuista Hämeenlinnassa 23.-24.8.2008 sekä 5th Rock And Roll Bowling Tournamentista Helsingissä 5.10.2008.

teksti: Aimo Ollikainen


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN - One Man, One Gospel

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


UUDET BLUESLEVYT -liite

2-sivuinen luettelo Suomessa saatavilla olevista syksyn 2008 cd- sekä dvd-julkaisuista.


MERKILLISTÄ MENOA, OSA 1

Tietyn levymerkin tuotannosta kasattuja levyjä on arvioitu vuosien mittaan milloin missäkin yhteydessä, mutta kun englantilainen Acrobat riehaantui julkaisemaan tällä rintamalla oikein läjäpäin hienoja koosteita, päätin perustaa oman sarjan tämmöisten esittelyyn. Näillehän on aina mukava sorvata otsikkoa puujalkavitsin tyyliin... Aloitetaan noilla brittien aikaansaannoksilla, saas nähdä mihin vielä päädytään.

teksti: Juhani Ritvanen


BN LUKEE KIRJOJA!

teksti: Jari Salo


CD-TUTKAILUT:
 • Afrissippi : Fulani Journey (Knock Down South)
 • Afrissippi : Alliance (Hill Country)
 • Gerald Albright : Sax For Stax (Peak)
 • Gerald Alston : Sings Sam Cooke feat. Gerald Albright (Love Song Touring)
 • Dave Arcari : Come With Me (Buzz)
 • Dave Arcari : National guitar-driven alt. blues (Buzz)
 • Blue Jam Ribbon : Miehen Paikka (BJR)
 • The Bop Cats : Jump Higher (Trichord)
 • Bullfrog Brown : Twelve Live Warthogs Kwaq (KWAQ)
 • Michael Burks : Iron Man (Alligator)
 • Caroline Casey & the Stringslingers : This Broken Crown (El Toro)
 • Ry Cooder : I, Flathead (Nonesuch)
 • Aaron Curtis : I’m Going To Tell You (Grapefruit)
 • Boo Boo Davis : Name Of The Game (Black & Tan)
 • Chris Duarte Group : Vantage Point (Provogue)
 • Scott Ellison : Ice Storm (Earwig)
 • Rick Estrin : On The Harp Side (Rickeys)
 • The Fleabrain : Retour (Talsti)
 • Francine : One Step Further (Poko)
 • Jan Gerfast : Still Out There (MM)
 • The Go Getters : Hot Rod Rodeo (Goofin')
 • Tomislav Goluban & Little Pigeon's Forhillblues : Mr. B. (Aquarius)
 • Travis 'Moonchild' Haddix : Daylight At Midnight (Earwig)
 • Gary Heffern : Consolation (Fin-Rosa)
 • James Hunter : The Hard Way (Hear Music-GO/Concord-Universal)
 • The Incredible Blues Puppies : In The Doghouse (Note)
 • Jerry & the Outlaws : No. 2 (JC)
 • Keijo : Never Ending Blues (Ikuisuus)
 • B.B. King : One Kind Favor (Geffen)
 • King James & the Idiots : Wicky Wacky (Trash Can)
 • Jimmie Lawson : The Real Deal (Hila)
 • The Carl Sonny Leyland Trio : Meets Nathan James & Ben Hernandez (Sacred Cat)
 • Little JC : Blues Straight From The Heart (Blue Light)
 • Liz Mendeville : Red Top (Earwig)
 • MHMM : Do Not Disturb (Banksville)
 • Nine Lives : Grim Reaper (Jungle)
 • U. Pasanen Band : U Turn (UPB)
 • Angelo 'Leadbelly' Rossi : I Don't Want To Take Nothing...(ALR)
 • Kellie Rucker : Church Of Texas (#)
 • Curtis Salgado : Clean Getaway (Shanachie)
 • Siberian Blues Huskies : Hard Case (Backbeat)
 • Ian Siegal : The Dust (Nugene)
 • The Starliters : Stop Kiddin’ (El Toro)
 • Sherman 'Moody' Thomas : Mississippi Woman (Kat-Annie)
 • Leon Ware : Moon Ride (Stax)
 • The Wildcards : Raising Hell (Wild)
 • Zito : Zito (Electro Groove)
 • eri esittäjiä : Rich Man's War - New Blues & Roots Songs Of Peace And Protest (Ruf)


  Uusintajulkaisut:

 • Doris Allen : A Shell Of A Woman (Soulscape)
 • Roy Brown : Saturday Night (El Toro)
 • Geater Davis : I'll Play The Blues For You (Soulscape)
 • Roy Hamilton : Tore Up (Shout)
 • Denise LaSalle : A Little Bit Naughty – The ABC & MCA Years (Shout)
 • Webster Lewis : On The Town (Expansion)
 • Webster Lewis : Touch My Love (Expansion)
 • Webster Lewis : 8 for the 80’s (Expansion)
 • Webster Lewis : Let Me Be The One (Expansion)
 • Webster Lewis : Blame It On The Dogg (KENT)
 • Little Richard : The Very Best Of... (Specialty/Universal)
 • Brooks O'Dell : I'm Your Man, The Anthology 1963-1972 (Kent)
 • eri esittäjiä : Bob Geddins' Big Town Records Story (Acrobat 3-CD)
 • eri esittäjiä : The Best of Ascot Records Vol. 1-2 (AR)
 • eri esittäjiä : The Best Of Big Town Records (BTR)
 • eri esittäjiä : The Best Of Derby Records Vol. 1-3 (DR)
 • eri esittäjiä : The Best Of Drexel Records (DR)
 • eri esittäjiä : The Best Of Derby Records Story (Acrobat 2-CD)
 • eri esittäjiä : The Best Of Jaxyson Records Story (Acrobat)
 • eri esittäjiä : The Lost Soul Of Philadelphia International Records - Conquer The World (PIR/Sony Legacy)
 • eri esittäjiä : The Olliet Records Story (Acrobat 2-CD)
 • eri esittäjiä : The Trilon Records Story 1946-48 (Acrobat 3-CD)
 • eri esittäjiä : West Coast Down Home Blues (ABM)


  Kirjat:

 • Joe Moscheo : The Gospel Side of Elvis (2007)
 • James R. Goff Jr. : Charlotte Greig : Close Harmony, a History of Southern Gospel (2002)

  Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 •  

  NUMERO BN 5/08 (233):

  Blues News 40 vuotta Gloriassa ........... 2, 63 Bobby Jones (Gary Kempas) ................... 4 EqualDreams.com (Pete Hoppula) ............ 7 Jonne Kulluvaara (Maiju Lasola) ............... 8 Big Joe Louis (TT Tarkiainen) .................... 11 Elävää Mississippin Bluesia (J-P Berg) .... 12 James Hunter (Pete Hoppula) .................... 14 Paratiisin Pojat (Kai Engrén) ..................... 18 Lahti Blues & Roots (Pete Hoppula) ........... 21 Brooks O'Dell (Pekka Talvenmäki) ........... 22 Rock&Rollia levylautasella (A. Tirronen) .. 25 Blues News from Chicago (D. Shurman) .. 28 Bay Area Blues News (Maria Bainer) ....... 29 Blues News from England (N. Darwen) .... 30 Uutuus-blueslevyt (by Pete Hoppula) ....... 32 Armotonta jupinaa... (H. Nyberg) .............. 34 Floating Cockroach Fest. (P. Hoppula) ... 35 Blues Live! (E. Sironen-V. Walamies) ..... 42 Highboy (Miranda Lindqvist) .................... 43 Bluesaddiktin kiireinen vk (M. Lindqvist) . 44 T. Leino & Harmonica Henry (J. Kolari) ...... 45 BN lukee kirjoja (Jari Salo) ...................... 46 Muddy Lee Makkonen (Pirinen - Kallio) ..... 47 CD-tutkailut ................................................. 48   

  Bobby Jones
  (photo: Pirjo Salminen)

   

  Jonne Kulluvaara
  (photo: Juha Partanen, 2007)

   

  Big Joe Louis
  (photo: P. Nurmi)

   

  Affrissippi - Chicago Blues Festival '08
  (photo: J-P Berg)

   

  James Hunter
  (photo: Leni Santoro)

   

  Paratiisin Pojat Karjalainen & Järvenpää
  (photo: Timo Kirves)

   

  Brooks O'Dell

   

  Dave Arcari - Floating Cockroach Festival (photo: Pasi Tuominen / Blues-Finland.com)

   


  Tässä numerossa avustivat:

 • Honey Aaltonen
 • Marko Aho
 • Aarno Alén
 • Maria Bainer
 • J-P Berg
 • Norman Darwen
 • Kai Engrén
 • Harri Haka
 • Eija Jauhiainen
 • Pauli Kallio
 • Kari Kempas
 • Jari Kolari
 • Pokke Korhonen
 • Juhani Laikkoja
 • Maiju Lasola
 • Kai Leivo
 • Miranda Lindqvist
 • Riku Metelinen
 • Hannu Nyberg
 • Mikke Nöjd
 • Aimo Ollikainen
 • Ville Pirinen
 • Pirjo Salminen
 • Jari Salo
 • Dick Shurman
 • Erkki Sironen
 • Marko Suutarla
 • Pekka Talvenmäki
 • TT Tarkiainen
 • Antero Tirronen
 • Pasi Tuominen
 • Antti Vainio
 • Vesa Walamies

  Päätoimittaja:
  Pete Hoppula

  Taitto:
  Juhani Ritvanen & Pertti Nurmi

  Paino:
  Kopio Niini Finland Oy/Cityoffset Oy, Tampere
 •  

  BN 5/08 NYT SAATAVILLA!

  HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

  Kansi: Dave Lindholm
  Hgin Gloriassa 19.9.
  (kuva: Pertti Nurmi)