flash

 

Lehden BN 5/09 (239) sisältöä

Pääkirjoitus - Lokakuussa 2009

Kun BN:n 42. toimintavuosi on jo vähitellen taittumassa voiton puolelle, voinee kuluneen julkaisukauden todeta olleen vaatelias, mutta myös antoisa ja opettavainen. Uuden painopaikkamme ArtPrintin myötä sekä BN:n ulkoasu että sen valmistusprosessi on ottanut taas aimo harppauksen lähemmäs "ammattimaisuutta", vaikka lehtimaailman huipulle vielä matkaa onkin. Toki olemme kohdanneet taipaleen varrella myös erinäisiä vastoinkäymisiä (mm. jakeluun liittyen), mutta uskoakseni näistäkin pikku kriiseistä on lopulta selvitty varsin vähäisin vauroin.
   BN:llä on tällä hetkellä puolisensataa aktiivista sisällöntuotantoon osallistuvaa avustajaa. Talkoohenkisyytemme huomioon ottaen luku on merkittävä – kertoohan se useamman kuin joka 20. tilaajan olevan osa lehden tekijätiimiä! Mielenkiintoisia tuloksia tarjoaa nykyisen toimituskuntamme prosentuaalinen jakauma asuinkunnittain: Helsinki 35%, Tampere 16%, Seinäjoki 6%, Espoo 4%, Nurmijärvi 4%, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Mäntsälä, Pieksämäki, Pori, Rajamäki, Rauma, Saarijärvi, Turku, Vihti, Vantaa ja Vääksy, kukin 2%. Lisäksi vielä 4 hengen ulkomaalaisedustus seuraavin suhdeluvuin: USA 4%, Englanti 2%, Espanja 2%. Numerot osoittavat jollei muuta niin ainakin sen, ettei BN sitkeistä uskomuksista poiketen ole täysin pk-seutulaisten diktatorisoima instituutio vaan todellisuudessa toiminta jakautuu laajalle osaa maata.
   Runsaasta osallistujajoukosta huolimatta käytännössä lehtemme olemassaolon sekä säännöllisen ilmestymisen kuitenkin takaavat kolme asialleen erityisen omistautunutta ja sen myös poikkeuksellisen hyvin hallitsevaa varttuneempaa herrasmiestä, joita ilman olisimme olleet perikadossa jo aikapäiviä sitten: jokaisen Blues Newsin iltapuhteinaan kahteen pekkaan hengästyttävällä ripeydellä kokoavien toimitussihteerien Juhani Ritvasen ja Pertti Nurmen sekä lukemattomista käytännön sopimus-, tilaus- ja maksuliikenneasioista budjettivastuidensa ohella huolehtivan Aarno Alénin panos on tässä vaikeasti hahmottuvassa kokonaisuudessa mykistävän suuri. Heidän sitoutuneisuuttaan äimistellessä tulee usein miettineeksi, kuinka haavottuvaisilla kantimilla kunniakas lehtivanhuksemme itse asiassa tätänykyä operoikaan! Vaikka konkariketjun ohjastama BN-juna yhä kulkeekin vakaasti eteenpäin, ei matkanteon jatkumista loputtomiin ole syytä pitää itsestäänselvyytenä. Muistathan, hyvä lukija, että uusille tuotantopuolen osaajille BN:llä on aina ovi avoinna. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä, mikäli koet, että juuri Sinulla voisi olla jotakin tärkeää annettavaa yhteisen blues-tulevaisuutemme hyväksi!

Pete Hoppula


ERIC BIBB - Maailmankansalainen asettuu Suomeen

Motownin soittajien muutama vuosi sitten saamat huomionosoitukset jäivät BN:n sivuilla turhan vähälle tarkastelulle, siksi tässä firman juhlavuoden kunniaksi hieman täydennystä. Nimiä ja nimikkeitä löytyy aiheesta tolkuttomasti eikä niitä voi tässäkään yhteydessä välttää. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan käydä läpi taustasoittajien pikkutarkkaa historiikkia ja analyysiä, vaan lähinnä kerrata niitä levyjä, joita he pääsivät omissa nimissään tekemään. Alkanut vuosituhat on lopultakin antanut Hitsvillen entisille muusikoille heidän ansaitsemaansa arvostusta, mutta informaatio on ainakin minun mielestäni ollut sekavahkoa ja niin kuin tällaisissa tilanteissa usein käy, vähän ylivuotavaa. Funk Brothers -nimikkeen alle on puristettu lähes kaikki vanhan Motownin tekemiset mitä soittopuoleen tulee. Entisten muusikoiden nimiä on kirjoituksissa vilahdellut, mutta kuka loppujen lopuksi teki mitäkin?

haastattelu (28.9.2009): Kari Kempas


Kitarapuhetta: Wentuksen NIKO JA KIM

Wentus Blues Band vieraili tänä kesänä Kuopiossa peräti kaksi kertaa muutaman viikon sisällä. Peräniemen Kasinon konsertissa (17.7.) vierailijana oli myös Sven Zetterberg. Elokuun 7. päivä Kuopion matkustajasatamaalueella sijaitsevassa Albatrossissa bändi soitti yksin ja hyvin upposi blues savolaisiin. Kuopion keikkojen välillä bändi kierteli Espanjassa Eddie Kirklandin kanssa. Elokuussa kuopiolaisen Blueswiren jo lämmitellessä yleisöä oli BN:llä tilaisuus vaihtaa muutama sana kitaristien NIKO RIIPAN ja KIM WIKMANIN kanssa. Molemmathan ovat Wentuksen alkuperäisiä jäseniä.

haastattelu: Eija Jauhiainen


BONNIE RAITT 60 vuotta!

Jotkut naiset osaavat vanhentua ilman, että he kokevat tarpeelliseksi roikkua ristillä, esitellä tissejään, hankkia puolet nuorempaa poikaystävää tai juosta kiimaisena musiikkitrendien perässä. 60-vuotias Bonnie Raitt (s. Burbankissa, Kaliforniassa 8.11.1949) on yksi heistä. Hänen uransa ei ole koskaan perustunut ulkomusiikillisiin arvoihin. Ei ole ollut tarvetta turvautua kyseenalaisiin keinoihin, sillä lahjakkuutta ja näkemystä on aivan riittävästi.

teksti: Riku Metelinen


THE EVERLY BROTHERS, osa 1

Everlyn veljekset olivat epäilemättä aikoinaan hyvin tunnettuja laulajia ja he saavuttivat kuuluisuutta myös kotimaansa ulkopuolella. Euroopassakin heidän äänilevynsä menestyivät hyvin ja niitä nähtiin miltei jatkuvasti niin Amerikan kuin Ison-Britannian hittilistoilla. Kuitenkaan Everlyn veljekset eivät aloittaneet matkaansa minään musiikillisina ihmelapsina vaan he joutuivat työskentelemään vuosien ajan ennen kuin alkoivat nousta kohti huippua itsenäisenä lauluduona. Everlyt olivat yksinkertaisesti aikansa menestynein hillbillyduo. He tulivat countrymusiikkiperheestä ja kun rock'n'roll alkoi lyödä läpi, liittivät he musiikkiinsa mustaa rhythm and bluesia. Mutta sitä ennen he kehittivät esiintymisiään ja taitojaan perheen radio-ohjelmassa. Niin pian kuin he pystyivät seisomaan mikrofonin edessä heistä tuli osa perheen show'ta. Varmaa on, että lapsuudessa opitut taidot tulivat näyttelemään merkittävää osaa heidän menestyksessään.

teksti: Antero Tirronen


THE FUNK BROTHERS - ja kumppanit

Motownin soittajien muutama vuosi sitten saamat huomionosoitukset jäivät BN:n sivuilla turhan vähälle tarkastelulle, siksi tässä firman juhlavuoden kunniaksi hieman täydennystä. Nimiä ja nimikkeitä löytyy aiheesta tolkuttomasti eikä niitä voi tässäkään yhteydessä välttää. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan käydä läpi taustasoittajien pikkutarkkaa historiikkia ja analyysiä, vaan lähinnä kerrata niitä levyjä, joita he pääsivät omissa nimissään tekemään. Alkanut vuosituhat on lopultakin antanut Hitsvillen entisille muusikoille heidän ansaitsemaansa arvostusta, mutta informaatio on ainakin minun mielestäni ollut sekavahkoa ja niin kuin tällaisissa tilanteissa usein käy, vähän ylivuotavaa. Funk Brothers -nimikkeen alle on puristettu lähes kaikki vanhan Motownin tekemiset mitä soittopuoleen tulee. Entisten muusikoiden nimiä on kirjoituksissa vilahdellut, mutta kuka loppujen lopuksi teki mitäkin?

teksti: Pekka Talvenmäki


HAVANA BLACK

Ideaa Havana Blackin historiikin kirjoittamisesta on pyöritelty BN:n toimittajakunnassa jo pidemmän aikaa, sillä bändistä ei perimätiedon mukaan kovinkaan montaa juttua lehdessä ole ollut. Vuoden alkupuolella alkoi takavasemmalta tulla kyselyjä aiheesta, vaikki suunnitelmia oltukaan tuotu julki. Nyt kun bändi on taas aktivoitunut ja heittää keikkaa ja kun kaikki neljä albumiakin on julkaistu remasteroituina bonuksilla varustettuina painoksina, oli aika ryhtyä toimenpiteisiin.

teksti: Riku Metelinen (kuvat Hannu Leidénin arkistosta)


Musiikkimatkailua syvässä etelässä osa 2 - BLUESIN VALTATIELLÄ Memphisistä New Orleansiin

Puhuttaessa bluesin valtatiestä tarkoitetaan sillä yleensä reittiä, joka kulkee New Orleansista Memphisin kautta Chicagoon. Tuolle matkalle sijoittuu mittava määrä mustan musiikin historiaa. Edellä mainittujen kolmen musiikkikaupungin näkemisessä on jo sinällään hurjasti ihmeteltävää, mutta myös matkan varrelle osuva Mississippin osavaltio tarjoaa paljon koettavaa erityisesti bluesin harrastajalle. Tässä artikkelissa keskitytään noihin etelän keskeisiin paikkoihin.

teksti ja kuvat: J-P Berg


CHICAGO BLUES FESTIVAL, osa 2

Kaikkiaan 3-osainen artikkelisarja kesäkuisen bluesfestivaalin tarjonnasta etenee nyt toisen tapahtumapäivän kohdalla.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan (sis. myös lehdessä osittain julkaisemattoman valokuvakollaasin) täältä!

teksti: Kari Kempas, kuvat: Pirjo Salminen


BLUES LIVE! 2.-3.10.2009

Perusteellinen festivaaliraportti Jyväskylästä.

teksti: Vesa Walamies, Pauli Koivula & Erkki Sironen, kuvat: Tapio Koivula & TT Tarkiainen


LAHTI BLUES & ROOTS

Tunnelmia perinteikkään lahtelaistapahtuman Alex Park Hotellissa pidetystä pääkonsertista 26. syyskuuta.

teksti: Honey Aaltonen, kuvat: Ville Kujala


KITARAKIRJASTO

Kitara-aiheisia kirjaesittelyjä: "Suomalainen Kitara 2000-luvulla"/Jarno Vesa, "Suomikitarat"/Juha Vartiainen, "Superswede, Hagströms Gitarrer 50 År - Hagström Guitars 50 Years"/Mikael Jansson.

teksti: Eija Jauhiainen


LEIBER, STOLLER JA COFFEY MUISTELEVAT

Elämänkerrallisten kirjojen esittelyjä: "Hound Dog"/Jerry Leiber & Mike Stoller with David Ritz, "Guitars, Bars And Motown Superstars"/Dennis Coffey.

teksti: Jyrki Ilva & Jari Salo


BUTTERFLY RECORDS - Kauniiden seiskatuumaisten puolestapuhuja

Juurimusiikin soittaminen on nykypäivänä pitkälti aattellista toimintaa; suuret rahat ja helppo elämä lymyilevät aivan jossain muualla. Levy-yhtiöt sen sijaan toimivat kylmästi laskelmoiden rahankiilto silmissään tavoitteena mammonan maksimointi. Näinhän sen pitäisi mennä, mutta mitä sitten tulisi ajatella levy-yhtiöstä, joka julkaisee kaiken tarjontansa yksinomaan seitsemän tuuman vinyylisingleinä, joiden painoksetkin ovat juhlalliset 500 kappaletta? Kaiken lisäksi levyt on varustettu näyttävästi sommitelluilla kiiltävillä kuvakansilla ulosmyyntihinnan ollessa kuitenkin aivan normaalia nykytasoa. Eipä kuulosta järin kaupalliselta toiminnalta, mutta tällainen levy-yhtiö kuitenkin löytyy Katalonian pääkaupungista Barcelonasta, jossa majaansa pitää Joseph Butterflyn luotsaama Butterfly Records. Levy-yhtiön julkaiseman materiaalin yhteinen nimittäjä on, että kaikki yhtyeet ovat Josephin henkilökohtaisia suosikkeja, musiikkityylien kirjon kattaessa sellaiset osa-alueet kuin lounge, rhythm'n'blues, early-soul, hammond-jazz, mod-beat, powerpop, rock'n'roll ja garage. Järkeenkäypä syy nykypäivänä poikkeukselliseen julkaisuformaattiin löytyy omistajan henkilökohtaisista mieltymyksistä: Joseph on itse intohimoinen r&b- ja soul-singlejen keräilijä.

teksti: Marko Suutarla & Pete Hoppula


SWEET SOUL MUSIC, osa 2

Arviokatsauksessa Bear Familyn soulhitti-sarjan Sweet Soul Music uusimmat julkaisut (vuodet 1966-70).

teksti: Aarno Alén


FREDDIE KING - TAKING CARE OF BUSINESS, 1956-1973

Bear Familyn tuore 7 cd:n boksi maan vannoutuneimman Freddie King -fanin ja -keräilijän ylistettävänä.

teksti ja kuvat: Pertti Nurmi


YHÄ JYTISEE, osa 14

Levyarvioita.

teksti: Juhani Ritvanen


POHJOISMAISTA ROCK- JA POP-NOSTALGIAA uusintajulkaisuilla

Levyarvioita.

teksti: Pete Hoppula


BLUES NEWS FROM CHICAGO

Dick Shurman's column in English.


BLUES NEWS FROM BAY AREA

Maria Bainer's column in English.


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN & "Ei Kyllin Monessa Liemessä Keitetty Kriitikko"

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


UUDET BLUESLEVYT -liite

luettelo Suomessa saatavilla olevista alkusyksyn 2009 cd- sekä dvd-julkaisuista.


CD-TUTKAILUT:
Missy Andersen : Missy Andersen (Main Squeeze)
Anthony B : Rise Up (Greensleeves)
Bluebone : Devil Keep Chewin' (omakustanne)
Bob's Your Uncle : Spilling Over (Gason)
Jack Bruce & Robin Trower : Seven Moons Live (Ruf CD & DVD)
Buck69 : When She Whispers Your Name (omakustanne)
Boo Boo Davis : Ain't Gotta Dime (Black & Tan)
Guy Davis : Sweetheart Like You (Red House)
Jesse Dee : Bittersweet Batch (Munich)
Eva Eastwood : Well Well Well (Darrow/Bonnier Amigo)
Gangster of Love : Gangster Of Love (Go On)
The Grande Bois : Haunted House (omakustanne)
JJ Blues Band : That's It! (omakustanne)
JJ Blues Band : Still Stuck With The Blues (omakustanne)
Jake Lear : Lost Time Blues (omakustanne)
Stan Hirsch : Compelled To Play (Blue Falcon Music)
Shawn Kellerman : Blues Without A Home (Flamingcheese)
Brian Kramer & the Nights of Blu-Topia : Live At Club Stampen (BKB Music)
J. Lahtinen : Juhannuslunta - Midsummer Snow (Twilight)
Little Wolter & the Blues Machine : High Temperature (omakustanne)
Butane MacLane : Seven Songs From Arkansas (White Lightning)
Milestones : Devil In Me (Tempo Music)
Sonny Moorman Group : Live As Hell (Atlas)
Nation Sack : Nation Sack (ZYX Music/Pepper Cake)
Notty's Jug Serenaders : Welcome To The Saint (Blue Monkey)
The Pepper Pots : Now! (Black Pepper)
Jaska Salmi & Sirkkeli : Kokemäenjoen Blues (Megatähtelä)
Steve Smith & the Meteors : Steve Smith & the Meteors (Brown Clown)
Chris Smither : Time Stands Still (Signature Sounds)
J.P. Soars : Back Of My Mind (Soars High Productions)
The Strange Tones : We're On Our Way (Meteorsonic)
Super Chikan : Chicadelic (Bluestown)
Sean Taylor : Calcutta Grove (omakustanne)
Irma Thomas : The Soul Queen Of New Orleans - 50th Anniversary Celebration (Rounder)
George Thorogood : Dirty Dozen (Capitol)
Guy Tortora : Living On Credit (Turtledove)
eri esittäjiä : Goldmine - The Songs Of Buddy Blue (Annie Marshall)


Uusintajulkaisut:

King Coleman : It's Dance Time! (Norton)
George Hamilton IV : To You And Yours (Bear Family)
Johnny Horton : Take Me Like I Am (Bear Family)
Freddie King : Taking Care of Business, 1956-1973 (Bear Family 7-CD)
Laila Kinnunen: A La Laila – Alkuperäiset Levytykset 1957-1980 (Warner Music/WEA)
Magic Slim & the Teardrops : Rough Dried Woman (Wolf)
Amos Milburn : Amos Rocks (Bear Family)
The Nighthawks : The Nighthawks (Mercury)
The Nighthawks : Hot Spot (Varrick)
Sister Rosetta Tharpe : Up Above My Head (Snapper)
Mark Wenner & Switchblade : Fugitive (Whitewall)
Mark Wenner : Nothin' But... (Powerhouse)
eri esittäjiä : Cruisin' Classics, Vol. 1 (Mr DJ)
eri esittäjiä : Don't Stop The Music – Pop From The Åland Islands 1965-1971 (Riverside)
eri esittäjiä : Dopey Doo-Wops, Vol. 1 (Lady Goose)
eri esittäjiä : Dopey Doo-Wops, Vol. 2 (Lady Goose)
eri esittäjiä : Föribeat – 60's Beat, Ferry Music From Turku (Föribeat)
eri esittäjiä : Funky Blues '60s-'70s (P-Vine)
eri esittäjiä : Houston Jump Blues (P-Vine)
eri esittäjiä : Mera Svenska Rock Minnen (Bonnier Amigo Music/Riverside)
eri esittäjiä : Oi Niitä Tyttöjä – Westerlund & EMI Years, Part Two (1964-1974) (EMI/Parlophone)
eri esittäjiä : Paul Gayten Presents The Crescent City Roll (Regal)
eri esittäjiä : RCA Jump'n'Jive, Vol. 1 (Official)
eri esittäjiä : RCA Jump'n'Jive, Vol. 2 (Official)
eri esittäjiä : Sadoin Sähkökitaroin - Suomalaiset Rautalankaesitykset 1961-1968, Osa 1 (Power)
eri esittäjiä : Sadoin Sähkökitaroin - Suomalaiset Rautalankaesitykset 1961-1968, Osa 2 (Power)
eri esittäjiä : Stompin' 17 (Stompin')
eri esittäjiä : Stompin' 18 (Stompin')
eri esittäjiä : Stompin' 19 (Stompin')
eri esittäjiä : Stompin' 20 (Stompin')
eri esittäjiä : Stompin' 21 (Stompin')
eri esittäjiä : Stompin' 22 (Stompin')
eri esittäjiä : Stompin' 23 (Stompin')
eri esittäjiä : Stompin' 24 (Stompin')
eri esittäjiä : Svenska Rock Minnen (Bonnier Amigo Music/Riverside)
eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 29 Scorching Classics From 1966 (Bear Family)
eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 30 Scorching Classics From 1967 (Bear Family)
eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 29 Scorching Classics From 1968 (Bear Family)
eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 28 Scorching Classics From 1969 (Bear Family)
eri esittäjiä : Sweet Soul Music - 24 Scorching Classics From 1970 (Bear Family)
eri esittäjiä : Ännu Mera Svenska Rock Minnen (Bonnier Amigo Music/Riverside)


Vinyyli-singlet ja -EP:t:

Born Losers : Tokyo Drifter (Butterfly)
The Confidents : Honey, Honey (Butterfly)
The Diplomats of Solid Sound : Alligator Boogaloo (Butterfly)
The Fabulous Ottomans : Shake, Shout & Soul With (Butterfly)
The Fabulous Ottomans : Take A Trip With... (Butterfly)
The Gene Drayton Unit : Due Bottoni (Butterfly)
Los Walkysons feat. Sharon Jones : Do The Crank (Butterfly)
Louie & Louies : The Exotic Sounds Of... (Butterfly)
The Redd Foxx BBQ : Don Ho (Butterfly)
The Redd Foxx BBQ : Last Call (Butterfly)
The Slow Slushy Boys : The Duck (Butterfly)
Willie West & the High Society Brothers : The Devil Gives Me Everything Except What I Need (Timmion)


Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 

NUMERO BN 5/09 (239):

Eric Bibb (Kari Kempas)...........................4 Chicago Blues Festival #2 (K. Kempas).....6 Bonnie Raitt 60 vuotta (Riku Metelinen).......9 Wentuksen Niko & Kim (Eija Jauhiainen)..10 Bluesin valtatiellä (J-P Berg).................11 Everly Brothers osa 1 (Antero Tirronen)....16 The Funk Brothers (Pekka Talvenmäki).......20 Havana Black (Riku Metelinen)...................28 Kitarakirjasto (Eija Jauhiainen)................31 Pohjoismaista nostalgiaa (P. Hoppula)......32 Leiber, Stoller ja Coffey (Ilva-Salo)...........36 Blues Live! (Walamies-Sironen-Koivula)...38 Lahti Blues & Roots (Honey Aaltonen).........40 Butterfly Records (Suutarla-Hoppula).........41 Muddy Lee Makkonen (Pirinen-Kallio)........43 Yhä Jytisee osa 14 (Juhani Ritvanen)........44 Sweet Soul Music osa 2 (Aarno Alén).........50 Freddie King Bear Family-boxi (P. Nurmi)...52 CD- & DVD -tutkailut....................................54 Blues News from Chicago (D. Shurman).....66 Blues News from Bay Area (M. Bainer).....67 Blues News from England (N. Darwen)......68   

Maailmankansalainen Eric Bibb

 

Wentus-kitaristit Niko Riippa
ja Kim Wikman

 

60-vuotias Bonnie Raitt

 

The Everly Brothers

 

The Funk Brothers

 

Havana Black

 

Tunnelmia New Orleansin Congo
Squarelta (kuva: J-P Berg)

 

Bettye LaVette Chicagossa
(kuva: Pirjo Salminen)

 

Big Daddy Wilson (kesk.), Kari Kempas
ja Pauli Koivula Jyväskylässä
(kuva: Tapio Koivula)

 

Pete Gage & Doctor's Order
Lahdessa (kuva: Ville Kujala)

 


Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:

Honey Aaltonen
Marko Aho
Aarno Alén
Maria Bainer
J-P Berg
Norman Darwen
Harri Haka
Jyrki Ilva
J.M. Izquierdo
Eija Jauhiainen
Pauli Kallio
Kari Kempas
Pauli Koivula
Tapio Koivula
Jari Kolari
Pokke Korhonen
Ville Kujala
Hannu Leiden
Kai Leivo
Miranda Lindqvist
Riku Metelinen
Mikke Nöjd
Aimo Ollikainen
Ville Pirinen
Pirjo Salminen
Jari Salo
Dick Shurman
Erkki Sironen
Marko Suutarla
Pekka Talvenmäki
TT Tarkiainen
Antero Tirronen
Vesa Walamies

Päätoimittaja:
Pete Hoppula

Taitto:
Juhani Ritvanen & Pertti Nurmi

Paino:
Art-Print Oy, Helsinki

 

BN 5/09 NYT SAATAVILLA!

HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

Kansi: Freddie King
H:gin Kulttuuritalolla '75
(kuva: Pertti Nurmi)


Huom: Lehteen 6/09 tarkoitetut tekstit ja ilmoitukset oltava toimituksessa 20. marraskuuta mennessä!


BN myös digitaalisena!
Palvelun tarjoaa lehtiluukku.fi