BN jakaa lukijoilleen jouluna RootsPoweria! (2.12.2010)

Blues News -lehden lukijoille jaetaan joulunumeron 6/2010 kylkiäisenä vartavasten ja vain ainoastaan tähän tarkoitukseen valmistettu bonus-cd "RootsPower! Volume 1".

Rhythm'n'bluesyhtye Boogie Machinen sekä traditionaalista rockabillyä soittavan Rockin' 8-Ballsin vuoden 2009 RootsEspa-tapahtuman tallenteita sisältävä äänite on promojulkaisu, jota ei ole mahdollista hankkia muutoin kuin Blues Newsin yhteydessä eikä siitä tulla ottamaan myöhemminkään erillistä myyntipainosta. Näin ollen cd:stä kehittyneekin pian todellinen keräilytuote!

Levyn sisältö:

RootsPower! Volume 1
(Blue North BNCD008)

Side 1 - Boogie Machine:
- Blue Coat Man
- She's The One
- We're Gonna Rock
- Lolly Pop Mama

Side 2 - Rockin' 8-Balls:
- Life Begins At 4 O'Clock
- Pretty Girl
- Speechless
- Woodpecker Rock

Juurimusiikki ry:n järjestämän RootsEspan perusideana on helliä yleisöään roots-musiikin eri lohkoja edustavilla esiintyjillä. Lähtökohtana oli tapahtumaa käynnistettäessä se tosiasia, että Espalla oli jo vuosia järjestetty vakiintuneesti muun muassa EtnoEspaa ja JazzEspaa, mutta roots-musiikki ei ollut saanut näkyvyyttä omana nimenomaisena, koko perheelle suunnattuna tapahtumanaan. Helsingin kaupungin kulttuuri-ihmiset Espan Lavaa koordinoivassa Savoyssa suhtautuivat heti varsin myönteisesti juurimusiikki-kaupunkifestaria koskevaan ehdotukseen ja tapahtumalle varattiin siltä istumalta elokuun viimeinen lauantai, joka on samalla kesän Lava-kauden päätöspäivä. Tapahtuman saatua näin konkreettiset raaminsa, myös Finnish Blues Society lähti puuhaan mukaan kantaen kekoon lähinnä henkisen tukensa ja täysipainoisen osaamispanoksensa.

Elokuussa 2009 kansaa viihdytettiin Espan lavan päivätilaisuudessa bluesilla, honkytonk-kantrilla, boogiewoogiella ja rockabillyllä. Esiintyjinä olivat suomibluesin vahva nimi T. Leino Band, countryn ja honkytonkin taitaja (nyttemmin jo esiintymisensä lopettanut) The Ribtones, rhythm'n'blues-ryhmä Boogie Machine sekä rockabillyn taattua osaamista edustava Rockin' 8-Balls. Iltakinkerit samoin esiintyjin pidettiin Kallion Club Libertéssä. Kesällä 2010 puolestaan RootsEspaa tähdittivät sekä Espan lavalla että tällä kertaa ravintola Storyvillessä pidetyllä iltaklubilla bluesin eri tyylisuuntia edustaneet kokoonpanot Ice Cream 12 Bar Band, The Moodz ja Tortilla Flat, honkytonk-kantrimausteista modernia rockabillyä tarjoillut Phantom 409 sekä Gene Vincentin hengessä varhaista rock'n'rollia veivannut T-Bird Gang. Osa konserteista myös nauhoitettiin mahdollisen kokoelmalevyn julkaisua silmällä pitäen.

Club Libertessä Mitja Tuuralan toimesta 29.8.2009 äänitetystä materiaalista on nyt koottu ensimmäinen "tupla-EP", jolle päätyivät Boogie Machine ja Rockin' 8-Balls, kumpikin neljän erinomaisesti kyseisten keikkojensa riehakkaita tunnelmia kuvastavan näytekappaleen voimalla. Koska levyn nimessä esiintyy termi "Volume 1", on tapahtumatallenteelle mahdollisesti odotettavissa jatkoakin – saattaa siis olla, että myös Volume 2 näkee päivänvalon tuonnempana.

RootsPower! Volume 1:n editoinnin ja masteroinnin hoiti Aki Laapio. Levyn graafisesta suunnittelusta puolestaan vastasi mystisen taiteilijanimen "MrWolfman88" taakse kätkeytyvä, etenkin billypiireistä tuttu pitkän linjan alan harrastaja. Kansissa esiintyvät Espan Lavan sessioista otetut valokuvat ovat lähtöisin Kristian Ojalan ja Lauri Mannisen kameroista.


Kuuntele ääninäytteitä Blue North Recordsin MySpace-sivuilla


Blues News 6/2010 ilmestyy lukijoille ja irtonumeromyyntiin viikolla 51. Bonuslevyn lisäksi 68-sivuinen tuhti lukupaketti pitää jälleen sisällään laaja-alaisia artikkeleita ja haastatteluja (mm. Eddie C. Campbell, Pepe Ahlqvist, Joanne Shaw Taylor, Fatboy, Sweet Jeena, Markojuhani Rautavaara, Boogie Jake Jacobs, The Cascades, GrandeBois), runsaasti konsertti-, levy- ja kirja-arvioita sekä paljon muuta mielenkiintoista ajanvietettä joulun pyhien ratoksi!


Jo' Buddy & Down Home King III -duo International Blues Challengeen keväällä 2011! (25.11.2010)

Kitaristi-laulaja-lauluntekijä Jussi ”Jo' Buddy” Raulamon ja rumpali Tyko ”Down Home King III” Haapalan muodostama duo matkustaa Finnish Blues Societyn (FBS) nimeämänä ehdokkaana Yhdysvaltain Memphisissä keväällä 2011 pidettävään maailman suurimpaan bluesyhtyeiden mestaruuskilpailuun (International Blues Challenge, IBC). Alan kattojärjestön Blues Foundationin nyt jo 27. kertaa järjestämään IBC-turnaukseen voivat esittää ehdokkaita kaikki yhdistykseen kuuluvat jäsenorganisaatiot, joiden joukossa on ollut myös suomalainen FBS ry vuodesta 2009 lähtien. Ehdokkaan nimennyt taho kantaa vastuun kilpailijoidensa matka- ja majoituskustannuksista sekä muista käytännön järjestelyistä kilpailuun ja ilmoittautumiseen liittyen. Suomalaiskandidkandidaatin valinnan suoritti marraskuussa 2010 Finnish Blues Societyn hallituksen jäsenten sekä eräiden muiden kotimaisten pitkän linjan bluesvaikuttajien muodostama asiantuntijaraati.

Sekä bändi- että soolo/duo-kategorioihin jakautuvan ja nyt ensimmäistä kertaa peräti nelipäiväiseksi laajentuneen maratonkilpailun alkukarsinnat käydään Memphisin tarunhohtoisen Beale Streetin musiikkiklubeilla 2.-3. helmikuuta, välierät 4. helmikuuta – ja loppukilpailut edelleen 5. helmikuuta kaupungin historiallisen Orpheum Theaterin lavalla. IBC:n virallisen ohjelman käynnistää erityinen USA:n ulkopuolisten artistien tähdittämä International Showcase 1. helmikuuta. Lisäksi bluesfaneille tarjotaan pitkin tapahtumaviikkoa myös muita oheisaktiviteetteja, kuten muusikko-workshoppeja, luentoja sekä nuorisoyhtyeille pyhitettyjä showcase-esityksiä. Myös bluestoimijoille vuosittain myönnettävät arvostetut Keeping The Blues Alive (KBA) -tunnustuspalkinnot luovutetaan IBC:n yhteydessä omassa gaalatilaisuudessaan.


Jo' Buddy & Down Home King III (kuva: Jyrki Kallio)


Lähes 30 vuotta yhtäjaksoista ansiokasta muusikontaivaltaan kulkeneen ”Jo' Buddy” Raulamon uralle sisältyy lukuisia ulkomaan kiertueita, yhteisesiintymisiä bluesin supertähtien rinnalla sekä mittava valikoima korkeatasoisia levyjulkaisuja mm. yhtyeiden One O'Clock Humph, Groovy Eyes, Helge Tallqvist Band ja Tiny Tones kanssa. Raulamon nykyinen pääkokoonpano, vuodesta 2004 lähtien esiintynyt Jo' Buddy & Down Home King III on julkaissut tähän mennessä kolme kansainvälisestikin suitsutettua albumia, joista tuorein, ”Everything's Gonna Be Alright!”, ilmestyi keväällä 2010 artistin omalla Ram-Bam -levymerkillä. Korkeimmillaan Rumban ja Musiikkituottajien Albumilistan sijalla 16 (3.-9.3.2010) näyttäytynyt äänite on samalla jo kuudes pitkäsoittojulkaisu tänä vuonna kymmenettä toimintavuottaan juhlivalta Ram-Bam -yhtiöltä.

Aktiivisen keikkailun myötä entisestään hioutuneen jäljittelemättömän tyylinsä Jo' Buddy & Down Home King III ovat ammentaneet monista juurimusiikin lajikkeista: ragtimesta, syvän etelän downhome-bluesista ja swamp boogiesta, gospel-spirituaaleista, zydecosta, kantrista, rockabillystä, varhaisesta jazzista, New Orleansin rhythm'n'bluesista, soulista, rock'n'rollista sekä jopa psykedeelisillä sävyillä maustetusta garagerockista – afro- tai flamencorytmejäkään unohtamatta. Sekä live- että levytysrepertuaarissaan duo luottaa 100-prosenttiseen omavaraisuuteen, jota kaksikko myös pitää selviytymisensä avaimena.

Jo' Buddy & Down Home King III:
http://www.myspace.com/yobrojo
http://www.ram-bam.com/jobuddy.html

Vuodesta 1980 lähtien operoineeseen voittoa tuottamattomaan Blues Foundationiin kuuluu tällä hetkellä lähes 200 kansainvälistä blues-yhteisöä (”affiliate society member”). Vaikka yhdistyksen jäsenistö onkin selkeästi amerikkalaisvoittoinen, on sen toiminnan piiriin liittynyt vuosi vuodelta yhä enemmän myös eurooppalaisia tahoja. Pohjoismaalaista väriä yhdistykseen tuovat FBS ry:n lisäksi Scandanavian Blues Association Ruotsista, Norsk Blues Union Norjasta sekä Danish Blues Union Tanskasta. Edellä mainittujen toimenkuvien lisäksi Blues Foundationin keskeisiä tehtäviä ovat mm. The Blues Music Award -palkintojen (ent. W.C. Handy Award) jakaminen, nuoriso- ja sivistystoimen kehityshankkeet kuten ”Blues In The Schools” ja ”Generation Blues” sekä erilaiset rahasto- ja avustusprojektit. International Blues Challengessa on Suomea ollut aikaisemmin edustamassa Ärräpää Orchestra laulusolisti Maria Hännisen vahvistamalla kokoonpanolla vuonna 2007.

Blues Foundation / International Blues Challenge 2011:
http://www.blues.org/ibc

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Suomen edustaja European Blues Challenge (EBC) -kilpailuun valittu! (16.11.2010)

Eurooppalaista blues-yhteistyötä edistävä blues-yhteisö - European Blues Union (EBU) - perustettiin virallisesti Brysselissä viime kesänä. Yhteisöä on rakennettu kolmessa kokouksessa; Italian Parmassa 2008, Norjan Notoddenissa 2009 ja Espanjan Hondarribiassa 2010. Näihin kokouksiin on osallistunut agentteja, managereita ja festivaalijärjestäjiä sekä levy-yhtiöiden, lehdistön, radion ja bluesyhdistysten edustajia useista Euroopan maista. Suomesta EBU-järjestelyihin on osallistunut toistaiseksi Finnish Blues Society ja Blues News -lehti. EBU:n toimintaan voivat ottaa osaa kaikki halukkaat blues-alan vaikuttajat ja yhteisöt.

Blues- ja juurimusiikin edistäminen Euroopassa on EBU:n päätehtäviä. Yksi keinoista on vuotuinen European Blues Challenge (EBC) -kilpailu, jonka avauskisa järjestetään 18. - 19.3.2011 Berliinissä (KulturBrauerei). Ensimmäisenä vuonna EBC-kilpailussa on kaksi kategoriaa (yhtye tai soolo/duo), joista vain toiseen Suomi kuten kukin osallistuva maa voi lähettää yhden edustajan. Palkintona kilpailussa on esiintymisiä Euroopan johtavilla bluesfestivaaleilla.

Suomen edustajan valintaprosessina oli sähköpostitse suoritettu äänestys, johon osallistui kymmenen kotimaista bluesalan vaikuttajaa (etupäässä yhdistyksiä), joista useimmat ovat samalla tapahtumajärjestäjiä. Äänestäneet vaikuttajat ovat: Blues Live! ry, Blues Lovers ry, Finnish Blues Society ry, Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry, Juurimusiikki ry, Kaavi Blues ry, Lahden Rytmin Ystävät ry, Rauma Blues '86 ry, Alt.Blues Finland ry ja Blues-Finland.com.

Äänestys suoritettiin valitsemalla ehdokaslistasta (joko yhtye ja/tai duo) kolme (3) voittajasuosikkia ja asettamalla ne keskinäiseen paremmuusjärjestykseen (pistein; 1. = 3 p, 2. = 2 p, 3. = 1 p).

Kolme eniten äänestyspisteitä kerännyttä yhtyettä olivat:
(1) Micke & Lefty feat. Chef (kuvassa)
(2) Ismo Haavisto Band
(3) Tortilla Flat

Muut kokoonpanot olivat: Lena & The Slide Brothers, Honey B. & T-Bones, L.R. Phoenix & Mr. Mo' Hell, Boogie Machine, Black River Bluesman & Bad Mood Hudson, Hi-Horse, Siberian Blues Huskies ja Sleepwellers.

Berliinin EBC-kilpailuun ensi maaliskuussa lähetettävä yhtye on näin ollen Micke Björklöfin (laulu/rummut/huuliharppu/kitara), Ville "Lefty" Leppäsen (laulu/kitara/huuliharppu) sekä Miikka "Chef" Kivimäen (basso/laulu) muodostama trio Micke & Lefty feat. Chef. Onnea valitulle ja suuri kiitos kaikille äänestyksessä mukana olleille sekä äänestämiseen osallistuneille.

Suomen edustajavalintaa on koordinoinut Finnish Blues Society (FBS) / Blues News (BN) -lehti kuluneen syksyn aikana. FBS on varannut budjettiinsa suomalaiskilpailijoille matka-avustuksen Berliiniin.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Pertti Nurmen bluesvalokuvia näytteillä Ikkalan 'Kokin talossa' 2.7.-8.8.! (27.6.2010)

Ansaittua huomiota ympäri maailman herättänyt Pertti Nurmen fotonäyttely "Bluesvalokuvia 40 vuodelta" on tänä suvena esillä Sulattofestivaalien tapahtumapaikkana tunnetussa Karkkilassa aikavälillä 2. heinäkuuta - 8. elokuuta. Mittava blues-ekshibitio on rakennettu Nummi-Pusulan Ikkalan kylän idylliseen maaseutumiljööseen (n. 8 km Karkkilan keskustasta) - Juhlatalo Kokin pihapiirissä sijaitsevaan, vartavasten Taidesulaton tarpeisiin ehostettuun "taidenavettaan". Tervetuloa tutustumaan!

"Bluesvalokuvia 40 vuodelta" -näyttelyn viralliset avajaiset pidetään torstaina 1.7. klo 18-20. Myös tähän tilaisuuteen kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Lisäksi bluesin nälkäisille vieraille tiedotettakoon, että Juhlatalo Kokin tiloissa toimii läpi kesän myös viihtyisä kahvila, joka tarjoaa maukasta pikkupurtavaa hieman konkreettisemmankin nälän yllättäessä.

Valokuvanäyttely huipentuu Sulattofestivaalien agendaan sisältyvään "FBS esittäytyy" -tilaisuuteen lauantaina 7.8. alkaen klo 17, jonka yhteydessä Pertti Nurmi esittelee töitään, kertoo valokuvaus- ja bluesharrastuksestaan sekä käy läpi Finnish Blues Societyn yli 40-vuotista toimintahistoriaa.

Myös Sulatto-lauantain 7.8. iltaohjelma jatkuu vahvasti sinisävyisissä merkeissä Karkkilan Pohjanpirtillä, missä esiintyvät amerikkalainen bluesikoni Louisiana Red & Little Victor's Juke Joint sekä kolme kotimaista alan kärkikokoonpanoa yhteenniputtava Hoodoo Revue (Jo' Buddy & Down Home King III, Tomi Leino Blues Band ja Juho Hurskainen & Jay's Frantics).*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Erik Lindahlin Blue Shots -teosta nyt saatavilla FBS:n postimyynnistä! (7.4.2010)

Finnish Blues Societyllä on myynnissä rajallinen erä Erik Lindahlin upeaa Blue Shots -valokuvajulkaisua! Kirja on saatavilla hintaan 27 euroa, sisältäen postituskulut kotimaassa. Tilaukset ja/tai tiedustelut sähköpostitse taloudenhoitajallemme Aarno Alénille: aarno.alen (at) saunalahti.fi tai postitse osoitteeseen: FBS ry/Blues News, PL 257, 00531 Helsinki.*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blue Shots -kilpailun tulokset julkistettu! (28.3.2010)

Ruotsalaisen Erik Lindahlin vuosikymmenten varrella ikuistamia bluesaiheisia valokuvia on näytteillä Luova.fi -galleriassa Helsingissä (Albertinkatu 16) 31.3.-24.4.2010 välisenä aikana. Erik Lindahlin bluestaidetta on julkaistu hiljattain myös Johan Lindbergin suunnittelemassa ja tuottamassa teoksessa "Blue Shots - Photographs By Erik Lindahl".

Blues News järjesti helmi-maaliskuussa aiheeseen liittyvän nettisivukilpailun, jonka osallistujien kesken arvottiin palkinnoksi 1 kpl em. Blue Shots -kirjaa. Vastauksia saapui määräaikaan mennessä kaikkiaan 34 henkilöltä, täysin oikeita vastauksia oli yhteensä 20 kpl. Arvonnan voittajaksi selviytyi: Timo Haapanen, Sastamala. Onneksi olkoon!

Kilpailun oikeat vastaukset:

KYSYMYS 1. Kuka artisti esiintyy Blue Shots -kirjan kannessa?
C - Big Walter Horton

KYSYMYS 2. Mitä Muddy Waters juo/syö kilpailun kuvassa?
B - keittoa

KYSYMYS 3. Kuka on kirjoittanut Blue Shots -kirjan alkusanat?
B - Nick Tosches

Palkinto on vastaanotettavissa joko valokuvaaja Erik Lindahlilta itseltään näyttelyn avajaisisten yhteydessä Helsingissä 31.3. tai vaihtoehtoisesti postitoimituksena. BN ottaa yhteyttä voittajaan sähköpostitse.


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blue North Records julkaisee muistolevyn Gary Primichille! (28.2.2010; päivitetty 18.4.2010)

FBS ry:n 1960-luvun lopulta lähtien ylläpitämä levy-yhtiö Blue North Records julkaisee tuotantohistoriansa seitsemännen cd:n. "Gary, Indiana" (Blue North BNCD007) sisältää amerikkalaisen laulajan ja huuliharpistin Gary Primichin (s. 1958 - k. 2007) Suomessa tekemiä konsertti- ja studioäänitteitä vuosilta 1991-2006, joilla artistin rinnalla esiintyvät mm. kotimaiset kärkiyhtyeet Honey B. & T-Bones ja Wentus Blues Band.

Chicagossa syntyneen, mutta Gary, Indiana -nimisellä paikkakunnalla varttuneen Gary Primichin ensikosketus Suomeen tapahtui jo 1980-luvun jälkipuolella hänen keikkaillessaan maassa alkujaan Jimmy Carl Blackin tähdittämän The Mannish Boys -kokoonpanon riveissä. Toukokuussa 1991 hän palasi jälleen Pohjoismaihin, tuolloin jo oman uransa Amazing-levymerkillä aloittaneena sooloartistina. "Maantiekiitäjät"-nimeä kantaneen kesäkiertueen säestysryhmänä toimi Honey B. & T-Bones. Tältä turneelta peräisin olevat "Gary, Indianalle" sisältyvät esitykset äänitettiin livenä Helsingin Kaivohuoneella sekä Tampereen Tullikamarilla ja julkaistiin alunperin v. 1992 Seal On Velvet -yhtiön nyt jo loppuunmyydyllä mini-cd:llä.

Tulevina vuosina Gary Primich nähtiin Suomessa usein - milloin oman yhtyeensä, milloin esim. Omar & the Howlersin, Honey B. & T-Bonesin tai Wentus Blues Bandin tukemana. Yhteistyöstä viimeksi mainitun kanssa "Gary, Indiana" esittelee seitsemän ennenjulkaisematonta kovatasoista tallennetta Helsingin Cantina West -ravintolasta maaliskuulta 2002. Paria vuotta myöhemmin Garyä kuultiin vierailevana solistina ja harpistina myös Wentus Blues Bandin 'Family Meeting' -studioalbumilla (Bluelight Records, 2004).

Maantiekiitäjät-ajoista alkanut ja artistin poismenoon saakka kestänyt ystävyys Honey B. & T-Bones -kitaristi Esa Kuloniemen kanssa oli yksi niistä voimatekijöistä, jotka vetivät Garya aina uudelleen ja uudelleen Suomeen. "Ulvovat Sudet"- ja "Bluesministeri"-radio-ohjelmissa esiintymisten lisäksi hän osallistui myös Esan "The Legend Of Bicycle Bronson According To..." -sooloalbumin (Bluelight, 2006) levytyssessioihin. Maalis-toukokuun 2006 välisenä aikana syntyneet, Primichin muusta blues-tuotannosta huomattavissa määrin poikkeavat studiotyöt saavatkin itseoikeutetun kunnian toimia "Gary, Indianan" avaus- ja päätösraitoina. Pitkäsoiton käynnistävällä "The Hitmanilla" vierailevana "rap"-solistina toimii Jimmie "Bluesman" Lawson, levyn huipentavalla nimikkoinstrumentaalilla pääsee puolestaan Primichin ja Kuloniemen ohella osaamistaan näyttämään kaikista muista kuultavista soittimista vastaava Timo Hietala. Cd:n lopuksi kuullaan vielä valikoima haastattelunäytteitä, joilla Gary valottaa värikkääseen tyyliinsä huuliharpunsoiton saloja. Levyn masteroinnista on vastannut Jukka Orma/Vox & Verbum Oy ja kansien suunnittelusta Mika Liikari/Plusprojectori Oy. Gary Primichin moninaisia Suomi-yhteyksiä selvittävät kansitekstit ovat puolestaan Kari "Good Rockin'" Kempaksen käsialaa.

Bluelight Recordsin sekä levyllä esiintyvien kotimaisten yhtyeiden kanssa yhteistyössä valmisteltu "Gary, Indiana" ilmestyy maaliskuussa viikolla 11. Levyä on ensivaiheessa hankittavissa joko suoraan Finnish Blues Societyltä tai Honey B. & T-Bonesin sekä Wentus Blues Bandin keikoilta. Pohjoismaiden jakelusta vastaa ruotsalainen Soundcarrier/Helan Kommunikation AB, jota Suomessa edustaa Bonnier Amigo Music Finland. Kansainvälisesti levyä myy mm. englantilainen Rootscd.com sekä yhdysvaltalainen Bluebeat Music.

"Gary, Indiana" -levynjulkaisukonsertit maaliskuussa 2010:
- 19.3. Kåren, Turku - Wentus Blues Band, Honey B. & T-Bones
- 20.3. Virgin Oil Co., Helsinki - "Helsinki Blues Festival" - Wentus Blues Band, Honey B. & T-Bones, Black River Bluesman, The Refreshments (SWE)

Levyä on saatavilla Suomessa ainakin seuraavista liikkeistä:
- Black & White, Toinen linja 1, Helsinki
- Cdon.com (verkkokauppa)
- Digelius, Laivurinrinne 2, Helsinki
- Fatty Sounds Record Store, Hämeentie 4, Helsinki
- Fennica Records, Albertinkatu 36, Helsinki
- Goofin' Records, Hämeentie 36, Helsinki
- Isabel Records (verkkokauppa)
- Keltainen Jäänsärkijä, Urho Kekkosenkatu 4-6 A, Helsinki
- Levykauppa Äx, Arkadiankatu 14, Helsinki
- Stupido Shop, Iso Roobertinkatu 23, Helsinki

Lue myös Harri Uusitorpan arvio Gary, Indiana -levystä! (Helsingin Sanomat, 19.3.2010)"Gary, Indiana" -levyn sisältö:
1. Esa Kuloniemi feat. Gary Primich & Jimmie "Bluesman" Lawson: The Hitman (E. Kuloniemi/Dr. Helander/J. Lawson)
2. Gary Primich with Wentus Blues Band: Hillbilly Blues (Eddie Clearwater)
3. Gary Primich with Wentus Blues Band: Sadie (Theodore Roosevelt Taylor)
4. Gary Primich with Wentus Blues Band: Down The Road (Smiley Lewis/Dave Bartholomew)
5. Gary Primich with Wentus Blues Band: Real Gone Lover (Dave Bartholomew/Ruth Durand/Joe Robichaux)
6. Gary Primich with Wentus Blues Band: Think It Over (Lillie Mae Donley/Kenny James [a.k.a. Jimmy Donley]/Huey P. Meaux)
7. Gary Primich with Wentus Blues Band: Goodbye Little Girl (D. Malone)
8. Gary Primich with Wentus Blues Band: Company Man (Gary Primich/Jeff Minnick/Mark Korpi)
9. Gary Primich with Honey B. & T-Bones: Hustler (John "Juke" Logan)
10. Gary Primich with Honey B. & T-Bones: The Girl That Radiates That Charm (Ron Isle/Jimmy Isle)
11. Gary Primich with Honey B. & T-Bones: Number Nine Train (Allen Bunn)
12. Gary Primich with Honey B. & T-Bones: Medley: Been Around The World / My Back Scratcher (James A. Lane/Frank Frost)
13. Esa Kuloniemi feat. Gary Primich: Gary, Indiana (E. Kuloniemi, arr. by Esa Kuloniemi & Timo Hietala)
14. Gary Primich talks about blues harmonica playing*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blues News 1/10 tilaajilla ja lehtipisteissä! (26.2.2010)

Vuoden 2010 ensimmäinen Blues News on ilmestynyt. Numeron 241 aiheina ovat mm. "Kriitikoiden vuoden 2009 parhaat levyt", Delmark-pomo Bob Koester (Kari Kempaksen haastateltavana), Del Shannon (Pekka Talvenmäki kertaa 20 vuotta sitten edesmenneen artistin uran loppupuolen vaiheita), Dave Arcari (Maiju Lasolan haastateltavana), The Clay Bay Wolves (TT Tarkiaisen haastateltavana), The Everly Brothers (Antero Tirronen käy artikkelisarjansa toisessa osassa läpi veljesduon tekemisiä vuosina 1957-63), Jimmy Dell ja Valkeakosken Waltikan Rock'n'Roll Ball -festivaalit (Marko Suutarla) sekä uutiskolumnit USA:n länsirannikolta (Maria Bainer) ja Englannista (Norman Darwen). Lisäksi mukana on totuttuun tapaan runsaasti konsertti-, kirja-, levy- ja dvd-arvioita.

Tutustu numeron sisältöön tarkemmin täältä!

Etukannen tähtenä näyttäytyy International Blues Challenge 2010:n yhtyesarjan tuore voittaja Grady Champion (kuva: Pertti Nurmi).

Tilaa Blues News kotiisi suoraan yhdistykseltä tai nouda irtonumero lähimmästä myyntipisteestä!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Honey Aaltosesta Finnish Blues Societyn 18. kunniajäsen! (21.2.2010)

9. helmikuuta 50 vuotta täyttänyt juurimusiikin monitoimimies Honey Aaltonen on nimetty Finnish Blues Societyn 18. kunniajäseneksi. Kirjailijana, lehti- ja radiotoimittajana, helsinkiläisen Fennica-levyliikkeen myyjänä sekä tietenkin arvostettuna muusikkona (mm. Tortilla Flat, Cat Lee & Co, Ironweed, Jussi Kettu Band, Big Bertha & Bulldozers, U-Bayou, Down Home Kings, Teendreams, Krazy Kats) tunnetun Aaltosen meriitit myös FBS ry:n toiminnassa ovat kiistattomat. Mittavan Blues News -toimittajanuransa lisäksi tuore kunniajäsen on kunnostautunut vuosien varrella mm. Blue North Recordsin LP- ja CD-julkaisujen tuottajana sekä lukemattomien yhdistyksen järjestämien konsertti- ja klubitilaisuuksien pääarkkitehtina. FBS ry ja Blues News toivottavat juhlakalulle lämpimästi onnea sekä "miehen iän" saavuttamisesta että himoitusta paikasta "FBS Hall of Famessa"!

FBS ry:n kunniajäsenet 1969-2010:
1. Pekka Gronow (1969)
2. Jussi Raittinen (1970)
3. Jukka "Waldemar" Wallenius (1970)
4. Vesa Walamies (1972)
5. Timo "Timi" Varhama (1974)
6. Juhani Ritvanen (1977)
7. Matti Laipio (1979)
8. Heikki Suosalo (1986)
9. Pekka Talvenmäki (1986)
10. Juhani Aalto (1986)
11. Risto Kuokkanen (1986)
12. Eddie Boyd (1993)
13. Pertti Nurmi (2008)
14. Aimo Ollikainen (2008)
15. Sami Ruokangas (2008)
16. Aarno Alén (2008)
17. Hannu Nyberg (2008)
18. Honey Aaltonen (2010)


Kunniajäsenet Sami Ruokangas ja Honey Aaltonen (oik.) keskittymässä siihen, mikä on FBS:n yhdistystoiminnassa olennaisinta... (kuva: P. Nurmi)
Blues News esillä kansainvälisessä graafisen alan kärkijulkaisussa! (21.2.2010)

Blues Newsin klassisen lintu-tunnuksen suunnitellut Jukka Veistola/Mainostoimisto Veistola Oy sekä Dog Design edustavat Suomea kansainvälisessä, tämän päivän graafisen muotoilun kärkeä esittelevässä kirjassa. Veistolan lukuisten töiden joukosta on julkaisuun valittu riemastuttavasti mukaan myös edellä mainittu BN-logo! Vuoden 2009 puolella ilmestyneeseen, Maia Franciscon toimittamaan "The Sourcebook of Contemporary Graphic Design" -kirjaan pyydettiin kuvamateriaalia kaikkiaan 71 graafiselta muotoilijalta 18 maasta. Vaikuttavan 600-sivuisen teoksen kustansi pääkonttoriaan New Yorkissa pitävä Harper-Collins Publishers Ltd, jonka tuotantorepertuaariin lukeutuu myös mm. Mark Twainin, Charles Dickensin, John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin, Maurice Sendakin ja Shel Silversteinin kirjallisuutta.


Jukka Veistola Blues Newsin 40-vuotisjuhlissa Helsingin
Gloria-teatterissa syyskuussa 2008 (kuva: Jarmo Santavuori)
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Lue uutisia vuodelta 2015

Lue uutisia vuodelta 2014

Lue uutisia vuodelta 2013

Lue uutisia vuodelta 2012

Lue uutisia vuodelta 2011

Lue uutisia vuodelta 2009

Lue uutisia vuodelta 2008

Lue uutisia vuodelta 2007
BN 3/14 NYT SAATAVILLA!


TILAA lehti kotiisi
tai nouda irtonumero
lähimmästä MYYNTIPISTEESTÄ

BN kunnioittaa
edesmenneiden muistoa:


Nick Santo
(Nicholas Santamaria)
(The Capris)

(1941 - 30.12.2010)


Sullivan Pugh
(The Consolers)

(c. 1925 - 30.12.2010)


Sidney "Mean Gene" Kelton
(10.4.1953 - 28.12.2010)


Billy (William) Taylor
(24.7.1921 - 28.12.2010)


Bernie Wilson
(Harold Melvin &
The Blue Notes)

(c. 1946 - 26.12.2010)


Teena Marie
(Mary Christine Brockert)

(5.3.1956 - 26.12.2010)


Dorothy Jones Johnson
(The Cookies)

(16.5.1934 - 25.12.2010)


Myrna Smith
(1941 - 24.12.2010)


Clay Cole
(1.1.1938 - 18.12.2010)


Lina Romay
(1919 - 17.12.2010)


Robin Rogers
(1955 - 17.12.2010)


Captain Beefheart
(Don Glen Vliet)

(15.1.1941 - 17.12.2010)


T.T. (Timo Tapani) Oksala
(9.4.1958 - 13.12.2010)


James Peterson
(4.11.1937 - 13.12.2010)


James Moody
(26.3.1925 - 9.12.2010)


Ernie Mae (Crafton) Miller
(7.2.1927 - 8.12.2010)


Kari Tapio
(Kari Tapani Jalkanen)

(22.11.1945 - 7.12.2010)


John Leslie Nuzzo
(25.1.1945 - 5.12.2010)


Monty Sunshine
(9.4.1928 - 30.11.2010)


Big Woody Davis
(Elbert W. Davis Jr.)

(c. 1949 - 29.11.2010)


Kenney Haddock
(William Kenneth Haddock)

(1935 - 21.11.2010)


Albert Abraham
"Little Smokey" Smothers

(2.1.1939 - 20.11.2010)


"Gentleman" June Gardner
(Albert Gardner)

(1930 - 19.11.2010)


"Little" Jenny Bohman
(c. 1963 - 13.11.2010)


Tony West
(The Searchers)

(1938 - 10.11.2010)


Walter Payton Jr.
(23.8.1942 - 28.10.2010)


James Phelps
(2.4.1932 - 26.10.2010)


Hollis Dixon
(23.9.1935 - 25.10.2010)


Linda Hargrove
(Linda Bartholomew)

(3.2.1949 - 24.10.2010)


Denis Simpson
(The Nylons)

(5.11.1950 - 22.10.2010)


Billy "Teddy" Shelton Jr.
(The Spaniels)

(12.5.1961 - 20.10.2010)


Dennis Taylor
(13.11.1953 - 17.10.2010)


Stephen Calt
(c. 1947 - 17.10.2010)


"General" Norman Johnson
(The Showmen/
Chairmen of the Board)

(23.5.1943 - 13.10.2010)


Adam (Joseph) Hebert
(23.8.1923 - 11.10.2010)


Solomon Burke
(21.3.1940 - 10.10.2010)


Albertina Walker
(29.8.1929 - 8.10.2010)


Colette Renard
(Colette Raget)

(1.11.1924 - 6.10.2010)


Eddie Platt
(Eddie Platakis)

(8.12.1921 - 3.10.2010)


Antoine "Tony" Thibodeaux
(6.6.1938 - 30.9.2010)


Buddy Morrow
(8.2.1919 - 24.9.2010)


Edwin Jack "Eddie" Fisher
(10.8.1928 - 22.9.2010)


Carl (Leammie) Jones
(The Delta Rhythm Boys)

(18.7.1919 - 21.9.2010)


"Little" Lucy Smith Collier
(1925 - 19.9.2010)


William Marcel "Buddy" Collette
(6.8.1921 - 19.9.2010)


King Coleman
(Carlton Coleman)

(20.1.1932 - 11.9.2010)


Walter Latzko
(9.2.1924 - 10.9.2010)


Foster "Mr. Tater" Wiley
(29.3.1947 - 10.9.2010)


Wayne M. Pettersen
(Catch A Wave)

(c. 1948 - 31.8.2010)


Ken Schoppmeyer
(King Biscuit Blues Band)

(c. 1950 - 31.8.2010)


Bob Lenox
(1944 - 30.8.2010)


Bill Phillips
(28.1.1936 - 23.8.2010)


George David Weiss
(9.4.1921 - 23.8.2010)


Kenny Edwards
(The Stone Poneys)

(10.2.1946 - 18.8.2010)

Photo by Nisse Kärkkäinen
Sami (Sebastian) Häkkinen
(13.5.1976 - 15.8.2010)


Ahmad Alaadeen
(24.7.1934 - 15.8.2010)


Calvin Huber
(The J.J. Muggler Band)

(c. 1957 - 15.8.2010)


Robert Wilson
(The Gab Band)

(c. 1957 - 15.8.2010)


Abbey Lincoln
(Anna Marie Wooldridge)

(6.8.1930 - 14.8.2010)


Esteban 'Steve' Jordan
(23.2.1939 - 13.8.2010)


Richie (Richard) Hayward
(6.2.1946 - 12.8.2010)


John Wynn
(1938 - 11.8.2010)


Calvin "Fuzz" Jones
(1926 - 9.8.2010)


Ted Kowalski
(The Diamonds)

(16.5.1931 - 8.8.2010)


Phelps "Catfish" Collins
(1944 - 6.8.2010)


Anthony Joseph Tuminello
(19.5.1928 - 5.8.2010)


Bobby (Robert Von) Hebb
(26.7.1938 - 3.8.2010)


Mitch Jayne
(The Dillards)

(5.7.1930 - 2.8.2010)


Rod Cotter
(The Wild Angels)

(194? - ?.8.2010)


Richard "Scar" Lopez
(Cannibal & the Headhunters)

(18.5.1945 - 30.7.2010)


Al Goodman
(The Moments)

(31.3.1946 - 26.7.2010)


Ben Keith
(Bennett Keith Schaeufele)

(6.3.1937 - 26.7.2010)


Tiny Harris
(Grady Leonard Harris)

(14.10.1928 - 23.7.2010)


Phillip Walker
(11.2.1937 - 22.7.2010)


Margaret Ann Rich
(Margaret Ann Greene)

(15.12.1933 - 22.7.2010)


Robert Tharpe
(a.k.a. Tommy Dark)

(6.12.1937 – 20.7.2010)


Andy Hummel
(Big Star)

(26.1.1951 - 19.7.2010)


Roy Hall
(The Extraordinaires)

(c. 1970 - 19.7.2010)


Fred Carter Jr
(31.12.1933 - 17.7.2010)


Hank Cochran
(2.8.1935 - 15.7.2010)


Gene Ludwig
(4.9.1937 - 14.7.2010)


Olga Guillot
(9.10.1922 - 12.7.2010)


Walter (Bishop L.) Hawkins
(18.5.1949 - 11.7.2010)


Lincoln (Barrington) "Sugar" Minott
(25.5.1956 - 10.7.2010)

Photo: www.elvis.com.au
Bill (Billy Rhodes) Porter
(15.6.1931 - 7.7.2010)


Harvey Fuqua
(27.7.1929 - 6.7.2010)


Earl (Willie) Clark
(c. 1952 - 28.6.2010)


Harold Cowart
(John Fred & his Playboy
Band/The Bee Gees)

(12.6.1944 - 27.6.2010)


Burl Franklin Ellison
(16.10.1951 - 26.6.2010)


Benny Powell
(1.3.1930 - 26.6.2010)


Tommy Hoehn
(Thomas Forbes Hoehn Jr.)

(1953 - 24.6.2010)


Pete Quaife
(The Kinks)

(c. 1944 - 24.6.2010)


Fred Anderson
(22.3.1929 - 24.6.2010)


Deborah Jo White
(a.k.a. Jo Jo Billingsley)

(28.3.1952 - 24.6.2010)


Tam White
(12.7.1942 - 21.6.2010)


Larry Jon Wilson
(7.10.1940 - 21.6.2010)


Garry (Marshall) Shider
(a.k.a. 'Diaper Man' / 'Starchild')

(24.7.1953 - 16.6.2010)


Bill (William Robert) Dixon
(5.10.1925 - 15.6.2010)


Ken Brown
(c. 1940 - 14.6.2010)


Lattie (Harrison) Moore
(17.10.1924 - 13.6.2010)


Jimmy Dean
(10.8.1928 - 13.6.2010)


Ella Brown Avery
(c. 1948 - 11.6.2010)


Johnny (John Robert) Parker
(6.11.1929- 11.6.2010)


Crispian St. Peters
(Robin Peter Smith)

(5.4.1939 - 8.6.2010)


Calvin Leavy
(20.4.1940 - 6.6.2010)


Marvin Isley
(18.8.1953 - 6.6.2010)


Tony Peluso
(28.3.1950 - 5.6.2010)


Taffy (David Gwyn) Davies
(Brett Marvin & the Thunderbolts)

(c. 1949 - 1.6.2010)


Esther Mabry
(Esther Brown, a.k.a. Mama Nip)

(25.5.1920 – 31.5.2010)


Anita Humes Chappelle
(10.10.1940 - 30.5.2010)


Ali Ollie Woodson
(Ollie Cregget)
(The Temptations)

(12.10.1951 – 30.5.2010)


Thomas Hoyt "Slim" Bryant
(7.12.1908 – 28.5.2010)


Judy Lynn (Kelly)
(16.4.1936 – 26.5.2010)


Larry Dale
(7.1.1923 – 19.5.2010)


Edgar Bateman Jr.
(1929 – 18.5.2010)


Hank Jones
(31.7.1918 – 16.5.2010)


Ronnie James Dio
(Ronald James Padavona)

(10.7.1942 – 16.5.2010)


Lena Horne
(30.6.1917 - 9.5.2010)


Francisco Aguabella
(10.10.1925 – 7.5.2010)


Dave (David Louis) Fisher
(The Academics/The Highwaymen)

(19.7.1940 – 7.5.2010)


Roy (Joseph Roy) Carrier
(11.2.1947 - 3.5.2010)


Willie Pooch
(William Johnson)

(1937 - 5.5.2010)


Alan Mastin
(c. 1956 - 2.5.2010)


Rene Solis
(?.9.1954 – ?.4.2010)


Houston Caldwell
(c. 1991 - 30.4.2010)


Connie (Corrado) Codarini
(The Four Lads)

(c. 1930 - 28.4.2010)


Bo Hansson
(10.4.1943 - 24.4.2010)


Floyd Dakil
(c. 1946 - 24.4.2010)


Norman Wright
(The Del-Vikings)

(31.10.1937 - 23.4.2010)


George Melvin
(23.5.1946 - 15.4.2010)


Walter Horn Jr. a.k.a.
"Mississippi Slim"

(13.8.1943 - 14.4.2010)


Steve Reid
(29.1.1944 - 13.4.2010)


Mitchell Herbert "Herb" Ellis
(4.8.1921 - 8.4.2010)


Graciela "Gracie" Grillo-Perez
(23.8.1915 - 7.4.2010)


Jerry Byrne
(Gerald D. Byrne Sr.)

(2.2.1941 - 7.4.2010)


Jimmy (James H.) Helms
(1944 - 1.4.2010)


Oscar "Lucky" Wesley
(The Five Aces/The Scamps)

(c. 1928 - 25.3.2010)


Johnny Maestro
(John Mastrangelo)
(The Crests/The Del-Satins)

(7.5.1939 - 24.3.2010)


Jim Marshall
(3.2.1936 - 24.3.2010)


Pekka Loukiala
(28.3.1944 - 23.3.2010)


Marva Wright
(20.3.1948 - 23.3.2010)


Bernard "Bunchy" Johnson
(c. 1952 - 21.3.2010)


Hank Stone
(Hank Kruse)

(2.11.1940 - 18.3.2010)


Alex Chilton
(28.12.1950 - 17.3.2010)


Charlie Gillett
(20.2.1942 - 17.3.2010)


Jerry (Hilliard Gerald) Adler
(30.10.1918 - 13.3.2010)


Lesley Duncan
(12.8.1943 - 12.3.2010)


Rockie Charles
(Charles Merrick)

(14.11.1942 - 12.3.2012)


Patté Williams
(21.11.1945 - 8.3.2010)


Lolly Vegas
(2.10.1939 - 4.3.2010)


Ron (Ronald Dean) Banks
(The Dramatics)

(10.5.1951 - 4.3.2010)


Major Roberson
(The Pilgrim Jubilees)

(11.6.1925 - 1.3.2010)


Clayton Love
(15.11.1927 - 28.2.2010)


Brian Francis "B.B." Bruce
(17.9.1946 - 24.2.2010)


Lonnie Heard
(The Five Dollars)

(c. 193? - 23.2.2010)

photo: Shannon Brinkman
Ernest "Doc" Watson
(2.6.1932 - 19.2.2010)

photo: Jannell Turner
Wilroy Sanders
(c. 1933 - 16.2.2010)


Lil' Dave (David Lonzo) Thompson
(21.5.1969 - 14.2.2010)


Dale (Delmar Allen) Hawkins
(22.8.1936 - 13.2.2010)


Doc Blakey
(c. 1966 - 9.2.2010)


Donald "Jack" Johnson
(The Cardinals)

(c. 1933 - 8.2.2010)


Richard Delvy
(The Bel-Airs/The Challengers)

(20.4.1942 - 6.2.2010)

photo courtesy of Linda Lucchesi
Barbara Brown
(193? - 3.2.2010)


Herman Dunham
(a.k.a. Herman Curtis)
(The Solitaires/The Rainbows/
The Vocaleers)

(8.2.1936 - 31.1.2010)


Charles Key
(The Harmoneers)

(15.4.1926 - 29.1.2010)


Shirley Collie Nelson
(Shirley Caddell/Simpson)

(16.3.1931 - 27.1.2010)


Reggie (Reginald Allan) Walker
(The Delroys/The First Three)

(7.8.1941 - 26.1.2010)


Robert "Squirrel" Lester
(The Chanteurs/The Chi-Lites)

(16.8.1942 - 22.1.2010)


Lynn Taitt
(Nerlynn Taitt)

(22.6.1934 - 20.1.2010)


Larry "Woo Woo" Williams
(Lawrence J. Williams)
(The Cordells/The Excels/
The Intruders)

(c. 1944 - 19.1.2010)


Jimmy Wyble
(25.1.1922 - 16.1.2010)


Carl Smith
(16.3.1927 - 16.1.2010)


Bobby Charles
(Robert Charles Guidry)

(21.2.1938 - 14.1.2010)


Eddie Edgehill
(The Valentines/The Del-Knights)

(c. 1935 - 13.1.2010)


Teddy Pendergrass
(Theodore DeReese
Pendergrass Jr.)

(26.3.1950 - 13.1.2010)


Ed Thigpen
(Edmund Leonard Thigpen)

(28.12.1930 - 13.1.2010)


Yabby You
(Vivian Jackson)

(14.8.1946 - 12.1.2010)


Sandra Wright
(1.10.1948 - 11.1.2010)


Mick Green
(Michael Robert Green)

(22.2.1944 - 11.1.2010)


Ned Theall
(The Boogie Kings)

(c. 1938 - 8.1.2010)


Willie Mitchell
(23.3.1928 - 5.1.2010)


Calvin Shields
(28.4.1924 - 5.1.2010)