BN AUTIOLLA SAARELLA: PETE HOPPULA

Blues Newsiltä pyydetään tasaisin väliajoin 90-luvulla käynnistyneen mutta sittemmin pitkäksi toviksi hiipuneen "BN autiolla saarella" -sarjan palauttamista osaksi lehden vakiosisältöä. Toive on oivallinen ja jopa perusteltu, onhan BN:n tekemiseen osallistuva aktiiviväki viime vuosien saatossa melkoisesti kasvanut, osittain myös vaihtunut - eivätkä kaikki toimituskunnan konkaritkaan ole vielä tätä kansalaisvelvollisuuttaan suorittaneet.

Virallisesti Pekka Talvenmäen numerossa 1/1992 käynnistämä "BN autiolla saarella" on edennyt printtilehdessä 15. osaansa. Muut aikaisemmin ilmestyneiden kirjoitusten tekijät ovat Juhani Ritvanen (BN 2/1992), Aimo Ollikainen (BN 4/1992), T.J. Malin (BN 5/1992), Tarmo Talvio (BN 1/1993), Timo Pöyhönen (BN 2/1993), Vesa Walamies (BN 3/1993), Jari Toivonen (BN 4/1993), Jari Kolari (BN 5/1993), Martin Easterbrook (BN 5/1994), Erkki Sironen (BN 6/1994), Mikke Nöjd (BN 2/1995), Jarkko Ravi (BN 5/1995), Heikki Suosalo (BN 2/1997) sekä Riku Metelinen (BN 2/2014), minkä lisäksi omia autiosaari-suosikkeja on tivattu usein myös haastatteluihin päätyneiltä artisteilta. Heistä perusteellisimman selvityksen mieliäänitteistään on laatinut Jussi "Jo' Buddy" Raulamo BN-numeroon 6/2013. Samaa aihepiiriä sivusi myös Markku Heinosen erillisselvitys "Kolme levyä autiolla saarella" numerossa 5/1990.

Sarjan elvyttämisen puolesta puhuvat myös ne melkoiset muutokset, joita on matkan varrella tapahtunut paitsi ihmisten musiikkimauissa, myös äänitteiden kuuntelu- ja hankintamuodoissa. Tässä suhteessa "Autiosaari"-pelin säännöt ovat sentään olleet jo alun alkaenkin joustavia, kantavana ideana kun on pyytää kutakin henkilöä poimimaan seurakseen fiktiiviselle hylätylle saarelle ne kappaleet (alkujaan sarjassa oli tarkoitus keskittyä maksimissaan viiteenkymmeneen ensisijaisesti singleillä julkaistuun äänitteeseen, mutta satunnaisesti mukaan on kelpuutettu myös albumikokonaisuuksia), jotka merkitsevät kirjoittajalle jollakin omaperusteisella logiikalla eniten joko juuri nyt tai jossain aikaisemmassa elämänvaiheessa - ja sitten kuvailemaan valintoja parhaaksi katsomallaan tavalla.

Koska tehtävä ei kuitenkaan ole yhtään liian helppo, jouduin myöntämään itsellenikin muutamia sääntöpoikkeamia, joiden kautta kuvittelisin pääseväni edes hitusen lähemmäs henkilökohtaisten kuuntelutottumuksieni sekä kieltämättä pahanlaiselle extreme-asteelle jo aikoja sitten karanneen keräilyharrastukseni perimmäisintä olemusta. Oheinen listaus koostuu siten kaikkiaan 180 levyhyllyyni jossain vaiheessa haaksirikkoutuneesta 45 kierroksen alkuperäispainoksisesta vinyylisinkusta (+ muutama hyvin lähelle kellunut "bubbling under" -lajitoveri), jotka luokittelen omassa makuhermostossani amerikkalaisittain ns. "double A-sidereiksi", toisin sanoen julkaisuiksi, joiden sekä A- että B-puolet sisältävät sellaisen raidan, jota ilman en voisi edes harkita yksinäistä illanviettoa kauneimmallakaan trooppisella palmusaarella (mikä rajaakin ilahduttavasti ulkopuolelle jo melkoisen joukon yksittäisiä huipputallenteita). Lähtökohtaisesti, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kultakin artistilta on kelpuutettu mukaan ainoastaan yksi levy. Listalle valikoituneet kiekot on esitetty satunnaisessa mutta kuitenkin jollain tapaa teemoittain ryhmitellyssä järjestyksessä. Tuotteet ovat amerikkalaisvalmisteisia ellei kataloginumeron edellä toisin todeta.
1970-luvun tuotteena en voi valitettavasti hekumoida kuunnelleeni naskalina Solomon Burkea rätisevältä merirosvoradiotaajuudelta tai hurahtaneeni musiikki-intoilun pariin vaikkapa Little Walterin esiintymistä Helsingin Kulttuuritalolla 1967 hämmästellen. Sen sentään tiedän, missä oleilin Elviksen kuolemasta uutisoitaessa - tosin ikää oli tuolloinkin niin poskettoman vähän ettei siitäkään päivästä ole minkäänlaisia muistijälkiä mieleen kaivertunut. Mutta musiikkiin... siihen meidän perheessä oltiin suhtauduttu keskivertoa vakavammin - vai tulisiko sanoa tietynlaisella "hulluudella" - jo kauan ennen syntymääni. Esimerkiksi kertoman mukaan eräs ensimmäisistä vanhempieni (molemmat innokkaita tanssilava-aktiiveja aina 70-luvulle saakka) seurusteluaikojen riidoista 50- ja 60-lukujen taitteessa koski laulua Sixteen Tons, yhtä äitini silloista suosikki- ja kestosoittolevyä (tarina ei paljasta, kenen laulajan versiona), isäni ei kai sitten niinkään...

Äidin puolelta on myös alkujaan lähtöisin aina näille päiville saakka jatkunut kitaransoittoharrastukseni - hän kun opetti luku- ja kertolaskun ynnä muiden elämänviisauksien ohella noin nelivuotiaalle pikku-Petelle mm. Emma- ja Tuol' On Mun Kultani -kappaleiden melodiat. Niillä päästiinkin jo... ellei pitkälle niin lupaavaan alkuun. Myös isäni huhutaan soitelleen omassa hamassa nuoruudessaan huuliharppua - liekö siellä Pälkäneen ja Aitoon maalaismaisemissa sitten tehty vaivihkaa hämäläistä bluesharppuhistoriaakin?

Emman peruja oli joka tapauksessa varhainen innostukseni nimenomaan instrumentaalimusiikkiin, jonka pyhässä idolikeskiössä patsastelivat kotimaisten '63 vuosikerta-rautalankaorkestereiden sekä heidän surf-henkisempien amerikanserkkujensa The Venturesin ja The Astronautsin ohella Link Wrayn, Travis Wammackin, Dick Dalen, Lonnie Mackin, Roy Buchananin, Joel Scott Hillin sekä Davie Allanin kaltaisia myyttisiä hahmoja, joiden nimet vilahtelivat tämän tästä mm. Kicks- ja Now Dig This -lehdissä sekä edellisten kotimaisissa verrokeissa kuten Moondogsissa (tai lähinnä sen lyhytikäisessä sisarjulkaisussa Instant Mashedissa), Too Much Noisessa ja mikseipä silloin tällöin myös Blues Newsissa.

Pitkälti viimeksi mainitun aviisin opastamana ilmaantuivat edellisten rinnalle pian myös muutamat valikoidut mustat kitaristisankarit, ensiaallokossa K.W. Blomqvistin radio-ohjelmissaan monasti ylistämä Mickey Baker, oman tiensä kulkijat Freddy King ja Earl Hooker sekä bluesmaailman tuhma poika Ike Turner. Pyhään instrumentaali-rinkiini kelpuutin lisäksi vaivatta monet rämäpäiset R&B-saksofonistit kuten Big Jay McNeelyn ja Buddy Lucasin sekä Memphisin Stax-soundin voimahahmojen, simppelillä Hammond-juntallaan hurmanneen Booker T. Jonesin ja poikavuosien suosikkileffasta Blues Brothersista tajuntaan iskostuneen Steve Cropperin maagisen Booker T. & The MG's -yhtyeen.

Oikeastaan kesti aikansa ennenkuin edes opin todella pitämään lauletusta musiikista, oli sitten kyse mistä tyylilajista tahansa. Keräilyvillityksen pahentuessa sekä myös samalla satunnaisen dj-keikkailun myötä lähinnä amerikkalaista ja englantilaista instrotuotantoa on kovia kokeneisiin Lundia-hyllyihini kertynyt sittemmin varsin runsaasti, mutta nuoruudenrakkauteni suomalaiseen rautalankaan tulee säilymään ikuisesti tulisena, olivathan ensimmäiset kouluaikojen bändivirityksenikin juuri rautiksen ja Agents-viritteisen beat-materiaalin ympärille kasattuja.1. LINK WRAY & THE RAYMEN: Jack The Ripper / The Black Widow
(Swan S-4137/SWE Karusell KFF 526, -63)

2. MICKEY BAKER: Do What You Do / Night Blue
(King 45-5979, -65)

3. TRAVIS WAMMACK: Night Train / It's Karate Time
(Atlantic 45-2387, -67)

4. THE STRANGERS: The Caterpillar Crawl / Rockin' Rebel
(Titan FF-1701, -59)

5. LONNIE MACK: Sa-Ba-Hoola / Chickin' Pickin'
(Fraternity F-932, -64)

6. THE BUSTERS: Bust Out / Astronaut's
(Arlen 735, -63)

7. THE ASTRONAUTS: Baja / Kuk
(RCA Victor 47-8194, -63)

8. EDDIE & THE SHOWMEN: Squad Car / Scratch
(Liberty 55608, -63)

9. DICK DALE & HIS DEL-TONES: Jungle Fever / Shake'n'Stomp
(Deltone 5018, -62)

10. THE VENTURES: Lullaby Of The Leaves / Ginchy
(Dolton 41, -61)

11. BOB MOORE & THE TEMPS: Trophy Run / Braggin'
(Daisy DA 502, -63)

12. IKE TURNER & HIS KINGS OF RHYTHM: The New Breed Pt. 1 / Pt. 2
(Sue 138, -65)

13. THE ARROWS: Theme From The Wild Angels / Blue's Theme
(SWE Stateside KSS 1030, -67)

14. JERRY & REGGIE: Shoo Shoo / Dream Baby
(M.O.C. 45-656, -64)

15. BOOKER T. & THE MG'S: Boot-Leg / Outrage
(Stax S-169, -65)

16. THE SOUNDS: Emma / Mandschurian Beat
(FIN Fontana 271554, -63)

17. THE STRANGERS: Kolme Kitaraa / Castle Mood
(FIN Scandia KS 477, -63)

18. HEIKKI LAURILA JA ONNI GIDEONIN ORKESTERI: Caravan / El Mosquito
(FIN Manhattan MAN 61, -61)

19. STEN & STANLEY: The Guns Of Bofors / Wiggy Woogie
(SWE Decca F 44401, -63)

20. THE WORLD FAMOUS UPSETTERS: K.P. / Cabbage Greens
(Sound Of Soul SS 105, -66)

21. THE KREW KATS: Peak Hour / Trambone
(UK His Master's Voice 45-POP 840, -61)

22. THE BOYS: Polaris / Jumpin'
(UK Parlophone R 5027, -63)

23. CHICO HAMILTON: Conquistadores Part I / Conquistadores Part II
(Impulse! 45-241, -65)

24. DUANE EDDY: Spies / Rockabilly Holiday
(Capitol B-44018, -87)

25. THE HYPNOMEN: The Urge / Crime Wave
(BEL Demolition Derby DD026, -95)

26. SLIM ALLAN 3: The Big Set-Up / Doggy Bag
(FIN Pop Angel POPSI-001, -01)


-- bubbling under... --

EDGAR BLANCHARD: Let's Get It / Lonesome Guitar
(Ric 954, -58)

THE WAILERS: Tall Cool One / Road Runner
(Golden Crest 518, -59)

DOC BAGBY: Muscle Tough / Anything
(Hunt H 323, -59)

ROY BUCHANAN: After Hours / Whiskers
(Bomarc 315, -61)

THE ROYAL TEENS: Short Shorts / Planet Rock
(ABC-Paramount 9882, -58)

JOE LEE & ORCHESTRA: Hang-Out / White Satin
(Fernwood 45-112, -59)

THE BLAZERS: Old Scars / Wooden Ring
(FIN Parlophone PAR 924, -63)

THE OUTLAWS: The Return Of The Outlaws / Texan Spiritual
(UK His Master's Voice POP 1124, -63)

LAIKA & THE COSMONAUTS: Kiiriminna (Oi Dai) / Marilaulu
(Dojo DOJS 1003, -91)


Mäntsälässä - erään tietyn lapsuuteeni vahvasti kytkeytyneen nuorisobuumin "pääkallopaikalla" aina aikuisikään saakka varttuneena sekä toisaalta kaikkiin mahdollisiin muihinkin 50- ja 60-lukuisiin musiikinlajeihin (mm. Blues News- ja Folk & Country -lehtien toimittajana kunnostautuneen) isoveljeni Jarmon myötävaikutuksella perusteellisesti sisäänajettuna tapauksena on termi rockabilly kuulostanut omissa korvissani alusta pitäen jokseenkin kornilta sekä ennen kaikkea tarpeettoman yksioikoiselta. Itse pyrin välttämään sanan käyttöä viimeiseen asti esim. BN-kirjoituksissani, mikä ei ole silti hillinnyt yhtään hamstrausviettiäni myös rockabillyäänitteitä kohtaan (englantilainen 70-luvun "revival"-tuotanto mukaan lukien). Genren suurteokset Elviksen Sun-sinkuista alkaen samoin kuin laajahkoa kulttimainetta nauttivat alan pienipainoksiset obskuurijulkaisut voinen jättää listaltani lähinnä sivumaininnoiksi, sillä en luultavasti tule koskaan omistamaan niin paljon ylimääräistä mammonaa niiden hankkimiseen alkuperäisinä soittokuntoisina yksilöinä. Nykypäivän trendinä kun tuntuisi olevan, että originaalisinkkujen kysyntää korreloivat pyyntihinnat nousevat markkinoilla eksponentiaalisesti sitä mukaa kuin niistä julkaistaan tuoreita ja vastavuoroisesti hyvinkin helposti saatavilla olevia identtisiä "repro"-kopioita. Vinyylifriikkien omintakeisessa arvomaailmassa logiikalla tai edes terveehköllä järjen käytöllä ei tuloksia juuri saavuteta.

Paisuneiden lähtöhintojen ohella levynkeräily on tietysti muuttanut muotoaan muutenkin. Tunnen olevani tavallaan etuoikeutettu saadessani vielä kokea sen ajan, jolloin tietoa käytetyistä sinkuista oli haalittavissa levykauppojen lisäksi vain parin alaan erikoistuneen printtilehden monasti käsinkirjoitettuja myyntilistoja selaamalla. Puhumattakaan siitä uskon puutteen ja epätoivon rajamailla häilyneestä olotilasta, jotka oli vain jotenkin kestettävä sinä aikana, jolloin kirjekuoressa lähetyt dollarit (tai muut maksuvälineet) olivat matkalla usein kaukaiseenkin päämääräänsä ja edelleen levylähetyksen siirtyessä pikkuhiljaa kohti koti-Suomea. Ei ollut siihen aikaan kaikki valmiiksi katettuna ja yhden napin painalluksen päässä internetissä, ei ollut sivustoja joista kaivella tarvittavaa lisätietoa hankintapäätöksen tueksi - eikä etenkään minkäänlaisia mahdollisuuksia kuunnella etukäteen ääninäytteitä niminä kiinnostavilta kalskahtaneista myyntiartikkeleista.

Varsinaisen rockabilly-sektorin suurista maskuliinisista äänistä erityisiä täpinöitä niskavilloihini ovat vuosikymmenten ajan tuottaneet mm. Charlie Feathers, Eddie Bond, Burnetten veljekset Johnny ja Dorsey (kaikkiin edellä mainittuihin liittyy olennaisesti eräs ensimmäisistä LP-hankinnoistani, vuonna 1980 ilmestynyt amerikkalaiskokoelma "Johnny Burnette's Rock And Roll Trio And Their Rockin' Friends From Memphis", joka alkujaan tutustutti minut myös myöhemmin tärkeään asemaan nousseeseen memphisläiseen musiikki-originelliin Jim Dickinsoniin), Billy Lee Riley, Bob Luman, Jack Scott sekä Carl Perkins. Yksi ylitse kaikkien muiden on silti Gene Vincent, jonka 50-luvun Blue Caps -äänitteet tulevat edustamaan henkilökohtaisessa alltime-rankingissani ei niinkään rockabillyn vaan koko rock'n'roll-käsitteen alla tunnetun musiikin täydellisintä ruumiillistumaa. Tälle listalle olen kuitenkin valinnut kuningas-Geneltä kaikkien aikojen rakkausballadi-tulkinnan Unchained Melody, jonka olimme vaimoni Merin kanssa valinneet kumpikin tykönämme jo vuosia aikaisemmin - siis toisiamme edes vielä tuntematta - itsestäänselväksi häälauluksemme.

Wanda Jacksonin ja Janis Martinin tapaisten klassisten rock'n'roll-laulajattarien ohella pienenpieni pervertikko sisälläni on osannut antaa arvoa myös 50- ja 60-lukujen vaihdevuosien "hömppäisemille" naisäänille kuten Ann-Margretille, Nancy Sinatralle ja Jo Ann Campbellille. 60-luvun valkoihoisista äänilevyvaltakunnan kuningattarista ei ole syytä unohtaa myöskään Jackie DeShannonia, Lulua, Billie Davisia eikä etenkään upeaäänistä Timi Yuroa.

"Uudemman polven" tekijöistä ylitse muiden ovat diggailu-hierarkiassani iät ajat komeilleet jykeväsoundinen Robert Gordon, Bostonin villimies Barrence Whitfield, Ruotsin oma tee-se-itse-legenda Hank C. Burnette sekä Britteinsaarten kasvatit The Wild Angels, The Flying Saucers ja laulaja-kitaristi James Hunterin 80-luvulla perustama Howlin' Wilf & The Vee-Jays. Kattavammin laajanpuoleisen makuni eri piirteisiin saa tuntumaa vuodesta 1998 lähtien ylläpitämäni verkko-fanzinen www.wangdangdula.com välityksellä.

Pitkäaikaisia keräilykohteitani ovat myös olleet kotimaiset ennen vuotta 1970 ilmestyneet roots-sinkut ja -EP:t sekä eritoten ulkomaalaisten artistien Suomessa valmistetut ns. "import-levyt". Valkoisen rock'n'rollin maailmasta yhä edelleen ylitsepääsemättömiä löytöjä edustivat 60-luvun ensipuoliskon "piano/saksofoni-combot", joiden rhythm'n'bluesia, twistiä, go-go:ta, surf-musiikkia, esi-garagea ja soulia sekoitelleessa ykkösryhmässä marssivat Tacoman, Washingtonin sankarit The Wailers, The Sonics ja The Galaxies sekä Keskilännestä tulleet The Trashmen, Myron Lee & The Caddies, The String Kings sekä The Accents. Varhaisimpiin puhkikuuntelemiini LP-levyihin kuuluivat juuri tämänkaltaisesta materiaalista koostuneet hollantilaisen White Label -merkin "Minnesota Rock-A-Billy-Rock" -kokoelmat, joiden rouhean demomaisen sisällön opiskelin tarkoin myös kitarallani ulkoa.27. THE JOHNNY BURNETTE TRIO: The Train Kept A-Rollin' / Honey Hush
(Coral 9-61719, -56)

28. BILLY RILEY: Red Hot / Pearly Lee
(Sun 277, -57)

29. BOB LUMAN: Try Me / I Know My Baby Cares
(Capitol F 3972, -58)

30. CHARLIE FEATHERS: Can't Hardly Stand It / Everybody's Lovin' My Baby
(King 4971, -56)

31. BUDDY HOLLY: Rock Around With Ollie Vee / Midnight Shift
(UK Brunswick 45-05800, -58)

32. CLYDE STACY & THE NITECAPS: Hoy Hoy / So Young
(Candlelight CA-1015, -57)

33. JACK SCOTT: Goodbye Baby / Save My Soul
(Carlton 493, -59)

34. CARL PERKINS: Anyway The Wind Blows / Unhappy Girls
(Columbia 4-42061, -61)

35. GENE VINCENT: Brand New Beat / Unchained Melody
(UK Capitol 45-CL 15231, -61)

36. TOMMY BELL: Swamp Gal / Midnight Dreams
(Zil 45-9001, -59)

37. NERVOUS NORVOUS: Transfusion / Dig
(Dot 45-15470, -56)

38. BOB TAYLOR & THE COUNTS: Don't Be Unfair / Child Of Fortune
(Yucca 45-110, -59)

39. DARRYL VINCENT & HIS FLARES: Mercy Me / Daddy's Goin' Batty
(Sand 1016-45, -59)

40. HANK DAVIS: One-Way Track / Real Soon
(Stacy 919, -59)

41. JIMMY DONLEY: The Shape You Left Me In / What Must I Do
(Decca 9-30887, -59)

42. DALE HAWKINS: Tornado / Little Pig
(Checker 892, -58)

43. DANNY DELL & THE TRENDS: Froggy Went A Courting / You Went Away
(World Pacific X-824, -60)

44. THE RIVIERAS: Little Honda / Let's Have A Party
(Riviera R-1402 /Delta D-3213, -64)

45. RONNIE HAWKINS WITH THE BAND: Who Do You Love / Do Diddley
(Roulette RO-408, -70/Roulette 4483, -63)

46. RONNIE SELF: Houdini / Bless My Broken Heart
(Kapp K-546, -63)

47. THE RANGERS: Reputation / Justine
(Challenge 59239, -64)

48. THE ACCENTS: Road Runner / Why
(Banger BA 00648/Garrett GA-4014, -64)

49. THE TRASHMEN: Bird Dance Beat / A-Bone
(Garrett 4003, -63)

50. FLOYD DAKIL COMBO: Dance, Franny, Dance / Look What You've Gone And Done
(Jetstar J-103, -64/Guyden 2111, -65)

51. CHRIS KEVIN & THE COMICS: Here He Comes - There They Go / Haunted House
(Colt 45 S45-103, -59)

52. CHARLIE RICH: Big Boss Man / Let Me Go My Merry Way
(Groove 58-0025, -63)

53. JAY BROWN: That's How Much / Don't Push Me Around
(Atco 45-6394, -65)

54. JERRY LEE LEWIS: I've Been Twistin' / Ramblin' Rose
(Sun 374, -62)

55. HOUSTON TURNER: Uncle John's Bongos / The Best Dressed Beggar (In Town)
(Do-Ra-Me 1416, -62)

56. GOOD JELLY BESS: A Little Piece At A Time / (You'll Have To) Come And Get It
(Hermitage H-775, -62)

57. JOHNNY WINTER: Voodoo Twist / Ease My Pain
(Frolic 45-503, -62)

58. SINNER STRONG: Nobody But Me / Don't Knock It
(Serock 2003, -62)

59. DEL SHANNON: Move It On Over / She Still Remembers Tony
(Amy 937/FIN Stateside SS 452, -65)

60. JOHNNY KIDD & THE PIRATES: Please Don't Bring Me Down / So What
(UK His Master's Voice POP 919, -61)

61. VINCE TAYLOR: What'Cha Gonna Do / Move Over, Tiger
(Palette PG. 9020, -61)

62. THE ANGELOS: Bad Motorcycle (Wooden Wooden) / Backfield In Motion
(Tollie 9003, -64)

63. THE EVERLY BROTHERS: Temptation / Stick With Me Baby
(Warner Bros. 5220, -61)

64. JO ANN (CAMPBELL) & TROY (SEALS): Who Do You Love /
I Found A Love, Oh What A Love (Atlantic 2256, -64)

65. LULU & THE LUVERS: Shout / Forget Me Baby
(Decca F.11884, -64)

66. RONNIE BARRON: The Hip Parade / It's All In The Past
(Soundex 604, -63)

67. BILLIE DAVIS AND THE LEROYS: Whatcha Gonna Do? / Everybody Knows
(UK Columbia DB 7346, -64)

68. TIMO JÄMSEN: Tuollainen Tyttö / Kohtalon Tähti
(Scandia KS 413, -61)

69. ED BRUCE: Don't Let It Happen / The Working Man's Prayer
(Wand 148, -64)

70. THE SONICS: The Witch / Keep A' Knock'in
(Etiquette ET-11, -64)

71. AL VANCE: Every Woman I Know (Is Crazy About An Automobile) /
Have You Seen Jean (Goldwax 116, -65)

72. THE TREN-DELLS: Everyday / I'll Be There
(Southtown 45-22001, -64)

73. THE RUMBLERS: Boss / I Don't Need You Nomore
(Downey 103, -62/Dot 16421, -63)

74. THE JESTERS: Cadillac Man / My Babe
(Sun 400, -66)

75. THE SHANGRI-LAS: Wishing Well / Hate To Say I Told You So
(Spokane 4006/Scepter 1291, -64)

76. THE STRANGELOVES: Cara-Lin / (Roll On) Mississippi
(Bang W-10018, -65)

77. GOLDIE & THE GINGERBREADS: Skinny Vinnie / Chew Chew Fee Fi Fum
(Spokane 4005, -64)

78. BOCKY & THE VISIONS: I'm Pickin' Petals / I'm Not Worth It
(Philips 40242, -64)

79. DANNY JAMES: Paper In My Shoes / Boogie In The Mud
(Goldband 1208, -69)

80. DION: Lovers Who Wander / (I Was) Born To Cry
(Laurie 3123, 1962)

81. THE SPIDERS: Baby Doll / Run Boy Run
(Lawn L-234, -64)

82. LYN CORNELL: Like Love / Demon Lover
(UK Decca 45-F 11227, -60)

83. ANN MARGRET: I Just Don't Understand / I Don't Hurt Anymore
(RCA Victor 47-7894, -61)

84. TIMI YURO: The Love Of A Boy / I Ain't Gonna Cry No More
(Liberty 55519, -62)

85. BOBBIE GENTRY: Ode To Billie Joe / Mississippi Delta
(Capitol 5950, -67)

86. THE WILD ANGELS: Buzz Buzz / Please Don't Touch
(UK B&C CB 114, -69)

87. HANK C. BURNETTE: Tag Along / Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu
(BEL Mac M-101, -73)

88. CHARLIE FEATHERS: That Certain Female / She Set Me Free
(Rollin' Rock 45-025, -75)

89. THE FLYING SAUCERS: Keep On Comin' / Shadow Walk
(UK Alaska ALA-2003, -76)

90. ROBERT GORDON WITH LINK WRAY: The Way I Walk / Boppin' The Blues
(FIN Private Sock 9C 006-61253, -78)

91. JUSSI RAITTINEN: Blue Moon Of Kentucky / I'm Left, You're Right, She's Gone
(SWE Rock & Country R&C 506, -80)

92. THE LONESTARS: Turn My Back On You / Low Road
(FIN Rebel 006, -81)

93. THE BLASTERS: So Long Baby Goodbye / American Music
(UK F-Beat XX 27, -82)

94. HONEY B. & T-BONES: V8 Ford / Little Miss Frannie
(FIN Parlophone 006-1384897, -86)

95. TOPI SORSAKOSKI & AGENTS: Eeva / Salattu Suru
(FIN EMI Parlophone 006-1384787, -85)

96. TOM WAITS: 16 Shells From A Thirty-Ought-Six / Big Black Mariah
(Island IS 370, -88)

97. RONNIE DAWSON: Up Jumped The Devil / No Dice
(UK No Hit 45-101, -91)

98. JO' BUDDY & DOWN HOME KING III: Curley Mae Rock / Yo' Mine All Mine
(FIN Ram-Bam RAM45S 00071, -11)


-- bubbling under... --

JACKIE LEE COCHRAN: Ruby Pearl / Mama, Don't You Think I Know
(Decca 9-30206, -57)

JOHNNY FAIRE: Bertha Lou / Til The Law Says Stop
(Surf SR5019, -57)

JIMMY DEE AND THE OFFBEATS: Henrietta / Don't Cry No More
(Dot 45-15664, -57)

PAUL PEEK (feat. Esquerita): The Rock-A-Round / Sweet Skinny Jenny
(NRC 001, -58)

JOHNNY HORTON: Honky Tonk Hardwood Floor / The Wild One
(Columbia 4-41110, -58)

MARVIN RAINWATER: Boo Hoo / I Can't Forget
(Warwick M 666, -61)

PATSY CLINE: Gotta Lot Of Rhythm (In My Soul) / Love Me Love Me Honey Do
(Everest 2052, -64 [1959-60 levytyksiä])

JOHNNY CARROLL: Bandstand Doll / The Swing
(Warner Bros. F 5042, -59)

ROBERT WILLIAMS & THE GROOVERS: Cranberry Blues / Loud Mufflers
(Tip Top 730, -59)

ROCKIN' DAVE ALLEN & THE THUNDERBIRDS: Walking Slowly / Alone
(Jin 45-142, -60)

TROYCE KEY: Baby Please Don't Go / Drown In My Tears
(Warner Bros. 5007, -58)

FELTON JARVIS: Little Wheel / Dimples
(Thunder Int. 1030, -60)

THE CRESTONES: Hey Little Girl Of Mine / I've Had It
(Markie 123, -64)

THE VERNONS GIRLS: He'll Never Come Back / Stay-At-Home
(Decca F.11685, -63)

RUSTY YORK: That's What I Need / Just Like You
(New Star NS-8288/Capitol F 3663, -61)

LARRY COLLINS: T-Bone / Wild And Wicked Love
(Columbia 4-42394, -62)

BRUCE CHANNEL: Satisfied Mind / That's What's Happenin'
(Melody 112, -64)

RANDY PROFFITT & THE BEACHCOMBERS: Check That Baby, One More Time /
Young Love In Spring (Bett-Coe A-103, -63)

FRANCE GALL: Poupée De Cire Poupée De Son / Le Ceur Qui Jazze
(FRA Philips B 373 524 F, -65)

CAROLA & THE BOYS: Jo Riittää! / Hunajainen
(RCA Victor FAS 938, -65)

JOEY LONG: Lealla / I Need Someone
(Argo 5363, -60)

JACKIE DESHANNON: Baby (When Ya Kiss Me) / Ain't That Love
(Liberty F-55387, 1961)

JEANNIE C. RILEY: Harper Valley P.T.A. / Yesterday All Day Long Today
(Plantation PLA-3, -68)

MYSTERY TRAIN: Play Me / On And On
(FIN Rebel TRAIN 011, -81)

BARRENCE WHITFIELD & THE SAVAGES: Mad House / Chilling
(FRA New Rose NEW 107, -88)

HOWLIN' WILF: Bugger My Buttocks For Christmas / Lard
(UK NV EP 4, -88)

LOS WALKYSONS FEAT. SHARON JONES: Do The Crank / I Idolize You
(Butterfly BUT-25, -06)

J.D. MCPHERSON: North Side Girl / Wolf Teeth
(Witchcraft Int. WCI 45-104, -10)


Allekirjoittaneen blues-herännäisyys koitti melko "myöhäisellä" iällä, ja tunnustan olevani yhä esim. perinteisen kitaravetoisen Chicago- tai countrybluesin osalta pikemminkin utelias sivustaseuraaja kuin vannoutunut fani ja tuntija. Toki alan merkkiteokset olivat minullekin tuttuja jo nuorena - kiitos jälleen isoveljeni mittavien levykokoelmien - joiden turvin pääsin vaivihkaa pohjustamaan oman keräilyni aloitusta ja erikoistumaan siten suoraan lähtöruudun kautta kulkematta selvästi vieraampiin äänitehistorian sankareihin. Vauhtiin päästyäni vastustamaton gravitaatio ajoi musiikkimakuani vääjäämättä kohti Louisianan swamp bluesia ja taas toisaalta urbaanimpaa, etenkin New York -lähtöistä orkesteri-rhythm'n'bluesia sekä doowopia. Stompin'-, Still- ja Savage Kick -merkkien Little Richard -musiikkiperinnöstä ammentaneiden "black rock'n'roll" -kokoelmien jättämät äänijäljet olivat niin ikään järkälemäisiä (Herra Penniman itse taas kuuluu siihen artistikategoriaan, joiden tuotannosta olisi voinut valita tähän luetteloon vallan hyvin aivan minkä sinkun tahansa) - ja sitä kautta kasvoi myös pohjaton arvostukseni edesmenneiden Juhani Ritvasen sekä Marko Tapion BN-kynäelmiä kohtaan.

Sen sijaan BN:ssä usein juuri Ritvasen suulla ääneen lausuttuja ja sen seurauksena muutenkin roots-harrastepiireissä usein toistettuja New Orleans -laulajiin kohdistuneita pilkkahuutoja en ole aina jaksanut täysin ymmärtää. Louisianan leppoisan lespaava tyyli toimii itselleni etenkin pieninä annoksina mitä mainioimmin - ja mikä parasta, siinä karsinassa ei eroteltu/erotettu mustia valkoisista edes katalalla 50-luvulla.

Kaikkein traditionaalisinta yli puolen vuosisadan takaista blues-materiaalia Howlin' Wolfista John Lee Hookeriin ja Jimmy Reediin olen viimeisten 10 vuoden aikana poiminut talteen etupäässä 78-kierroksisessa formaatissa, mutta savikiekkovanhuksiahan ei kai paranekaan kuljettaa minnekään autiosaari-ilmastoon rapistumaan...99. EDDIE BOYD & THE DAYLIGHTERS: Come On Home / Reap What You Sow
(Key Hole 107, -59)

100. J.B. LENOIR: Back Door / Lou Ella
(Shad 5012, -59)

101. HAROLD BURRAGE & HIS BAND: I Cry For You / Betty Jean
(Cobra 5026, -58)

102. BILLY GAYLES WITH IKE TURNER'S RHYTHM ROCKERS: I'm Tore Up /
If I Never Had Known You (Federal 45-12265, -56)

103. PRETTY BOY, LEE SIMMS ORCH.: Switchin' In The Kitchen / Rockin' The Mule
(Back In Kansas) Swinging Like A Young Gray Mare
(Big 617, -58)

104. LITTLE SHY GUY & THE HOT RODS: Let's Rock And Roll / My Little Baby
(Calvert 107, -57)

105. CHUCK BERRY: Too Much Monkey Business / Brown Eyed Handsome Man
(Chess 1635, -56)

106. "BIG" AL DOWNING WITH THE POE-KATS: Down On The Farm / Oh Babe
(Challenge 59006, -58)

107. ANN COLE WITH THE SUBURBANS AND ORCHESTRA: Got My Mo-Jo Working
(But It Just Won't Work On You)
/ I've Got A Little Boy (Baton 237, -57)

108. LAVERN BAKER: Voodoo Voodoo / Hey, Memphis
(Atlantic 45-2119, -61)

109. RUTH BROWN: Sure 'Nuff / Here He Comes
(Atlantic 45-2088, -61)

110. LITTLE WILLIE JOHN: Do Something For Me / My Nerves
(King 45-4960, -56)

111. NAPPY BROWN: Don't Be Angry / It's Really You
(Savoy 1155, -55)

112. PRISCILLA BOWMAN AND JAY MCSHANN: I've Got News For You /
My Darkest Night (Vee-Jay VJ 179, -56)

113. SOLOMON BURKE: My Heart Is A Chapel / This Is It
(Apollo 527-45, -58)

114. LARRY DALE: Let The Doorbell Ring / Let Your Love Run To Me
(Glover 208, -60)

115. JIMMY MCCRACKLIN: The Drag / Just Got To Know
(Art-Tone 825, -61)

116. BOBBY PARKER: Blues Get Off My Shoulder / You Got What It Takes
(Vee-Jay VJ 279, -57)

117. LIGHTNIN' SLIM: Rooster Blues / "G I" Slim
(Excello 45-2169, -59)

118. JERRY MCCAIN: That's What They Want / Courtin' In A Cadillac
(Excello 2068, -55)

119. LITTLE JUNIOR PARKER & HIS BAND: Barefoot Rock / What Did I Do
(Duke 193, -58)

120. LAZY LESTER: I'm A Lover Not A Fighter / Sugar Coated Love
(Excello 2143, -58)

121. LEROY WASHINGTON: Wild Cherry / Be Kind
(Excello 45-2144, -58)

122. TARHEEL SLIM: Wildcat Tamer / Number Nine Train
(Fury 1016, -59)

123. JOHNNY FULLER: All Night Long / You Got Me Whistling
(Checker 899, -58)

124. LARRY WILLIAMS: Bad Boy / She Said "Yeah"
(Specialty 658, -59)

125. DON & DEWEY: Bim Bam / Justine
(Specialty 631, -58)

126. SUGARCANE & HIS VIOLIN: Elim Stole My Baby / They Say You Never Can Miss
(Eldo 103, -60)

127. PHIL FLOWERS WITH THE TNT TRIBBLE COMBO: Move On / Whole Lotta Woman
(Domino 45-501, -62)

128. EL PAULING AND THE ROYALTON (feat. Lowman Pauling & Royal Abbit):
Solid Rock / I'm A Cool Teenager (Federal 45-12383, -60)

129. JOHNNY ACEY: Why / Please Don't Go (Back To Baltimore)
(Fire 1015, -60)

130. MAGIC SAM: 21 Days In Jail / Easy Baby
(Cobra 5029, -58)

131. WILLIE COBB: You Don't Love Me / You're So Hard To Please
(Vee-Jay VJ 411, -61)

132. LARRY BIRDSONG: Little School Girl / Continental Time
(Home Of The Blues 231, -61)

133. JIMMY WILSON: Patiently / I Don't Care
(Duke 339, -61)

134. SUGAR PIE DESANTO: It Won't Be Long / Can't Let You Go
(Checker 971, -61)

135. PEARL WOODS: Sippin Sorrow / Right Now
(Charge 2001/Dawn 100, -61)

136. SHAKEY JAKE: Roll Your Money Maker / Call Me If You Need Me
(Artistic 1502, -58/Vivid 100, -64)

137. LOS ZAFIROS: Y... Sabes Bien / Dichoso Mar
(CUBA Ecrem 45-2438, -59)


-- bubbling under... --

SONNY BOY WILLIAMSON: Stop Right Now / The Hunt
(Checker 975, -61)

BILLY BOY ARNOLD: My Heart Is Crying / Kissing At Midnight
(Vee-Jay VJ-238, -57)

BOBO JENKINS: Nothing But Love / Tell Me Who
(Boxer 202, -59)

SAMMY MYERS WITH KING MOSE ROYAL ROCKERS: Sleeping In The Ground /
My Love Is Here To Stay (Ace 536, -57)

TOMMY BROWN: Someday, Somewhere / Rock Away My Blues
(Imperial X5476, -57)

L.C. MCKINLEY: Nit Wit / Sharpest Man In Town
(Bea & Baby 102, -59)

H-BOMB FERGUSON & HIS MAD LADS: Spaghetti, And Meat Ball / No-Sackie-Sack
(Big Bang 103, -58)

KING CURTIS COMBO (feat. DON COVAY): The Peppermint Twist /
Let's Twist Again (ITA RCA Victor 45N 1227, -61)

MICKEY & SYLVIA: Darling (I Miss You So) / I'm Guilty
(Willow 45-23002, -61)

BIG BUDDY LUCUS: Money, Money, Money / Get Away Fly
(Pioneer 71850, -61)

SAM COOKE: You Send Me / Summertime
(Keen 34013, -57)

JOHNNY ADAMS WITH THE GONDOLIERS: Come On / Nowhere To Go
(Ric 963, -59)

SLIM & ANN: Security / Bless You My Darling
(Fire 1030, -60)


Kronologisesti eteenpäin siirryttäessä, 60-lukuisen soulin rytmit aloittivat puhuttelemiseni vasta paljon bluesiakin myöhemmin. Yhä edelleen pitäydyn mieluummin mainitun vuosikymmenen alkutaipaleen tanssipainotteisissa r&b-numeroissa tai northern soul- ja popcorn-maisemissa kuin sukellan syvälle deepin maailmaan - sen sijaan konkreettisesti tanssiparketille tätä partaveistä on aivan turha yrittää houkutella! Edelleen verrattain bluespainotteisen luettelon häntäpään huipentaa - toivoakseni ymmärrettävänä poikkeuksena - ainoalta meidän taloudessamme säännönmukaisesti 24.12. soivalta teema-albumilta poimittu iki-ihana Darlene Love -klassikkopari - mutta sehän riittää, levynkeräilypuuhissa kun näitä jouluaattoja tuppaa tulemaan vastaan useamminkin kuin vain kerran vuodessa!138. ARTHUR ALEXANDER: Where Have You Been (All My Life) / Soldier Of Love
(Dot 45-16357, -62)

139. JODY WILLIAMS: Time For A Change / Lonely Without You
(Yulando R-133-8665, -64)

140. BIG DADDY SIMPSON: You Don't Believe A Word I Say / What Can I Do
(M-Pac! 3123, -65)

141. RAY AGEE & ZEKE STRONG BAND: I'm Not Looking Back /
RAY AGEE & MARY ANN MILES: Baby's Coming Home (Celeste 611, -63)

142. HOWLIN' WOLF: Three Hundred Pounds Of Joy / Built For Comfort
(Chess 1870, -63)

143. ELMORE JAMES: Anna Lee / Stranger Blues
(Fire 1503, -62)

144. JUNE BATEMAN WITH NOBLE WATTS AND HIS BAND: Possum Belly Overalls /
Go Away Mr. Blues (Shaw 45-101, -65)

145. EDDIE "BLUES MAN" KIRKLAND: Have Mercy On Me / Chill Me Baby
(Prestige 45-316, -64)

146. FREDDY KING: What About Love / Texas Oil
(Federal 45-12462, -62)

147. BO DIDDLEY: 500 Percent More Man / Let The Kids Dance
(Checker 1123, -65)

148. EARL HOOKER: Swear To Tell The Truth / Blue Guitar
(Age 29106, -62)

149. DR. HORSE: Jack, That Cat Was Clean / Salt Pork, West Virginia
(Fire 514, -62)

150. BUNKER HILL: The Girl Can't Dance / You Can't Make Me Doubt My Baby
(Mala 464, -63)

151. GUITAR CRUSHER: Itch With Me / The Monkey
(Betlehem 3056, -62)

152. TINY POWELL: Take Me With You / My Time After While
(Wax W 14, -64)

153. THE MIGHTY HANNIBAL: Hymn No. 5 / Fishin' Pole
(Josie 45-964, -66)

154. JOHNNY SAYLES: You Did Me Wrong / Got You On My Mind
(Mar-V-Lus 6001, -64)

155. STACY JOHNSON: I Stand Alone / Don't Try To Fool Me
(M-Pac! 7230, -66)

156. VERNON HARRELL & LITTLE GIGI: Baby Don'tcha Worry /
VERNON HARRELL: All That's Good (Decca 31721, -65)

157. JIMMY HOLIDAY: The New Breed / Love Me One More Time
(Diplomacy 20, -65)

158. JAMES DAVIS: Your Turn To Cry / Chains Around My Heart
(Duke 374, -64)

159. THE OLYMPICS: Rainin' In My Heart / I'm Comin' Home
(Loma 2010, -65)

160. BOBBY "BLUE" BLAND: Blind Man / Black Night
(Duke 386, -64)

161. EDDIE TAYLOR: I'm Sitting Here / Do You Want Me To Cry
(Vivid 104, -64)

162. MAGIC SAM: Out Of Bad Luck / She Belongs To Me
(Crash 425, -66)

163. TOMMY LOUIS & THE RHYTHM ROCKERS: Wail Baby Wail / Lookie There
(Muriel M-1002/3/BEL Cardinal C 3072, -65)

164. GUS JENKINS: Chittlins / You'll Be The One
(Tower 107, -64)

165. MIGHTY SAM: Baby Come On Home / I Just Came To Get My Baby (Out Of Jail)
(Amy 10.022, -68)

166. JAY LEWIS: Love Is Real / Darling Let Me Know
(DRA 313, -66)

167. J.J. BARNES: Baby Please Come Back Home / Chains Of Love
(Groovesville GV 1006, -67)

168. JIMMY BURNS: Give Her To Me / Powerful Love
(Tip Top 2012, -65)

169. ANDREW BROWN: Something Can Go Wrong / You Better Stop
(U.S.A. 778, -64)

170. DONALD & THE DELIGHTERS: (Native Girl) Elephant Walk / Wang Dang Dula
(Cortland C-109, -63)

171. THE FALCONS (& THE OHIO UNTOUCHABLES): I Found A Love / Swim
(Lu Pine L-1003, -62)

172. ROOSEVELT GRIER: Why / Lover Set Me Free
(Battle BF-45911, -63)

173. TYRONE (THE WONDER BOY): You Make Me Suffer / Please Consider Me
(Four Brothers 45-453, -66)

174. MODEL "T" SLIM: Somebody Hoodooed The Voodoo Man /
You're Growing Old Baby (Audio Blues AB 1932, -67)

175. BIG JACK REYNOLDS & HIS BLUES MEN: I Had A Little Dog /
You Won't Treat Me Right (Hi-Q 915F-5036, -63)

176. POLKA DOT SLIM: Ain't Broke, Ain't Hungry / It's A Thing You Gotta Face
(Instant 3269, -64)

177. BARBARA GREEN: Young Boy / I Should Have Treated You Right
(Vivid V-105, -64)

178. JAMES CARR: The Dark End Of The Street / Lovable Girl
(Goldwax 317, -67)

179. RICKY ALLEN: Going Or Coming / Don't You Ever Forget It
(U.S.A. 779, -64)

180. DARLENE LOVE: Christmas (Baby, Please Come Home) / Winter Wonderland
(Philles X-125, -64)


-- bubbling under... --

LITTLE RICHARD: Directly From My Heart / I'm Back
(Modern 45xM 1022, -66)

LORD LUTHER: Du Dee Squat / Steppin' High
(Dot 45-16325, -62)

MEL TORME: Comin' Home Baby / Right Now
(Atlantic 45-2165, -62)

FRANK FROST: Jelly Roll King / Crawl Back
(Phillips International PI 3578, -62)

"BO" DUD AND JOHNNIE TWIST: Sure Is Fun / The Get It
(Dud-Sound 4707, -68)

CHRISTINE KITTRELL: I'm A Woman / It's Nobody's Fault
(Vee-Jay VJ 444, -62)

THE "5" ROYALES: Catch That Teardrop / Goof Ball
(Home Of The Blues 243/ABC-Paramount 10348, -62)

JAN BRADLEY: Whole Lot Of Soul / I Am Going To Change
(Formal FR-1017, -62)

DOLORES GIBSON: I Got A Feeling / Another Woman's Man
(Elloma 6005, -64)

TED TAYLOR: Daddy's Baby / Mercy, Have Pity
(OKeh 4-7240, -66)

JOE VALENTINE: One Night Of Satisfaction / I Can't Stand To See You Go
(Ronn 14, -67)

MAGIC-SLIM: Love My Baby / Scuffling
(Ja-Wes Co.0105, -66)

WILD CHILD BUTLER: Put It All In There / My 40 Year Old Woman
(Jewel 798, -68)

JOHNNY COPELAND: Please Let Me Know / Hear What I Said
(All Boy 45-8500, -62)

ANDRE WILLIAMS: You Got It And I Want It / I Can't Stop Crying
(Ric Tic RT-124, -67)

BARBARA LYNN: I Cried At Laura's Wedding / You Better Stop
(Jamie 1260, -63)

THE JOE CUBA SEXTET: Sock It To Me / Oh Yeah!
(Tico T-490, -66)

IRMA THOMAS: Break-A-Way / Wish Someone Would Care
(Gumbo 45-6004/Imperial 66013, -64)

LITTLE MILTON: We're Gonna Make It / Can't Hold Back The Tears
(Checker 1105, -65)

Ja miksikö nimenomaan 180 sinkkua? No, jotakuinkin sen verran näitä pienokaisia nyt sattuu suuremmitta kivuitta mahtumaan yhteen DJ-tilaisuuksissa sinnikkäästi mukanani retuuttamista vinyylibokseista...
-- Pete Hoppula, huhtikuussa 2015 --
Link Wray & His Ray Men -
Jack The Ripper (Swan, 1963)


Mickey Baker -
Do What You Do (King, 1965)


Travis Wammack -
Night Train (Atlantic, 1967)


The Strangers -
Rockin' Rebel (Titan, 1959)


Lonnie Mack -
Chickin' Pickin' (Fraternity, 1964)


The Ventures -
Lullaby Of The Leaves (Dolton, 1961)


Eddie & The Showmen -
Squad Car (Liberty, 1963)


Ike Turner & His Kings Of Rhythm -
The New Breed Pt. 1 (Sue, 1965)


Jerry & Reggie -
Shoo Shoo (M.O.C., 1964)


The Strangers -
Castle Mood (Scandia, 1963)


The Krew Kats -
Peak Hour (His Master's Voice, 1961)


The World Famous Upsetters -
Cabbage Greens (Sound Of Soul, 1966)


Chico Hamilton -
Conquistadores (Impulse!, 1965)


Edgar Blanchard -
Let's Get It (Ric, 1958)


Joe Lee & Orchestra -
Hang-Out (Fernwood, 1959)The Johnny Burnette Trio -
The Train Kept A-Rollin' (Coral, 1956)


Bob Luman -
Try Me (Capitol, 1958)


Charlie Feathers -
Can't Hardly Stand It (King, 1956)


Carl Perkins -
Unhappy Girls (Columbia, 1961)


Tommy Bell -
Swamp Gal (Zil, 1959)


Bob Taylor & The Counts -
Don't Be Unfair (Yucca, 1959)


Darryl Vincent & His Flares -
Mercy Me (Sand, 1959)


Jimmy Donley - The Shape You
Left Me In (Decca, 1959)


Dale Hawkins -
Tornado (Checker, 1958)


The Accents -
Why (Banger/Garrett, 1964)


Charlie Rich - Let Me Go My
Merry Way (Groove, 1963)


The Everly Brothers -
Temptation (Warner Bros., 1961)


Del Shannon -
Move It On Over (Amy, 1965)


Jo Ann (Campbell) & Troy (Seals) -
Who Do You Love (Atlantic, 1964)


The Rumblers - I Don't Need You
Nomore (Downey/Dot, 1962)


Jimmy Dee & The Offbeats -
Don't Cry No More (Dot, 1957)

Eddie Boyd & The Daylighters -
Come On Home (Key Hole, 1959)


J.B. Lenoir -
Lou Ella (Shad, 1959)


Billy Gayles -
I'm Tore Up (Federal, 1956)


Ann Cole with The Suburbans -
I've Got A Little Boy (Baton, 1957)


Little Willie John -
My Nerves (King, 1956)


Larry Dale - Let Your Love
Run To Me (Glover, 1960)


Solomon Burke - My Heart Is
A Chapel (Apollo, 1958)


Bobby Parker - Blues Get Off
My Shoulder (Vee-Jay, 1957)


Little Junior Parker -
Barefoot Rock (Duke, 1958)


Tarheel Slim -
Number Nine Train (Fury, 1959)


Don & Dewey -
Justine (Specialty, 1958)


Willie Cobbs - You're So Hard
To Please (Vee-Jay, 1961)


Jimmy Wilson -
I Don't Care (Duke, 1961)


Billy Boy Arnold -
My Heart Is Crying (Vee-Jay, 1957)


Bobo Jenkins -
Nothing But Love (Boxer, 1959)Arthur Alexander -
Where Have You Been (All My Life)
(Dot, 1962)


Ruth Brown -
Here He Comes (Atlantic, 1961)


June Bateman with Noble Watts -
Possum Belly Overalls (Shaw, 1965)


Larry Birdsong -
Little School Girl
(Home Of The Blues, 1961)


Eddie "Blues Man" Kirkland -
Chill Me Baby (Prestige, 1964)


Jimmy Holiday -
The New Breed (Diplomacy, 1965)


Magic Sam -
She Belongs To Me (Crash, 1966)


Jay Lewis -
Darling Let Me Know (DRA, 1966)


J.J. Barnes -
Chains Of Love (Groovesville, 1967)


Stacy Johnson -
Don't Try To Fool Me (M-Pac!, 1966)


James Davis -
Chains Around My Heart (Duke, 1964)


Jimmy Burns -
Give Her To Me (Tip Top, 1965)


Andrew Brown - Something Can
Go Wrong (U.S.A., 1964)


The Falcons -
I Found A Love (Lu Pine, 1962)


Polka Dot Slim - It's A Thing
You Gotta Face (Instant, 1964)


James Carr -
Lovable Girl (Goldwax, 1967)


Ricky Allen - Don't You Ever
Forget It (U.S.A., 1964)


Andre Williams - You Got It
And I Want It (Ric Tic, 1967)