Levyarvio: The BluesBones


THE BLUESBONES – Live On Stage
(Naked Productions NPO46)

The BluesBones on viiden kokeneen muusikon vuonna 2011 perustama belgialainen blues-rockyhtye. Bändin meriitteihin kuuluu ”The Belgian Blues Challenge” -kisan voitto vuonna 2016 ja seuraavana vuonna toinen sija ”The European Blues Challenge” -karkeloissa. Ryhmän omaa tuotantoa olevat kappaleet pohjautuvat aimo annokseen kokemukseen perustuvaa taitoa ja syvää tunnetta. ”Live On Stage” on The BluesBonesin neljäs pitkäsoittolevy.

Find My Way Out avaa keikkatallenteen tuhdin röyhkeästi Edwin Risbourgin Hammond-urkujen, Geert Boeckxin basson ja Stef Paglian kitaran jauhaessa tiukasti yhteen sovitettua riffiä, Jens Roelandtin raskaan rumpukompin siivittämänä. Kruununsa suoritus saa kun Nico De Cock avaa äänijänteensä. Samassa hengessä jatketaan tarjontaa läpi kiekon maustettuna asiaan kuuluvasti funk-, soul- ja rock’n’roll-sävyin. Akti päättyy Chicgo-bluesin innoittamaan Whiskey Drinking Woman -ralliin.

Varsin hyvä jälkimaku jää tästä The BluesBonesin ”Live On Stage”-kiekosta. Haukotukseksi yltyviä kuolleita kohtia ei tämän perusteella bändin keikoilla ole tarjolla. Soolot ovat sopivan napakoita ja tunteenpaloa kuvastavia. Monipuolinen ja -sävyinen kappalemateriaali antaa tilaa De Cockin syvän tummalle sekä voimalliselle lauluäänelle. Nämä miehet ovat meriittinsä ansainneet.

TT Tarkiainen
(julkaistu BN-numerossa 2/2021)

Share