EERO RAITTINEN & THE WHITE KNUCKLES TRIO
Live At Suisto
(Turenki TURENKICD-14200-43) -15


Tänä vuonna julkisuuteen kimmahtaneen The White Knuckles Trion muodostavat kitaristi Oskari Martimo eli Knucklebone Oscar, pianisti Risto Kumpulainen alias RK Hillside ja taiteilijanimeä Yukka White käyttävä rumpali Jukka Mikander. Heistä Martimo ja Mikander kunnostautuvat välillä laulajinakin. Ajoittain he keikkailevat myös veteraanisolisti Eero Raittisen kanssa. Eräs sellainen esittäytyminen tapahtui 13.–14.8.2015 Hämeenlinnan Suistoklubissa. Noiden iltojen parhaista paloista on pikaisesti valmistettu 12 kappaleen mittainen live-kiekko, mikä tuotteen tekstityksen mukaan ei sisällä mitään jälkiäänityksiä tai muita keinotekoisia muokkauksia.

Hieman yleistäen joukkion ohjelmisto vaikuttaa jakaantuvan kolmeen likipitäen yhtä suureen osaan. Esillä on niin silkkaa bluesia, 50-luvun rhythm and bluesia kuin vauhdikasta rock and rolliakin. Tämän kattauksen blues-osuuden muodostavat Ike Turnerin You've Got To Lose, Sonny Boy kakkosen My Younger Days, Elmore Jamesin Sunnyland ja Howlin' Wolfin How Many More Years. Kolmen viimeksi mainitun osalta oli aluksi jokseenkin outoa seurailla niitä ilman huuliharpun sävelten taivutteluja, sliden viuhumista ja Ulvovan Suden mallista kähinää, mutta hiljalleen noihinkin versiointeihin alkoi tottua.

Kaikki mukana olevat musiikkinumerot ovat saaneet osallensa tyylikkäät ja paikoitellen oikein intoutuneetkin tulkinnat. Pääsolisti itse on kiitettävän voimallisessa, vaikkakaan ei toki aivan parhaiden päiviensä veroisessa vedossa, ja neljällä otoksella laulava Yukka White osoittautuu yllättävän pystyväksi vokalistiksi. Erilaisten kovaotteisten remellysten ja tunnelmallisten blues-valitusten jälkeen kuultava Willie Dixonin kaihoisa Weak Brain, Narrow Brain on oiva lopetus yhdelle vuoden parhaista kotimaisista roots-koosteista.

Vesa Walamies

(Julkaistu BN-numerossa 6/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!