Levyarvio: JP Soars


JP SOARS – Brick By Brick
(Little Village)

Peräti kuusinkertainen Blues Music Awards -ehdokas JP Soars on ennestään tullut tutuksi varsinaisena monipuolisuusartistina. Monipuolisuus on tietysti valttia tällä uutukaisellakin, mutta mitään ei voi ajatukselle, että liidelläänkö tässä jo liian laveasti. Toisin sanoen, monituisten vaikutteiden sotkeminen vaikeuttaa jo kokonaisuuden hahmottumista.

Tuoreena elementtinä hiipii mukaan rokimpia vaikutteita. Nimistyge Brick By Brick on varsin voimallinen rock-blues, jonka riffi voisi ihan hyvin olla vaikka Led Zeppeliniltä lainassa. Aivan toiseen ääripäähän ponkaistaan In The Momentilla, joka on akustisella kitaralla taiteiltu instru. Lähinnä klassista kitaraa tarjoava esitys todistaa kyllä JiiPeen sorminäppäryyttä.

Miehemme soitinvalikoimaan kuuluu myös banjo ja sitä kuullaan riuskakomppisella Can’t Keep Her Off Of My Mindilla, soittokilpaan yhtyy myös viulu. Pitkälti samoilla eväillä pelaa western-tunnelmaa hönkivä Merlin Stomp, jolta ei vauhtia siltäkään puutu. Rajaseutuhenkinen Down By The Water on villirytminen pompsotus ja aika hauskakin. Erityismaininnan ansaitsee Jezebel, joka on hölkkärytminen rautalankaa ja iskelmää yhdistelevä komea esitys.

Löytyy levyltä toki bluesiakin. Keep Good Company soi funkkisbluesina, jota väliosat keventävät. Little Miltonin moneen kertaan punnittu bravuuri That’s What Love Will Make You Do on albumin ainoa cover ja hienosti tämä pelaa. Gospeltunnelmaa ja down homea oivaltavasti yhdistelevä The Good Lord Will Provide blues-stomppaa vakuuttavasti. Huuliharpisti (Rockin’ Jake Jacobs) ottaa vahvaa roolia Honey & Hash -raidalla, jolla blues-shuffle rullaa kitkatta. Gospelia sotketaan onnistuneesti bluesiin siivulla Things Ain’t Workin’ Out.

Levyllä on paljon hyvää, mutta varauksetonta suositusta en sille anna.

Mikke Nöjd
(julkaistu BN-numerossa 2/2024)

Share