SLEEPWELLERS
Extended Play
(Edultron SLEEPW-06) -14
(1) Woman Online (2) Flashback (3) Susikoski Walk (4) Workday (5) Bed Of Bones (6) Sharp Shit (7) Over 12 Bars Of Blues

Tämän arvion voisi aloittaa ei kenties niin kamalan omaperäisellä huomautuksella siitä, kuinka käsittelyn alla olevalla ryhmällä on kyky tiivistää esittämänsä aihe napakkaan formuun.

Jo useaan otteeseen lehdessämme (aiheesta) kehuttu Sleepwellers tekee täsmällisen tarkkaa työtä uudella ”pikkukiekollaan”. Avaus Woman Online antaa jo viitteitä siitä mitä tuleman pitää ja letkeä boogie rocker vie kuulijan nopeasti mennessään. Flashback on puolestaan Dr Feelgood -mallista jytinää (liikkuu-liikkuu) ja ankara meno ei armoa suo. Kiekon instru-osiosta vastaa tiukasti twistaava Susikoski Walk. Viitataanko tässä kenties Mauri Sariolan klassiseen rikostarkastaja Susikoskeen? Rotevasti rockaavan Workdayn taustapiruna häärii joku Richard Stanley, josta minä, Honey Aaltonen eikä Korhosen Pokke olla ikinä kuultukaan.

Levyllä on hengästyttävä tahti ja se vain petraa lopun häämöttäessä. Äärimmäisen tiukasti etenevä Bead Of Bones naputtaa naksuttavaa shufflea ja biisi kulkee (oikeammin liitää) lujaa. Sharp Shit on varsinainen täsmälaaki, kierroksissa pesee ja koko pöytä putsataan puti-puhtaaksi. Päätösraita on ”blues”-viittauksineen silkkaa hervotonta lystinpitoa ja ripeä eteneminen on taattu nytkin.

Mikke Nöjd

(Julkaistu BN-numerossa 5/2014.)