Levyarvio: Tepa Lukkarinen


TEPA LUKKARINEN – Countryman
(Black Dog/Superlala)

Kemiläislähtöinen Tepa Lukkarinen on pitkän linjan musiikkialan ammattilainen. Kitaristi-laulaja Lukkarinen on muusikkouden lisäksi lauluntekijä, äänittäjä ja ääniteknikko. Kuusi pitkäsoittoa julkaisseen De Soto -yhtyeen nokkamiehenä hän on toiminut kolmen vuosikymmenen ajan. Rivikitaristina Tepa toimii kokoonpanoissa Arvid W. & Arabian Kuu ja Maya Paakkari & The Grand Men. Onpa kitarointiaan kuultu Jope Ruonansuun ja CMX:n ensimmäisillä albumeillakin.

Tuorein soololevy ”Countryman” on julkaistu Lukkarisen omalla Black Dog Recordsilla tukenaan Superlalan Zeljko Lopicic. Tuotannosta ja sävellyksistä vastaa artisti itse. Lyriikoissa on aisaparina toiminut Albert Ljung. Studiobändi koostuu raudanlujista ammattilaisista: Mikko Raappana (basso), Tome Jakku (rummut), Kari Hautalampi (koskettimet) sekä taustalaulajat Mikko Koivulehto ja Johanna Virsunen. Äänittäjänä Tico-Tico -studiolla on toiminut Ahti Kortelainen.

Avausraita My Life tekee pelin hengen selväksi, muhevaa jenkkilästä vaikutteita ammentavaa countryrockia on tarjolla. Tuosta linjasta poikkeavat latinolaisittain bluesahtava Cinderella ja jazzahtava Trust And Little Love.

Kitaristina Tepa Lukkarinen on kovaa luokkaa, kuitenkaan korostamatta itseään liikaa. Soitanta on rytmisesti kellon tarkkaa ja soolot soljuvat korvakäytäviin mukavan kuuloisesti. Nopeatempoisissa kappaleissa laulukin toimii, mutta erityisesti nimikappale tuo esiin lievän äänen kapea-alaisuutena esiintyvän puutteen tuolla saralla. Tepan slaavilaispohjoismainen englannin ääntämys sen sijaan kuulostaa jopa viehättävän erilaiselta. Saattaisi toimia yleisestä linjasta poikkeavana mausteena ”Suuressa Lännessäkin”.

TT Tarkiainen
(julkaistu BN-numerossa 2/2024)

Share