Levyarvio: Tres Pistoleros e Dona Kay


TRES PISTOLEROS e DOÑA KAY – Setup For Disaster / Jaded Like Me
(omakustanne, CD-single)

Näin digiaikana kun lähes kaikki musiikki julkaistaan bittivirtana, oli kyse sitten pitkäsoitosta, sen maistiaisista tai muista pikkulevyistä, on ihan mukavaa saada oikea levy kuunteluun. Vaikka kyseessä on CD-sinkku niin silti. Pari vuotta sitten haastattelussa Tres Pistoleros sanoi olevansa kolmimiehinen trio. Nyt kokoonpano on kasvanut kvartetiksi, kun laulajan paikalle on otettu voimakasääninen Katri Heinonen. Samassa yhteydessä bändin nimi muuttui muotoon Tres Pistoleros e Doña Kay. Syy tähän on ollut se, että vaikka kyseessä on edelleen se sama tuttu bändi, on mukana myös jotain uutta.

Kokoonpanon kasvattaminen on tehnyt orkesterille pelkästään hyvää. Monista voimakasäänisistä kilpasiskoistaan poiketen Heinonen ei missään vaiheessa syyllisty huutamiseen. Jos on tarvetta irrotella, se häneltä onnistuu, mutta homma pysyy lakipykälien sallimissa rajoissa.

Molemmat kappaleet ovat kitaristi Sami Tammiojan kirjoittamia. Setup For Disaster on mainio rocksävellys ja Jaded Like Me puolestaan reipas boogie. Molemmista löytyy jotain yhtymäkohtia esimerkiksi Rock Dollin tekemisiin. Rummut ovat sopivan tuhdit, basso pumppaa mukavasti ja kitarassa on kiitettävästi säröä.

Mikäli bändi lähikulmille saapuu, niin suosittelen keikalle menemään.

Riku Metelinen
(julkaistu BN-numerossa 2/2024)

Share