YLE:n Bluesministeri ja Kantritohtori aikaistuvat! (31.12.2011)

Yle Radio Suomen amerikkalaisen juurimusiikin lipunkantajat Esa Kuloniemi ja Teppo Nättilä saavat vuoden 2012 alusta uudet, aikaisemmat lähetysajat. Samalla kaksikolle tulee radiotyön saralla yhteenlaskettuna 50 vuotta täyteen.

"Aloitin bluesohjelmien teon Ylessä silloiselle Rockradiolle keväällä 1986. Ensimmäinen ohjelmani käsitteli texasilaista bluesia - ja kukapas muu oli silloin äänitarkkailijana kuin Teppo "Jiihaa" Nättilä", muistelee Kuloniemi. "Teppohan aloitti samana vuonna myös omien radio-ohjelmiensa teon, joten meistä kumpikin on kyntänyt tahollaan rootsmusiikin peltoa radiossa neljännesvuosisadan", summaa Esa.

Kun Radiomafia perustettiin vuonna 1990, olivat Nättilä ja Kuloniemi alusta saakka menossa mukana viikottaisilla perusmusiikin rautaisannoksillaan Kuloniemen Ulvovat sudet ja Nättilän Kantrispagetti muodostuivat käsitteiksi osana jokamaanantaista Radiomafian Roots-iltaa, parhaimmillaan kuusituntista blokkia, jota heidän rinnallaan toimittivat jonkin aikaa myös Ville Vilén ja nyt jo edesmennyt K.W. Blomqvist.

Radiouudistuksen myötä rootsveljet saivat uuden kodin Yle Radio Suomesta ja ohjelmien nimet muuttuivat. Kuloniemi on toimittanut Bluesministeri- ja Nättilä Kantritohtorin juurihoitoa -ohjelmaansa 2000-luvun alusta lähtien.

"Esa on siis ollut Radio Suomen Bluesministeri jo kymmenen vuoden ajan, ja samoin meikäläinen Kantritohtorina yhtä pitkään", toteaa Teppo. Kumpikin juuriukoista korostaa että on osattava tiivistää.

"Vaikka uuden ohjelman tekeminen alkaa aina ajankohtaisten tapahtumien tsekkaamisesta, emme pyri orjallisesti esittelemään ja uutisoimaan jokaista kissanristiäistä", kommentoi Kuloniemi. "Suomalaisiakin tapahtumapalstoja ja -sivustoja on olemassa sen verran, että meillä on varaa spesialisoitua. Itse pyrin deejiimäisyyteen ja antamaan siinä ohessa virikkeitä. Monipuolisuus ja aikajanat luovat perspektiiviä. Paitsi että ohjelman on svengattava sen on tuotava esiin bluesin parhaat puolet. Blues on aina peilannut aikaansa ja valinnanvaraa on koska tätä musiikkityyliä on levytetty jo 100 vuoden ajan. Vaikka on fakta, että ilman bluesia ei olisi koko populaarimusiikkia, niin on yhtä lailla totta että se on imenyt vaikutteita jazzista, soulista, funkista, rockista ja popista. Vivahteet ja biiseihin liittyvät tarinat ovat tärkeitä. Kerron mistä teksteissä puhutaan ja valotan niitä yhteiskunnallisia tilanteita ja olosuhteita joista yksittäiset kappaleet kumpuavat."

Myös Nättilä muistuttaa että Kantritohtorin Juurihoitoa ei ole todellakaan pelkkä kantrimusiikin erikoisohjelma: Musiikillinen skaala on erittäin laaja, ja kantrin ja kantrirokin ohessa soi yhtälailla myös rock'n'roll, rockabilly ja southern rock, myös esimerkiksi brittiläinen pubrock ja Texas rock ovat lähellä sydäntä, ja niitäkin kuullaan.

Vuoden 2012 alusta Kuloniemi ja Nättilä ovat siis äänessä jo kello 20.07 alkaen, Bluesministeri maanantaisin ja Kantritohtori juurihoitoineen tiistaisin.


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blues Newsin vuosi 2011 plakkarissa! (19.12.2011)

Blues Newsin juuri ilmestynyt numero #252 huipentaa FBS ry:n tapahtumarikkaan toimintavuoden 2011! 68-sivuisen joulujulkaisun aiheita ovat mm. Alligator Records -pomo Bruce Iglauer (haastattelun 2. osa), kotimaan sankarit Erik Valkama, Hoodoo Sauna ja Tap Jelly Blues Band, International & European Blues Challenge -kisaajat Micke & Lefty feat. Chef sekä Ismo Haavisto Band, Blue North Recordsin uutuusjulkaisut, teksasilainen saksofonilegenda Arnett Cobb, rockabilly-kantrimies Warren Smith, taannoin Suomessakin vieraillut huuliharppuvirtuoosi Mitch Kashmar, 1950-luvun rock'n'roll-rumpaleiden ja -rumpujen historia sekä ranskalainen blues'n'roots. Mukana myös odotetut jatko-osat Juhani Ritvasen levyarviokatsauksiin 'Merkillistä meininkiä' ja 'Murtomiesten doowopia'.

Tilaa Blues News kotiisi suoraan yhdistykseltä tai nouda irtonumero lähimmästä myyntipisteestä!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blue North Recordsilta jouluksi uusia julkaisuja! (13.12.2011)

Lehdenteon, konserttitoiminnan sekä kansainvälisen bändivaihdon ohella FBS ry on myös julkaissut runsaasti musiikkia omalla Blue North -levymerkillään. Monille Blue Northin artisteille tilaisuus päästä levyttämään on ollut uran ensimmäinen, silloin tällöin myös ainoa. Tämä ei suinkaan kerro BN-tallin muusikoiden ”kelvottomuudesta” vaan etupäässä valtakunnallisten levytuottajien yleisestä kiinnostuksen tasosta bluesinkin kattavaa ”marginaalimusiikki”-genreä kohtaan. Mikäli bändien ja artistien harjoittama omakustannejulkaisutoiminta jätetään pois laskuista, ei Suomessa taida toimia Blue Northin ohella tällä hetkellä ainuttakaan yksinomaan bluesiin erikoistunutta levy-yhtiötä. Laadukkaita, aktiivisia ja äänitteenteosta aidosti kiinnostuneita kokoonpanoja kuitenkin riittäisi roppakaupalla, samoin toivon mukaan myös kaupallista kysyntää. Blue Northin vuoden 2011 panos Suomi-bluesin tukemiseen kattaa poikkeuksellisesti peräti kaksi hienoa pitkäsoittoa, jotka molemmat ilmestyvät joulukuun aikana.

TURPA KII JA TANSSI!
Maisteri T. & Lihan Tie on näyttelijä Teijo Elorannan vuonna 2006 perustama, vauhdikasta ja hyväntuulista bluesia suomeksi esittävä bändi. Yhtyeen esikoisalbumille ”Turpa kii ja tanssi!” (Blue North BNCD 009) poimittujen kappaleiden sanoitukset ovat kaikki Elorannan käsialaa. Tekijän itsensä mukaan, tekstien tulokulma saattaa olla aavistuksen viisto – ja vastuun tulkinnoista hän haluaakin jättää hienotunteisesti kuulijalle...

Säännöllisesti kuutisen vuotta samalla miehistöllä keikkailleen Maisteri T. & Lihan Tien areenat ovat tyypillisiä suomalaisen live-musiikin esiintymisbiotooppeja: pubeja ja pitserian nurkkia. Bändillä on tiukan bilepumpun maine – sekä tottakai myös runsain määrin uskollisia faneja, jotka kulkevat sen mukana keikalta keikalle. Levyn synnyttämiseen paneuduttiin asianomaisella hartaudella kolmen täyden päivän ajan herttoniemeläisessä pommisuojassa. 100-prosenttisena livenä toteutetuista äänityksistä ja miksauksesta kantoi päävastuun bluesrintamalla monessa aiemmassakin yhteydessä urotekomerkintöjä tililleen hankkinut Kari Karpo.

Kappaleet levyllä:
1. Anivarhain aamuisin (-Early In The Morning-) (trad.)
2. Häijy mamma (säv./san. T. Eloranta)
3. Sä oot out (säv./san. T. Eloranta)
4. Miehet niin kuin mä (säv./san. T. Eloranta)
5. Turpa kii ja tanssi! (säv./san. T. Eloranta)
6. Nti Dynamiitti (-She’s Dynamite-) (trad.)
7. Mä toivon vaan (-I Wish You Would-) (säv./san. Billy Boy Arnold)
8. Kun rahat menneet on (-All My Money Gone-) (säv./san. Paul deLay)
9. Automaattinainen (-Hydromatic Woman-) (säv./san. Joe Hill Louis)
10. Hammasharjan pakkaan (säv./san. T. Eloranta)
11. Oonksmä mies? (säv./san. T. Eloranta)
12. Pois hän lähti (-Hate To See You Go-) (säv./san. Walter Jacobs)
13. Taikavarpu (-Got My Mojo Working-) (säv./san. Preston Foster)

Kokoonpano:
Teijo Eloranta – laulu, huuliharppu
Sammeli Palovaara – kitara
Heikki Laakso – basso
Juho Ranta – rummut
Pentti Solonen – piano (1, 2, 4, 6, 8)
Hannu Risku – piano (9)Lisäinfo ja keikkatiedustelut:
www.teijoeloranta.com
teijo.eloranta (at) elisanet.fi


BLUES LINE FINLAND!
”Blues Line Finland” -kokoelmalla (Blue North BNCD 010) FBS esittelee kolme kotimaan blues- ja roots-eliittiin hiljattain noussutta yhtyettä, joita kaikkia yhdistää paitsi se ettei yksikään kokoonpanoista ole julkaissut levyjä aiemmin, myös bändien voimakas halu poiketa kaikkein tavanomaisimmista kaavamaisuuksista ja ylläpitää siten omaleimaisella mutta perinteitä kunnioittavalla tavallaan juurimusiikin harrastusta 2010-luvun Suomessa.

Levyn äänitykset ja miksaukset tehtiin ”mittatilaustyönä” Tomi Leinon Suprovox-studioilla Nummi-Pusulan Ikkalassa elokuussa 2011. Masteroinnista vastasi Petri Sihvonen ja kansitaiteilusta Antti Haka.

TITTY BAR TIM BLUES BAND

Kouvolalaisista pitkän linjan muusikoista koostuva, virallisesti 2000-luvun jälkipuolella perustettu Titty Bar Tim Blues Band ammentaa tyylinsä Chicagon bluesklubeilta, joilla yhtye on käynyt hakemassa oppia lukuisia kertoja kuluneiden vuosien varrella. Persoonallinen kokoonpano ei ole kuitenkaan menettänyt kokemuksenkaan karttuessa rehevällä huumorilla ja nuorekkuudella höystettyä, mutta monesti myös kantaaottavaa ja joskus kukkoilevaakin asennettaan esiintymiseen ja musiikin tekoon.

Kappaleet levyllä:
1. On The Blue Line (säv./san. Timo P. Heikkilä)
2. Helsinki Bound (säv./san. Timo P. Heikkilä)
3. Evil Weed (säv./san. Timo P. Heikkilä)
4. Hey Mr. Nuclear Power Plant Man (säv./san. Timo P. Heikkilä)


(kuvaaja: Harry Finér)

Kokoonpano:
Titty Bar Tim Heikkilä – laulu, huuliharppu, slidekitara
Maxwell Street Mike – kitara
Andy Sunna – piano
Free Mason Ruuhimaeki – basso
Smoke Pipe Pehkonen – rummut

Lisäinfo ja keikkatiedustelut:
www.ding-dongdaddy.com/Bändit/Titty_Bar_Tim_Blues_Band
timo.heikkila (at) kouvolansaha.fi


TUFF TIMES

1960- ja 1970-lukujen soul-bluesista ja bluesrockista ensisijaiset innoitteensa hakeva Tuff Times perustettiin solisti-huuliharpisti Petteri Karkkilan ja kitaristi Eero Vaajoensuun toimesta Helsingissä vuonna 2009. Miehet halusivat koota ympärilleen sopivasti muusta bändimassasta erottuvan, mutta juuriaan vaalivan yhtyeen, joka soittaisi etupäässä omia kappaleitaan, täydentäen monipuolista ohjelmistoaan valikoiduilla cover-poiminnoilla etenkin 60- ja 70-lukujen soulblues-artistien tuotannoista.

Kappaleet levyllä:
1. Gotta Wake Up (säv./san. Fenton Robinson)
2. I’ve Been Replaced (säv./san. Petteri Karkkila)
3. You Can’t Be Trusted (säv./san. Petteri Karkkila)
4. Two That Sticks Together (säv./san. Geater Davis)


(kuvaaja: Mikko Mattila)

Kokoonpano:
Petteri Karkkila – laulu, huuliharppu
Eero Vaajoensuu – kitara
Petri Rannikko – urut
Markus Jahnsson – basso
Pasi Rajala – rummut

Lisäinfo ja keikkatiedustelut:
www.myspace.com/tuff.times
petterikarkkila (at) gmail.com


SUPRAFONICS

Vuonna 2010 alkunsa saanut tamperelainen SupraFonics sitoo ulosannissaan yhteen bluesin ohella myös monia muita rootsmusiikin osa-alueita rockabillysta souliin, kantriin ja lattariin. Pähkinänkuoressa yhtye soittaa rock’n’rollia, jossa painotus on voimallisesti sanalla ”roll”: kaiken tulee olla svengaavaa, groovaavaa ja tanssittavaa. Kokoonpanon solisti Tommi Laine on ansioitunut ajan saatossa kitaristina monissa alan yhtyeissä kuten One O’Clock Humph, Hot Pants, Boots, Groovy Eyes ja Wang Dand Dudes.

Kappaleet levyllä:
1. Look-A-Boo (säv. Tommi Laine)
2. No Signal (säv./san. Marko Suutarla)
3. Long Long Shadow (säv. Tommi Laine, san. Ville Lehtovaara)
4. No Work Song (säv. Tommi Laine)


(kuvaaja: Miika Lehtovaara)

Kokoonpano:
Tommi Laine – laulu, kitara
Marko Suutarla – basso
Ville Lehtovaara – rummut

Lisäinfo ja keikkatiedustelut:
www.myspace.com/suprafonics
suprafonics (at) gmail.com
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


FBS ry:n uusi puheenjohtaja ja hallitus nimetty! (27.11.2011)

FBS ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa lauantaina 26.11.2011 hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksu vuodelle 2012, 38 euroa (huom: FBS ry:n jäsen on samalla Blues News -lehden tilaaja).

Finnish Blues Societyn hallituksen puheenjohtajaksi ja Blues News -lehden vastaavaksi päätoimittajaksi vuodelle 2012 valittiin yksimielisesti Maiju Lasola.

Hallituksen muut jäsenet vuodelle 2012 ovat:
Honey Aaltonen
Aarno Alén
Kari Kempas
Riku Metelinen
Kalle Mänttä
Pertti Nurmi
Aimo Ollikainen
Harri Suokas
Jukka Anttila (varajäsen)
Harri Haka (varajäsen)

Hallituksen toiminnantarkastajat vuodelle 2012 ovat:
Vesa Walamies
Petri Hoppula
Pekka Korhonen (varatoiminnantarkastaja)
Hannu Nyberg (varatoiminnantarkastaja)

Lisäksi hallituksen ulkopuoliseen Blues News -lehden toimitussihteeristöön v. 2012 merkittiin kuuluvaksi ainakin seuraavat henkilöt:
Petri Hoppula
Pekka Korhonen
Maiju Lasola
Piia Leino
Riku Metelinen
Pertti Nurmi
Juhani Ritvanen

Mitä parhainta onnea ja menestystä uudelle toimihenkilöstölle sekä ennen kaikkea uudelle puheenjohtajalle!*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Micke & Lefty feat. Chef matkaavat Memphisiin! (16.11.2011)

Micke & Lefty feat. Chef on nimetty Finnish Blues Societyn edustajaksi Yhdysvaltain Memphisissä 1.-4.2.2012 pidettävään International Blues Challenge -bändikilpailuun!

Luettelon tähän mennessä IBC-kisaan mukaan ilmoittautuneista kokoonpanoista löydät tapahtuman järjestäjän Blues Foundationin verkkosivuilta. Blues News toivottaa suomalaiskolmikolle onnea valinnan johdosta!

Muita eurooppalaisia IBC 2012 -edustajia ovat ainakin espanjalainen Travellin' Brothers (Asociación Musical Blues Hondarribia), sveitsiläinen Marco Marchi & the Mojo Workers (Blues Association of Geneva), hollantilainen John F. Klaver Band (Dutch Blues Foundation), norjalainen Pristine (Norsk Blues Union), Saksaa edustava Big Daddy Wilson Duo (Baltic Blues) sekä ranskalaiset Fred Chapellier (bändi-kategoriassa; France Blues) ja Cisco Herzhaft (soolo-kategoriassa; France Blues).

http://www.mickeandlefty.com
http://www.myspace.com/mickeandlefty


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


BN kutsuu mukaan bluesristeilylle! (16.11.2011; muokattu 20.11.2011)

Helsinkiläinen Blues Angels ry järjestää yhteistyössä BN-lehden ja FBS ry:n kanssa historiallisen ensimmäisen Blues-risteilyn Viking Line XPRS:lla 27.-28. tammikuuta 2012 (lähtö Helsingin Katajanokalta pe 27.1. klo 21:30 - paluu Helsinkiin la 28.1. klo 10:30)! Musiikkipitoista laivamatkaa tähdittävät mm. Ana Popovic (HOL/SBR), Siberian Blues Huskies, Jo' Buddy, Jake's Blues Band, 'The Super Harmonica' Little Willie Mehto, Jukka 'Ice Cream' Anttila sekä Tuukka Kumpulainen. Hinnat alkaen 35 euroa/hlö (4 hengen hytissä), sisältäen laivamatkan + hytin, illallisen ja ruokajuomat Bistro Buffet -ravintolassa heti laivan lähdettyä sekä luonnollisesti myös pääsylipun illan blueskonserttiin!

Risteilyliput ovat parhaillaan myynnissä Viking Linen online-varausjärjestelmässä verkko-osoitteessa www.vikingline.fi. Toimi siis nopeasti, ettet vain jää rannalle ruikuttamaan!

Varatessasi syötät tuotetunnuksen FKBLUES ja valitset lähtöpäiväksi 27.1.2012, jonka jälkeen järjestelmä ohjaa sinut automaattisesti eteenpäin. Asiakkaan tulee valita haluttu hyttiluokka, matkustajamäärä sekä illalliselle osallistuvien henkilöiden määrä. Varaukset voi tehdä myös matkatoimistoista, Viking Linen matkamyymälöistä (Helsinki, Turku, Tampere) tai Viking Linen Myyntipalvelusta, puh. 0600-41577 (1,64 eur/vastattu puhelu + norm. matkapuhelinmaksu).

Varaukset tulee maksaa viimeistään 10 vrk ennen lähtöä (tai välittömästi, mikäli varaus suoritetaan erityisen lähellä risteilypäivänmäärää).

Hinnat/hyttiluokat:

1 hengen hytti
A4/A4R/A2P: 89,00 eur
B4/B4R: 71,00 eur
B2P/B2R/B2S: 53,00 eur

2 hengen hytti
A4/A4R/A2P: 56,00 eur
B4/B4R: 47,00 eur
B2P/B2R/B2S: 38,00 eur

3 hengen hytti
A4/A4R/A2P: 45,00 eur
B4/B4R: 39,00 eur
B2P/B2R/B2S: -

4 hengen hytti
A4/A4R/A2P: 39,50 eur
B4/B4R: 35,00 eur
B2P/B2R/B2S: -

Tarkemmat kuvaukset Viking Linen hyttiluokista löydät täältä.

Lisäinfoa matkan ohjelmasta löydät jatkossa sekä Blues Angelsin että Blues Newsin verkkosivuilta (www.bluesangels.fi, www.bluesnews.fi). Seuraa tiedottelua!

ICE MELTING BLUES CRUISE 2012 (Facebook)


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blues Newsin uusi verkkokauppa avattu! (15.11.2011)

Blues Newsin ja FBS ry:n uusi verkkokauppa on avattu osoitteessa bluesnews.mycashflow.fi. Tuotteidemme maksaminen onnistuu nyt myös verkkopankkien kautta. Käy tutustumassa tarjontaan!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Ismo Haavisto Band European Blues Challengeen! (1.11.2011)

Berliinissä 16.-17. maaliskuuta 2012 järjestettävään 2. European Blues Challenge (EBC) -yhtyekilpailuun on valittu Suomen edustajaksi Ismo Haavisto Band. Valinnan suoritti suljetulla sähköpostiäänestyksellä ammattilaisraati, johon kuului laaja otanta kotimaisia bluesalan vaikuttajia ja yhdistyksiä.

Blues News ja FBS ry onnittelevat Ismoa ja yhtyettä edustuspaikasta - toivottaen samalla mitä suurinta onnea ja menestystä itse kilpailuun!

http://www.ismohaavisto.com
http://www.myspace.com/ismohaavistoband


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blues News 5/11 saapuu painosta viikolla 44! (25.10.2011)

Alunperin viikolle 43 ilmestyväksi merkitty BN #251 (5/2011) saavuttaa tilaajat ja irtomyyntipisteet poikkeuksellisesti vasta marraskuun alussa, viikon 44 jälkipuolella. Syyt hienoiseen aikataulumuutokseen ovat inhimilliset - ja valitettavasti myös osittain terveysperusteiset. Numeron taitosta onkin huolehtinut tällä kertaa kokonaisuudessaan lehden vastaava päätoimittaja itse.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä tällä hetkellä lehti on jo onnellisesti painolaitoksen hoivissa ja sen on määrä ilmestyä reilun viikon sisällä. 68-sivuisen lukupaketin keskeisiä nimiä ovat mm. Curtis Salgado, Sean Costello, Red Prysock, Bruce Iglauer, Johnny Pallari, The BluesBakers sekä Sonny & Cher. Mukana myös runsas otos loppukesän ja alkusyksyn festivaali- ja keikkaraportteja ympäri maata.

BN 251:n etukansi on kunnianosoitus hiljattain edesmenneelle blueslegendalle Willie "Big Eyes" Smithille. Monitaitoinen ja laajalti arvostettu harpisti-rumpali-laulaja esiintyy kuvassa viimeisellä Suomen-vierailullaan, Rauma Blues -festivaaleilla kesällä 2011.

Tilaa Blues News kotiisi suoraan yhdistykseltä tai nouda irtonumero lähimmästä myyntipisteestä!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blues News läsnä Helsingin Kirjamessuilla 27.-30.10.! (25.10.2011)

Blues News -lehden, Finnish Blues Society ry:n ja Blue North Recordsin tuotteita on sekä esitteillä että myynnissä Helsingin Messukeskuksessa 27.-30.10. järjestettävillä Kirjamessuilla. BN-pisteen löydät Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n osastolta nro 7n1. Osan ajasta on paikalla tavattavissa myös Blues Newsin toimihenkilöitä. Tervetuloa tutustumaan!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


BN luennoi Helsingissä 29.9.: "Puoli vuosisataa suomalaista blueselämää!" (17.9.2011)

Helsingin Suomi-Amerikka yhdistys järjestää bluesillan 29.9.2011 kello 18.00-20.00 Kulttuurikeskus Caisassa, osoitteessa Mikonkatu 17 C.

Kahta eri sukupolvea edustavan bluesaktiivin, Finnish Blues Societyn nykyisen puheenjohtajan ja Blues News -lehden päätoimittajan Pete Hoppulan sekä vuosina 1983-89 samoista tehtävistä vastanneen Pertti Nurmen yhteisesitelmä pureutuu niin kotimaisen juurimusiikkielämän alkulähteille kuin sen nykykuulumisiin ja tulevaisuudennäkymiinkin. Lisäksi tilaisuudessa luodaan ainutkertainen katsaus musiikkitapahtumien taltioinnin historiaan - vuodesta 1970 lähtien bluesartistien valokuvausta säännönmukaisesti harrastaneen Pertti Nurmen johdattelemana.

Ilmoittautumiset ja muut tiedustelut tilaisuuteen liittyen 22.9. mennessä: hsay@kolumbus.fi tai 09-440541.


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Jefferson-lehti muisti Blues Newsin merkkipaalua!! (27.8.2011)

Ruotsalainen Jefferson Blues Magazine on muistanut Blues Newsin 250. numeron julkaisua vaikuttavalla kunniakirjalla, joka ojennettiin lehtemme edustajille Tukholmassa 20. elokuuta. Blues News kiittää länsinaapurin kollegoita saamastaan huomiosta sekä erityisesti Jeffersonin päätoimittajaa Anders Lillsundea (kuvassa eturivissä vasemmalla) mukavan yhteistapaamisen järjestämisestä!
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Varttitonni mittarissa!!! (22.8.2011)

Yhä jytisee! Blues Newsin historiallinen 250. numero (4/2011) on ilmestynyt! 80-sivuinen juhlajulkaisu todistaa jo pelkällä ulkoisella olemuksellaan - lehden etukannen teemaa uhmaten - olevansa vielä kaukana kiikkustuoli-iästä!

BN-250:n kansitaide on lainattu osittain Howlin' Wolfin legendaarisesta otsikoimattomasta vuoden 1962 Chess-LP:stä, joka tunnetaan myös nimellä "The Rockin' Chair Album".

Tilaa Blues News kotiisi suoraan yhdistykseltä tai nouda irtonumero lähimmästä myyntipisteestä!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blues Newsin kesänumero ulkona! (20.6.2011)

Blues Newsin numero #249 (3/2011) on saapunut tilaajille ja irtonumeromyyntiin! Kaamosyötäkin tummasävyisemmästä etukannestaan huolimatta Blues Newsin ja Finnish Blues Societyn väki haluaa toivottaa lukijoilleen mitä aurinkoisinta ja valoisinta kesää 2011! Seesteisiin lomatunnelmiin ovat uusimmassa numerossamme johdattelemassa mm. lauluyhtye The Contours, taiturimainen soul- ja bluestulkki Tad Robinson, kanadalainen nuoremman polven bluesässä JW-Jones, Teksasin kitaristilady Carolyn Wonderland sekä monet, monet muut juurimusiikin sankarit ja sankarittaret!

Tilaa Blues News kotiisi suoraan yhdistykseltä tai nouda irtonumero lähimmästä myyntipisteestä!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Blues News 2/2011 ilmestynyt! (26.4.2011)

Blues Newsin numero #248 (2/2011) on saapunut tilaajille ja irtonumeromyyntiin! Muhkea 68-sivuinen lukupaketti sisältää tällä kertaa mm. Chicagoblues-artistien Carl Weathersbyn ja Charlie Loven sekä brittiläisen rockabilly- ja rhythm'n'blues-laulajattaren Carmen Ghian haastattelut, artikkeliosastolta puolestaan löytyy kiintoisaa tarinaa esim. toukokuun lopulla Suomeen saapuvasta Steve Freundista, Hoodoo Sauna -yhtyeen levynteosta, Pepe Ahqlvistin ja Jan Mikael Vainion kamarimusiikkia ja bluesia yhdistelevästä Chamber Blues -konserttiprojektista, kantri- ja rock'n'roll-tuottajalegenda Jack Clementistä sekä brittiläisestä The Spikedrivers -yhtyeestä. Lisäksi mukana on laajat muistokirjoitukset hiljattain edesmenneistä Gary Mooresta, Sir Lattimore Brownista, Pinetop Perkinsistä, Big Jack Johnsonista, Eddie Kirklandista, Clay Hammondista ja suomalaislaulaja Pärre Förarsista. Myös artikkelisarjat "Blues saapuu Eurooppaan", "Kuusikielisen kuritusta", "Tyttöjä tyrkyllä", "Paikallispuudutusta" ja "Ace'n kirikierros" saavat tässä numerossa odotettua jatkoa!

Tilaa Blues News kotiisi suoraan yhdistykseltä tai nouda irtonumero lähimmästä myyntipisteestä!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


European Blues Challengen kärkisijat Belgiaan ja Itävaltaan! (20.3.2011)

Ensimmäistä kertaa järjestetyn European Blues Challenge -kilpailun voittajaksi on selviytynyt belgialainen Howlin' Bill. Hopeatilan nappasi saksalaiselle Ruf Recordsille levyttävä itävaltalaislaulajatar Meena yhtyeineen. European Blues Unionin toteuttamaan tapahtumaan Berliinissä 18.-19.3. osallistui kaikkiaan 16 eri maiden edustajaa. Suomesta mukana oli Finnish Blues Societyn kustantamana ja avustamana trio Micke & Lefty feat. Chef.

Yksityiskohtaisempi EBC-raportti julkaistaan huhtikuussa Blues Newsin numerossa 2/2011.*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Vuoden 2011 ensimmäinen BN ulkona! (25.2.2011)

Blues Newsin 43. vuosikerran avaava numero #247 (1/2011) on ilmestynyt! Pääaiheina lehdessä ovat mm. Hollywood Blue Flames, Berliinin blues-scene, Oscar "Bo Dudley" Coleman, Classics IV, kreikkalainen blues sekä katsaus BN-kriitikoiden valitsemiin vuoden 2010 parhaisiin albumijulkaisuihin. Konserttiraportteja on tarjolla mm. Blind Boys of Alabaman, Eric Bibbin sekä The Modern Soundsin taannoisilta Suomen keikoilta. Levyarvio-osiossa syvennytään erityisen tarkasti mm. Freddie Kingin "Texas Flyer" -boksiin ja Juhani Ritvanen jatkaa arviosarjojaan "Tyttöjä tyrkyllä" (osa 26) sekä "Merkillistä meininkiä" (osa 6). Lisäksi luodaan silmäys tulevan Stompin' At The Savoy -tapahtuman ohjelmaan Helsingin Savoy-teatterissa 8.9. huhtikuuta.

Etukannessa poseeraa Finnish Blues Societyä International Blues Challengessa edustanut ja BN-kriitikoiden vuoden 2010 kotimaisen albumin tehnyt Jo' Buddy (kuva Yhdysvaltain Memphisistä 1.2.2011).

Tilaa Blues News kotiisi suoraan yhdistykseltä tai nouda irtonumero lähimmästä myyntipisteestä!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Stompin' At The Savoy! – uusi blues- ja juurimusiikkitapahtuma pääkaupunkiin! (13.2.2011)

Jo aikaisemminkin menestyksekästä kollaboraatiota mm. RootsEspa-tapahtuman puitteissa harjoittaneet Finnish Blues Society ja Juurimusiikki ry jatkavat rootsintäyteistä yhteismissiotaan myös keväällä 2011!

Käynnistyneen kalenterivuoden huomionarvoisin uutuustapahtuma pääkaupunkiseudulla kantaa ylvästä nimeä Stompin' At The Savoy, viitaten luonnollisesti huhtikuun toisena viikonloppuna järjestettävän koko perheen musiikkisession pitopaikkaan Helsingin keskustan historiallisessa Savoy-teatterissa. Prameat puitteet takaavatkin erinomaiset lähtökohdat kaksi-iltaiselle korkean profiilin weekenderille ikärajattomine konsertteineen sekä aikuisemmalle väelle suunnattuine jatkoklubeineen! Vuosittaiseksi perinteeksi kaavaillun festivaalin taiteellisena johtajana toimii Yleisradion pitkäaikainen bluestoimittaja Esa "Bluesministeri" Kuloniemi. Muutamia kesäisiä kaiken kansan bluestapahtumia lukuun ottamatta valtaosa kotimaisista juurimusiikin tilaisuuksista järjestetään ravintola-olosuhteissa. Vaikka alan toiminta onkin näissä ympyröissä yhä viriiliä, on populaarimusiikin peruselementteihin kuuluvan bluesin ja sen sisartyylilajien elinehtona silti harrastuspohjan turvaaminen myös nousevan – vielä kapakkaiän alittavan – sukupolvemme keskuudessa. Paitsi tarjoamalla nuorisolle mahdollisuuden osallistua varsinaisiin konsertteihin, pyrkivät tapahtuman puuhatahot lisäämään Stompin' At The Savoyn ohjelmakokonaisuuteen mahdollisuuksien rajoissa myös erityisiä tulevaisuuden toivoille suunnattuja koulutuksellisia elementtejä mm. toteuttamalla kevään kuluessa laulu- ja instrumenttiworkshoppeja sekä blues-esitelmöintiä yhteistyössä pääkaupunkiseudun oppilaitosten kanssa. Itse Savoy-tapahtuman esiintyjätarjonnassa järjestäjät haluavat korostaa niin ulko- kuin kotimaistenkin artistivalintojen kohdalla heidän kiistattoman korkeatasoisuutensa ohella myös nykyhetken juurimusiikkikentän yleisesti ottaen ihailtavaa moni-ilmeisyyttä:

Sugar Ray Norcia (USA)
Yhdysvaltain Rhode Islandilta kotoisin oleva laulaja-huuliharpisti Sugar Ray Norcia kuuluu nykybluesin arvostetuimpiin solisteihin. Norcian jo 1970-luvulla alkanut ura pitää sisällään useita kymmeniä sekä omia että yhdessä alan huippujen kanssa tehtyjä levytyksiä. Norcia on erityisen arvostettu big band -tyylisen bluesin vokalistina, ja hän ansaitsi kannuksensa tässä lajissa alan instituutioihin lukeutuvan Roomful Of Blues -orkesterin solistina. Suomessa ja Savoyssa Norcia esiintyy 25-vuotisjuhliaan viettävän turkulaisen Nite Time Jumpersin vieraana. Laulaja Eddy Karlssonin luotsaama rhythm'n'blues-yhtye on julkaissut mittavan elinkaarensa varrella kaksi pitkäsoittoa. Kokoonpanon viimeaikaisiin yhteistyökumppaneihin on lukeutunut Norcian ohella myös englantilaiskitaristi Otis Grand, jonka kanssa bändi kiersi Suomea peräti kahteen otteeseen vuonna 2010. Norcian edellisvisiitin tiimoilta tehty haastattelu on luettavissa BN:n numerosta 4/2010.

The Reverend Peyton's Big Damn Band (USA)
Kitaristi-laulaja Josh Peytonin johtaman, nyt ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvan perheyhtyeen musiikki on maalaisbluesin ja vaihtoehtokantrin sekoitusta. Indianalaistrion puoliakustinen ja humoristinen ilmaisu sekä tasokkaat levyt ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa. Josh Peyton ja hänen vaimonsa, pesulautaa soittava Breezy ovat myös suosittuja luennoitsijoita kouluissa.

Nathan James (USA)
Kitaristi-laulaja Nathan James kuuluu Etelä-Kalifornian bluesaateliin ja häntä ylistetään yhdeksi perinnebluesin todellisista osaajista. Hän on myös eräs monipuolisimmista tämän päivän kitaristeista, joka hallitsee suvereenisti kyseisen bluesinstrumentin tyylikirjon. Savoy-teatterissa Nathan James nähdään yhden miehen bändinä, soittamassa erilaisia kitaroita sekä slideputkella että ilman, polkemassa matkalaukkurumpusettiään ja puhaltamassa räkkihuuliharppua. Luvassa minimalistista puitteista huolimatta värikäs matka bluesin ytimeen.

Wentus Blues Band (FIN)
Vuonna 1986 perustettu Wentus Blues Band on nykyään Suomen kansainvälisin bluesyhtye. Se on esiintynyt 14 eri maassa ja soittaa noin 150 konserttia vuodessa. WBB on myös tuonut useita kansainvälisiä bluesmuusikoita Suomeen ja toiminut heidän taustayhtyeenään. Family Meeting -dokumenttielokuvassa yhtyeen kanssa esiintyvät muiden muassa Louisiana Red, Eddie Kirkland, Fabulous Thunderbirdsin Kim Wilson ja Rolling Stonesin ex-kitaristi Mick Taylor. Wentus Blues Band julkistaa uuden Yhdysvalloissa äänitetyn Woodstock-albuminsa Savoyn tapahtuman yhteydessä.

Honey B. & T-Bones (FIN)
Lähes 30 vuotta toiminut Honey B. & T-Bones kuuluu Suomi-bluesin ja rockin klassisiin kokoonpanoihin. Trio aloitti uransa puhtaana blues- ja rhythm & blues -yhtyeenä, mutta sen taipaleelle on ollut leimallista ennakkoluuloton ja rajoja rikkova kokeellisuus. HBTB on yksi ensimmäisistä suomalaisista ulkomailla laajempaa menestystä saavuttaneista alan orkestereista. Yhtyeen keulakuva on ollut koko ajan basisti-laulaja Aija Puurtinen. Savoyn tapahtumassa HBTB esiintyy uudessa kahdella lyömäsoittajalla varustetussa kvartettikokoonpanossaan ja julkistaa uuden studioalbuminsa "Walking Witness".

Micke & Lefty feat. Chef (FIN)
Pohjalais-pääkaupunkiseutulainen Micke & Lefty feat. Chef johdattaa kuulijansa Havaijilta Mississippin rämeiden kautta puuvillapelloille, preerioilta kirkkoon ja kapakkaan – eräänlaiseen amerikannirvanaan! Syksyllä 2010 uusimman levynsä Up The Wallin julkaissut kolmikko on tällä hetkellä maamme suosituimpia yhtyeitä ja valittiin syystäkin edustamaan Suomea maaliskuussa Berliinissä järjestettävään European Blues Challenge -kilpailuun.

Stompin' At The Savoy!
Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki
Liput 25 euroa/ilta, molempien iltojen yhteislippu 40 euroa (lapset alle 15-v. liput 10 euroa/ilta)
Ennakot: (09) 3101 2000, savoyteatteri.fi sekä Lippupalvelu, lippupalvelu.fi

perjantai 8.4.2011 klo 19:00:
Honey B. & T-Bones (FIN)
Nathan James (USA)
Reverend Peyton's Big Damn Band (USA)

lauantai 9.4.2011 klo 19:00:
Micke & Lefty feat. Chef (FIN)
Wentus Blues Band (FIN)
Nite Time Jumpers (FIN) feat. Sugar Ray Norcia (USA)

Lisäksi molempina iltoina jatkoklubi dj PeteH:n, kitaristi Tommi Laineen johtaman tamperelaisen rootstrion The SupraFonicsin sekä yllätysvieraiden kera Savoy-teatterin yhteydessä sijaitsevassa Ravintola Katsomossa alkaen klo 22:30!

'Stompin' At The Savoy' Facebookissa

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


27. International Blues Challengen kärkisijat Coloradoon ja Saksaan! (12.2.2011)

Yhdysvaltain Memphisissä 1.-5. helmikuuta käydyn Blues Foundationin kansainvälisen bluesyhtyekilpailun finaalit tarjosivat tänä vuonna sekä yllätyksiä että odotetun mukaisia loppuratkaisuja. IBC:n bändikategorian himotuimmat mitalisijat nappasivat jo varsin totutun kaavan mukaisesti amerikkalaisnimet (ykköspaikan vallannut coloradolainen Lionel Young on vuoden 2008 soolo/duo-sarjan voittonsa myötä myös IBC-historian ensimmäinen tuplamestari). Sen sijaan koko tapahtumaviikon huipentaneessa soolo/duo-sarjassa koettiin tällä kertaa ilahduttava yllätys peräti kahden järjestäjämaan ulkopuolisen edustajan tullessa seulotuksi turnauksen korkeimmille palkintokorokkeille - kummassakin tapauksessa täysin ansaitusti!

IBC-finaalin (Orpheum Theatre, Memphis, Tennessee, 5.2.2011) osanottajat ja tulokset:

Bändi-kategoria:
The Lionel Young Band (Colorado Blues Society) -1. sija-
The Mary Bridget Davies Group (Kansas City Blues Society) -2. sija-
Rob Blaine's Big Otis Blues (Windy City Blues Society, Chicago, IL) -3. sija-
Randy Oxford Band (South Sound Blues Association, WA)
Stevie J & the Blues Eruption (Central Mississippi Blues Society, MS)
Grand Marquis (Topeka Blues Society, KS)
Alex Wilson (Grafton Blues Association, WI)
The Sugar Prophets (Illinois Central Blues Club)

Soolo/duo -kategoria:
Georg Schroeter & Marc Breitfelder (Baltic Blues Society, Eutin, Germany) -1. sija-
Harrison "Sweet Taste" Kennedy (Canal Bank Shuffle, Ontario, Canada) -2. sija-
Back Porch Stomp (Washington Blues Society, WA)
Izzy & Chris (West Virginia Blues Society)
The Juke Joint Devils (Massachusetts Blues Society)
The Mighty Orq (Houston Blues Society, TX)
Big Jim Adam & John Stilwagen (Colorado Blues Society)
JT Blues (Billtown Blues Association, PA)

Eurooppalaiselle bluesosaamiselle jaettiin vielä lisääkin tunnustusta, kun ranskalainen, Blues Sur Seine -yhdistystä edustanut Stephane Bertolino valittiin IBC 2011:n parhaaksi huuliharpistiksi. Kitaristeista vastaavan huomionosoituksen sai chicagolainen Rob Blaine yhtyeestä Big Otis Blues.

Finnish Blues Societyn maailmanlähettiläinä Beale Streetin tiivistunnelmaisilla kisaklubeilla kuultiin ansiokkaasti esiintynyttä suomalaiskokoonpanoa Jo' Buddy & Down Home King III, jonka tie kohti IBC-mestaruutta valitettavasti katkaistiin jo 2-päiväisten neljäsosafinaalien jälkeen. Kilpailu on kuitenkin aina kilpailua ja tapauskohtaiset ratkaisut ovat kiusallisen usein kiinni niin tuurista kuin puhtaista makuasioistakin.

Vaikkei Onnetar aina ollutkaan täydellä sydämellään härmän poikiemme tukena, kaikkiaan kolme noin puolituntista, erinomaisen vastaanoton yleisöltään saanutta settiä käsittänyt ahkerointi tuotti duolle joka tapauksessa runsain mitoin sekä uusia faneja että myös tärkeitä ammattilaiskontakteja USA:n aina yhtä vaikeasti tavoitettaville (saati valloitettaville) musiikkimarkkinoille. Tulevaisuus näyttää, minne kaikkialle Memphisissä nyt kylvetyt siemenet kaksikkoa vielä jatkossa kuljettavatkaan! FBS ry/Blues News kiittää ja onnittelee lämpimästi Jussia ja Tykoa hienosta työstä sekä esimerkillisestä omistautumisesta heille uskottuun edustustehtävään!

Seuraavan kerran International Blues Challenge järjestetään 31.1.-4.2.2012.


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


BN jakaa lukijoilleen jouluna RootsPoweria! (2.12.2010)

Blues News -lehden lukijoille jaetaan joulunumeron 6/2010 kylkiäisenä vartavasten ja vain ainoastaan tähän tarkoitukseen valmistettu bonus-cd "RootsPower! Volume 1".

Rhythm'n'bluesyhtye Boogie Machinen sekä traditionaalista rockabillyä soittavan Rockin' 8-Ballsin vuoden 2009 RootsEspa-tapahtuman tallenteita sisältävä äänite on promojulkaisu, jota ei ole mahdollista hankkia muutoin kuin Blues Newsin yhteydessä eikä siitä tulla ottamaan myöhemminkään erillistä myyntipainosta. Näin ollen cd:stä kehittyneekin pian todellinen keräilytuote!

Levyn sisältö:

RootsPower! Volume 1
(Blue North BNCD008)

Side 1 - Boogie Machine:
- Blue Coat Man
- She's The One
- We're Gonna Rock
- Lolly Pop Mama

Side 2 - Rockin' 8-Balls:
- Life Begins At 4 O'Clock
- Pretty Girl
- Speechless
- Woodpecker Rock

Juurimusiikki ry:n järjestämän RootsEspan perusideana on helliä yleisöään roots-musiikin eri lohkoja edustavilla esiintyjillä. Lähtökohtana oli tapahtumaa käynnistettäessä se tosiasia, että Espalla oli jo vuosia järjestetty vakiintuneesti muun muassa EtnoEspaa ja JazzEspaa, mutta roots-musiikki ei ollut saanut näkyvyyttä omana nimenomaisena, koko perheelle suunnattuna tapahtumanaan. Helsingin kaupungin kulttuuri-ihmiset Espan Lavaa koordinoivassa Savoyssa suhtautuivat heti varsin myönteisesti juurimusiikki-kaupunkifestaria koskevaan ehdotukseen ja tapahtumalle varattiin siltä istumalta elokuun viimeinen lauantai, joka on samalla kesän Lava-kauden päätöspäivä. Tapahtuman saatua näin konkreettiset raaminsa, myös Finnish Blues Society lähti puuhaan mukaan kantaen kekoon lähinnä henkisen tukensa ja täysipainoisen osaamispanoksensa.

Elokuussa 2009 kansaa viihdytettiin Espan lavan päivätilaisuudessa bluesilla, honkytonk-kantrilla, boogiewoogiella ja rockabillyllä. Esiintyjinä olivat suomibluesin vahva nimi T. Leino Band, countryn ja honkytonkin taitaja (nyttemmin jo esiintymisensä lopettanut) The Ribtones, rhythm'n'blues-ryhmä Boogie Machine sekä rockabillyn taattua osaamista edustava Rockin' 8-Balls. Iltakinkerit samoin esiintyjin pidettiin Kallion Club Libertéssä. Kesällä 2010 puolestaan RootsEspaa tähdittivät sekä Espan lavalla että tällä kertaa ravintola Storyvillessä pidetyllä iltaklubilla bluesin eri tyylisuuntia edustaneet kokoonpanot Ice Cream 12 Bar Band, The Moodz ja Tortilla Flat, honkytonk-kantrimausteista modernia rockabillyä tarjoillut Phantom 409 sekä Gene Vincentin hengessä varhaista rock'n'rollia veivannut T-Bird Gang. Osa konserteista myös nauhoitettiin mahdollisen kokoelmalevyn julkaisua silmällä pitäen.

Club Libertessä Mitja Tuuralan toimesta 29.8.2009 äänitetystä materiaalista on nyt koottu ensimmäinen "tupla-EP", jolle päätyivät Boogie Machine ja Rockin' 8-Balls, kumpikin neljän erinomaisesti kyseisten keikkojensa riehakkaita tunnelmia kuvastavan näytekappaleen voimalla. Koska levyn nimessä esiintyy termi "Volume 1", on tapahtumatallenteelle mahdollisesti odotettavissa jatkoakin – saattaa siis olla, että myös Volume 2 näkee päivänvalon tuonnempana.

RootsPower! Volume 1:n editoinnin ja masteroinnin hoiti Aki Laapio. Levyn graafisesta suunnittelusta puolestaan vastasi mystisen taiteilijanimen "MrWolfman88" taakse kätkeytyvä, etenkin billypiireistä tuttu pitkän linjan alan harrastaja. Kansissa esiintyvät Espan Lavan sessioista otetut valokuvat ovat lähtöisin Kristian Ojalan ja Lauri Mannisen kameroista.


Kuuntele ääninäytteitä Blue North Recordsin MySpace-sivuilla


Blues News 6/2010 ilmestyy lukijoille ja irtonumeromyyntiin viikolla 51. Bonuslevyn lisäksi 68-sivuinen tuhti lukupaketti pitää jälleen sisällään laaja-alaisia artikkeleita ja haastatteluja (mm. Eddie C. Campbell, Pepe Ahlqvist, Joanne Shaw Taylor, Fatboy, Sweet Jeena, Markojuhani Rautavaara, Boogie Jake Jacobs, The Cascades, GrandeBois), runsaasti konsertti-, levy- ja kirja-arvioita sekä paljon muuta mielenkiintoista ajanvietettä joulun pyhien ratoksi!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Jo' Buddy & Down Home King III -duo International Blues Challengeen keväällä 2011! (25.11.2010)

Kitaristi-laulaja-lauluntekijä Jussi ”Jo' Buddy” Raulamon ja rumpali Tyko ”Down Home King III” Haapalan muodostama duo matkustaa Finnish Blues Societyn (FBS) nimeämänä ehdokkaana Yhdysvaltain Memphisissä keväällä 2011 pidettävään maailman suurimpaan bluesyhtyeiden mestaruuskilpailuun (International Blues Challenge, IBC). Alan kattojärjestön Blues Foundationin nyt jo 27. kertaa järjestämään IBC-turnaukseen voivat esittää ehdokkaita kaikki yhdistykseen kuuluvat jäsenorganisaatiot, joiden joukossa on ollut myös suomalainen FBS ry vuodesta 2009 lähtien. Ehdokkaan nimennyt taho kantaa vastuun kilpailijoidensa matka- ja majoituskustannuksista sekä muista käytännön järjestelyistä kilpailuun ja ilmoittautumiseen liittyen. Suomalaiskandidkandidaatin valinnan suoritti marraskuussa 2010 Finnish Blues Societyn hallituksen jäsenten sekä eräiden muiden kotimaisten pitkän linjan bluesvaikuttajien muodostama asiantuntijaraati.

Sekä bändi- että soolo/duo-kategorioihin jakautuvan ja nyt ensimmäistä kertaa peräti nelipäiväiseksi laajentuneen maratonkilpailun alkukarsinnat käydään Memphisin tarunhohtoisen Beale Streetin musiikkiklubeilla 2.-3. helmikuuta, välierät 4. helmikuuta – ja loppukilpailut edelleen 5. helmikuuta kaupungin historiallisen Orpheum Theaterin lavalla. IBC:n virallisen ohjelman käynnistää erityinen USA:n ulkopuolisten artistien tähdittämä International Showcase 1. helmikuuta. Lisäksi bluesfaneille tarjotaan pitkin tapahtumaviikkoa myös muita oheisaktiviteetteja, kuten muusikko-workshoppeja, luentoja sekä nuorisoyhtyeille pyhitettyjä showcase-esityksiä. Myös bluestoimijoille vuosittain myönnettävät arvostetut Keeping The Blues Alive (KBA) -tunnustuspalkinnot luovutetaan IBC:n yhteydessä omassa gaalatilaisuudessaan.


Jo' Buddy & Down Home King III (kuva: Jyrki Kallio)


Lähes 30 vuotta yhtäjaksoista ansiokasta muusikontaivaltaan kulkeneen ”Jo' Buddy” Raulamon uralle sisältyy lukuisia ulkomaan kiertueita, yhteisesiintymisiä bluesin supertähtien rinnalla sekä mittava valikoima korkeatasoisia levyjulkaisuja mm. yhtyeiden One O'Clock Humph, Groovy Eyes, Helge Tallqvist Band ja Tiny Tones kanssa. Raulamon nykyinen pääkokoonpano, vuodesta 2004 lähtien esiintynyt Jo' Buddy & Down Home King III on julkaissut tähän mennessä kolme kansainvälisestikin suitsutettua albumia, joista tuorein, ”Everything's Gonna Be Alright!”, ilmestyi keväällä 2010 artistin omalla Ram-Bam -levymerkillä. Korkeimmillaan Rumban ja Musiikkituottajien Albumilistan sijalla 16 (3.-9.3.2010) näyttäytynyt äänite on samalla jo kuudes pitkäsoittojulkaisu tänä vuonna kymmenettä toimintavuottaan juhlivalta Ram-Bam -yhtiöltä.

Aktiivisen keikkailun myötä entisestään hioutuneen jäljittelemättömän tyylinsä Jo' Buddy & Down Home King III ovat ammentaneet monista juurimusiikin lajikkeista: ragtimesta, syvän etelän downhome-bluesista ja swamp boogiesta, gospel-spirituaaleista, zydecosta, kantrista, rockabillystä, varhaisesta jazzista, New Orleansin rhythm'n'bluesista, soulista, rock'n'rollista sekä jopa psykedeelisillä sävyillä maustetusta garagerockista – afro- tai flamencorytmejäkään unohtamatta. Sekä live- että levytysrepertuaarissaan duo luottaa 100-prosenttiseen omavaraisuuteen, jota kaksikko myös pitää selviytymisensä avaimena.

Jo' Buddy & Down Home King III:
http://www.myspace.com/yobrojo
http://www.ram-bam.com/jobuddy.html

Vuodesta 1980 lähtien operoineeseen voittoa tuottamattomaan Blues Foundationiin kuuluu tällä hetkellä lähes 200 kansainvälistä blues-yhteisöä (”affiliate society member”). Vaikka yhdistyksen jäsenistö onkin selkeästi amerikkalaisvoittoinen, on sen toiminnan piiriin liittynyt vuosi vuodelta yhä enemmän myös eurooppalaisia tahoja. Pohjoismaalaista väriä yhdistykseen tuovat FBS ry:n lisäksi Scandanavian Blues Association Ruotsista, Norsk Blues Union Norjasta sekä Danish Blues Union Tanskasta. Edellä mainittujen toimenkuvien lisäksi Blues Foundationin keskeisiä tehtäviä ovat mm. The Blues Music Award -palkintojen (ent. W.C. Handy Award) jakaminen, nuoriso- ja sivistystoimen kehityshankkeet kuten ”Blues In The Schools” ja ”Generation Blues” sekä erilaiset rahasto- ja avustusprojektit. International Blues Challengessa on Suomea ollut aikaisemmin edustamassa Ärräpää Orchestra laulusolisti Maria Hännisen vahvistamalla kokoonpanolla vuonna 2007.

Blues Foundation / International Blues Challenge 2011:
http://www.blues.org/ibc

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Suomen edustaja European Blues Challenge (EBC) -kilpailuun valittu! (16.11.2010)

Eurooppalaista blues-yhteistyötä edistävä blues-yhteisö - European Blues Union (EBU) - perustettiin virallisesti Brysselissä viime kesänä. Yhteisöä on rakennettu kolmessa kokouksessa; Italian Parmassa 2008, Norjan Notoddenissa 2009 ja Espanjan Hondarribiassa 2010. Näihin kokouksiin on osallistunut agentteja, managereita ja festivaalijärjestäjiä sekä levy-yhtiöiden, lehdistön, radion ja bluesyhdistysten edustajia useista Euroopan maista. Suomesta EBU-järjestelyihin on osallistunut toistaiseksi Finnish Blues Society ja Blues News -lehti. EBU:n toimintaan voivat ottaa osaa kaikki halukkaat blues-alan vaikuttajat ja yhteisöt.

Blues- ja juurimusiikin edistäminen Euroopassa on EBU:n päätehtäviä. Yksi keinoista on vuotuinen European Blues Challenge (EBC) -kilpailu, jonka avauskisa järjestetään 18. - 19.3.2011 Berliinissä (KulturBrauerei). Ensimmäisenä vuonna EBC-kilpailussa on kaksi kategoriaa (yhtye tai soolo/duo), joista vain toiseen Suomi kuten kukin osallistuva maa voi lähettää yhden edustajan. Palkintona kilpailussa on esiintymisiä Euroopan johtavilla bluesfestivaaleilla.

Suomen edustajan valintaprosessina oli sähköpostitse suoritettu äänestys, johon osallistui kymmenen kotimaista bluesalan vaikuttajaa (etupäässä yhdistyksiä), joista useimmat ovat samalla tapahtumajärjestäjiä. Äänestäneet vaikuttajat ovat: Blues Live! ry, Blues Lovers ry, Finnish Blues Society ry, Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry, Juurimusiikki ry, Kaavi Blues ry, Lahden Rytmin Ystävät ry, Rauma Blues '86 ry, Alt.Blues Finland ry ja Blues-Finland.com.

Äänestys suoritettiin valitsemalla ehdokaslistasta (joko yhtye ja/tai duo) kolme (3) voittajasuosikkia ja asettamalla ne keskinäiseen paremmuusjärjestykseen (pistein; 1. = 3 p, 2. = 2 p, 3. = 1 p).

Kolme eniten äänestyspisteitä kerännyttä yhtyettä olivat:
(1) Micke & Lefty feat. Chef (kuvassa)
(2) Ismo Haavisto Band
(3) Tortilla Flat

Muut kokoonpanot olivat: Lena & The Slide Brothers, Honey B. & T-Bones, L.R. Phoenix & Mr. Mo' Hell, Boogie Machine, Black River Bluesman & Bad Mood Hudson, Hi-Horse, Siberian Blues Huskies ja Sleepwellers.

Berliinin EBC-kilpailuun ensi maaliskuussa lähetettävä yhtye on näin ollen Micke Björklöfin (laulu/rummut/huuliharppu/kitara), Ville "Lefty" Leppäsen (laulu/kitara/huuliharppu) sekä Miikka "Chef" Kivimäen (basso/laulu) muodostama trio Micke & Lefty feat. Chef. Onnea valitulle ja suuri kiitos kaikille äänestyksessä mukana olleille sekä äänestämiseen osallistuneille.

Suomen edustajavalintaa on koordinoinut Finnish Blues Society (FBS) / Blues News (BN) -lehti kuluneen syksyn aikana. FBS on varannut budjettiinsa suomalaiskilpailijoille matka-avustuksen Berliiniin.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Lue uutisia vuodelta 2014

Lue uutisia vuodelta 2014

Lue uutisia vuodelta 2013

Lue uutisia vuodelta 2012

Lue uutisia vuodelta 2010

Lue uutisia vuodelta 2009

Lue uutisia vuodelta 2008

Lue uutisia vuodelta 2007
BN 3/14 NYT SAATAVILLA!


TILAA lehti kotiisi
tai nouda irtonumero
lähimmästä MYYNTIPISTEESTÄ

BN kunnioittaa
edesmenneiden muistoa:


Dave Alexander
(a.k.a. Omar Sharriff)

(10.3.1938 - 8.1.2012)


Carolyn Williams
(c. 1955 - 1.1.2012)


Fred Marino
(Dion & the Belmonts)

(22.8.1939 - 1.1.2012)


Sam (Samuel Carthorne)
Rivers

(25.9.1923 - 26.12.2011)


Jim (Euclid James)
Sherwood

(8.5.1942 - 25.12.2011)


David (Joseph) Frame
(c. 1948 - ?.12.2011)


Bob (Robert Edward)
Brookmeyer

(19.12.1929 - 15.12.2011)


Billie Jo (Jean) Spears
(14.1.1937 - 14.12.2011)


Myra Taylor
(24.2.1917 - 9.12.2011)


Dobie Gray
(Lawrence Darrow Brown)

(26.7.1940 - 7.12.2011)


Hubert Sumlin
(16.11.1931 - 4.12.2011)


Al Vega
(Aram Vagramian)

(1921 - 2.12.2011)


Howard Tate
(13.8.1939 - 2.12.2011)


J. Blackfoot
(John Colbert)

(20.11.1946 - 30.11.2011)


Lee "Shot" Williams
(21.5.1938 - 25.11.2011)


Coco Robicheaux
(Curtis John Arceneaux)

(25.10.1947 - 25.11.2011)


Barry Llewellyn
(c. 1947 - 23.11.2011)


Paul Yandell
(1935 - 21.11.2011)


Jackie Leven
(18.6.1950 - 14.11.2011)


Doyle Bramhall
(17.2.1949 - 13.11.2011)


Andy Tielman
(30.3.1936 - 10.11.2011)


Jimmy Norman
(James Norman Scott)

(12.8.1937 - 8.11.2011)


Joe Frazier
(Joseph William Frazier)

(12.1.1944 - 7.11.2011)


Papa Bue
(Arne Bue Jensen)
(The Viking Jazz Band)

(8.5.1930 - 2.11.2011)


Liz Anderson
(Elizabeth Jane Haaby)

(13.1.1930 - 31.10.2011)


George "Tree" Rountree
(c. 1950 - 30.10.2011)


Jimmy Savile
(Sir James Wilson
Vincent Savile)

(21.10.1936 - 29.10.2011)


Reese Palmer
(The Marquees/Harvey &
The New Moonglows)

(9.4.1938 - 27.10.2011)


Tommy Doss
(Lloyd Thomas Doss)
(The Sons Of The Pioneers)

(1920 - 25.10.2011)


Gene Kurtz
(Eugene Kurtz, Jr.)

(9.10.1943 - 23.10.2011)


Edmundo Ros
(7.12.1910 - 21.10.2011)


Fred Ferrara
(The Del Satins)

(193? - 21.10.2011)


Barry Feinstein
(4.2.1931 - 20.10.2011)


Earl Gilliam
(30.1.1930 - 19.10.2011)


John-Alex Mason
(1975 - 19.10.2011)


Robert "Bob" Brunning
(29.6.1943 - 18.10.2011)


Buddy Sharpe
(Bernard E. Gareis)

(14.12.1937 - 12.10.2011)


William Joel
"Taz" DiGregorio

(8.1.1944 - 12.10.2011)


Kim Brown
(2.6.1945 - 11.10.2011)


George "Mojo" Buford
(10.11.1929 - 11?.10.2011)


Donald Banks
(The Tymes)

(193? - 7.10.2011)


Marv Taplin
(The Miracles)

(13.6.1941 - 30.9.2011)


Erik "Hi Fi" Kish
(Hi Fi & the Roadburners)

(1960 - 29.9.2011)


Sylvia Robinson (Vanderpool)
(6.3.1936 - 29.9.2011)


Leonard Dillon
(a.k.a. Jack Sparrow)
(The Ethiopians)

(9.12.1942 - 28.9.2011)


Johnnie Wright
(Johnnie Robert Wright Jr.)

(13.5.1914 - 27.9.2011)


"Country" Johnny Mathis
(28.9.1930 - 27.9.2011)


Harry "Cuby" Muskee
(10.6.1941 - 26.9.2011)


"Jumpin'" Jack Neal
(Jack Oliver Neal Sr.)

(7.11.1930 - 22.9.2011)


Dolores Hope
(Dolores L. DeFina/Reade)

(27.5.1909 - 19.9.2011)


Willie "Big Eyes" Smith
(19.1.1936 - 16.9.2011)


Wilma Lee Cooper
(7.2.1921 - 13.9.2011)


Wade E. Mainer
(21.4.1907 - 12.9.2011)


Wardell (Joseph) Quezergue
(12.3.1930 - 6.9.2011)


Jason Eddie
(Albie Wycherley)

(26.6.1943 – 5.9.2011)


Orangie Ray Hubbard
(c. 1933 – 1.9.2011)


Victoria Hawkins-Westbrook
(6.6.1935 – 30.8.2011)


David "Honeyboy" Edwards
(28.6.1915 – 29.8.2011)


B. Jeff Stone
(24.4.1936 – 26.8.2011)


Laurie McAllister (Hoyt)
(The Orchids/The Runaways)

(26.6.1957 – 25.8.2011)


Esther Gordy Edwards
(25.4.1920 – 24.8.2011)


Jerome "Jerry" Leiber
(25.4.1933 – 22.8.2011)


James "Glen" Croker
(The Hackberry Ramblers)

(c. 1934 – 23.8.2011)


Nickolas Ashford
(4.5.1942 – 22.8.2011)


Ross Barbour
(The Four Freshmen)

(31.12.1928 – 20.8.2011)


Topi Sorsakoski
(Pekka Tammilehto)

(27.10.1952 – 13.8.2011)


Billie Wayne "Billy" Grammer
(28.8.1925 – 10.8.2011)


Jeanne Carroll
(1931 – 9.8.2011)


Marshall Grant
(5.5.1928 – 7.8.2011)


James G. "Jimmy" Evans
(23.11.1938? – 3.8.2011)

photo cortesy of Mary Campbell
Delois Barrett Campbell
(c. 1926 – 2.8.2011)


Gene McDaniels
(12.2.1935 – 29.7.2011)


Amy Winehouse
(14.9.1983 – 23.7.2011)


Lil Greenwood
(Lillian B. George)

(18.11.1924 - 19.7.2011)


Sidney Cooper
(1918 – 18.7.2011)


Gil Bernal
(4.2.1931 – 17.7.2011)


Eric Delaney
(22.5.1922 – 15.7.2011)


Jordan "Jerry" Ragovoy
(4.9.1930 - 13.7.2011)


Rob Grill
(Robert Frank Grill)
(The Grass Roots)

(30.11.1943 - 11.7.2011)


Chadd Thomas
(Charles Thomas II)

(c. 1973 - 11.7.2011)


Alphonso "Fonce" Mizell
(15.1.1943 – 11.7.2011)


Bishop F.C. Barnes
(1929 – 11.7.2011)


Burton Gaar
(William Burton Gaar, Sr.)

(31.10.1942 - 10.7.2011)


Daniel F. Claps
a.k.a. Marshal "Wild
Windy Bill" McKay

(6.5.1921 – 9.7.2011)


Kenneth Clayton
"Kenny" Baker

(26.6.1926 – 8.7.2011)


Manuel Galbán
(Los Zafiros)

(14.1.1931 - 7.7.2011)


Jane Scott
(3.5.1919 – 4.7.2011)


Charlie Craig
(30.9.1938 – 1.7.2011)


Raymond Jones
(13.12.1958 – 1.7.2011)


Ruth Roberts
(31.8.1926 – 30.6.2011)


Ottilie Patterson
(Anna Ottilie Patterson)

(31.1.1932 - 20.6.2011)


Viola Crowley
(The Clara Ward Singers)

(c. 1922 - 17.6.2011)


Clarence (Anicholas)
Clemons Jr.

(11.1.1942 - 18.6.2011)


Robin Johnson
(The Go Getters)

(c. 1967 – 15.6.2011)


Laverne "Mack" Self
(22.5.1930 – 14.6.2011)


Carl Gardner
(The Robins/The Coasters)

(29.4.1928 - 12.6.2011)


Gennaro "Jerry Mayo" Meoli
(Freddie Bell & The Bellboys)

(c. 1935 - 10.6.2011)


Alan Rubin
(11.2.1943 - 8.6.2011)


William (Bill) "Buddy" Gask
(Showaddywaddy)

(18.12.1948 - 7.6.2011)


Benny (Benjamin J.) Spellman
(11.12.1931 – 3.6.2011)


Raphael Homer "Ray" Bryant
(24.12.1931 - 2.6.2011)


Gil (Gilbert) Scott-Heron
(1.4.1949 – 27.5.2011)


Kathy Kirby
(Kathleen O'Rourke)

(20.10.1938 – 19.5.2011)


Little Jr. Cannady
(12.8.1934 – 18.5.2011)


James Brown Robinson
(The Guytones)

(c. 1933 – 17.5.2011)


James "Curley" Cooke
(12.11.1944 – 16.5.2011)


Bob Flanigan
(The Four Freshmen)

(22.8.1926 – 15.5.2011)


Stanley Evans
(The Guytones)

(193? – 13.5.2011)


Dolores Fuller (Eble)
(10.3.1923 - 9.5.2011)


Cornell (Luther) Dupree
(19.12.1942 – 8.5.2011)


John Walker
(John Joseph Maus)
(The Walker Brothers)

(12.11.1943 - 7.5.2011)


Juha Eirto
(21.12.1934 – 3.5.2011)


Odell (Elliott) Brown Jr.
(1938 – 3.5.2011)


L.V. Banks
(28.10.1932 - 2.5.2011)


Hume Paton
(The Poets)

(6.10.1945 - 30.4.2011)


Yvette Vickers
(Yvette Vedder)

(26.8.1928 - 27.4.2011)


William Faulkner
(Daddy Mack Blues Band)

(c. 1954 - 26.4.2011)


Phoebe Snow
(Phoebe Ann Laub)

(12.7.1950 - 26.4.2011)


Tom King
(The Outsiders)

(c. 1943 - 23.4.2011)


Huey P. Meaux
(10.3.1929 - 23.4.2011)


Hazel (Jane) Dickens
(1.6.1935 - 22.4.2011)


Joseph F. (Joe) Pennell
(The Rivieras)

(15.11.1944 - 21.4.2011)


Kent Morrill
(The 'Fabulous' Wailers)

(1941 - 15.4.2011)

photo ctsy of Eldon Baldwin
Benjamin Michael
"Ben" Andrews

(27.9.1959 - 13.4.2011)


Randolph C. "Randy" Wood
(Dot Records)

(1918 - 10.4.2011)


Lacy Gibson
(1.5.1936 - 10.4.2011)


Elsie Higgs "Miss Peaches"
Griner, Jr.

(15.7.1924 - 8.4.2011)


Leif "Burken" Björklund
(27.3.1943 - 7.4.2011)


Ragnar Fredrik
"Rock-Ragge" Nygren

(13.12.1938 - 2.4.2011)


Mel McDaniel
(6.9.1942 - 31.3.2011)


Lattimore Brown
(1931 - 25.3.2011)


Joseph William
"Pinetop" Perkins

(7.7.1913 - 21.3.2011)


Ralph Mooney
(16.9.1928 - 20.3.2011)


Jet (Terence) Harris
(6.7.1939 - 18.3.2011)


Ferlin (Eugene) Husky
(3.12.1925 – 17.3.2011)


"Big" Jack Johnson
(30.7.1940 - 14.3.2011)


Ronnie Hammond
(10.11.1950 - 14.3.2011)


Todd Cerney
(8.8.1953 - 14.3.2011)

photo by David Grunfeld
Sherman Washington Jr.
(The Zion Harmonizers)

(1925 - 14.3.2011)


Melvin Sparks
(22.3.1946 - 13.3.2011)


Joe (Joseph A.) Morello
(17.7.1928 - 12.3.2011)


Stan Ross
(1929 - 11.3.2011)


Hugh Martin
(11.8.1914 - 11.3.2011)


Howard Roberts
(c. 1924 - 10.3.2011)


Jack (Howard) Myers
(28.1.1937 - 9.3.2011)


Robert P. Marcucci
(28.2.1930 - 9.3.2011)


Carl (Parmaley) Rainge
(The Spaniels)

(c. 1936 - 6.3.2011)


Herman Ernest III
(Herman Roscoe Ernest III)

(c. 1951 - 6.3.2011)


Robert W. "Bobby" Phillips
(The Cadillacs)

(28.1.1935 - 6.3.2011)


Cato Walker III
(c. 1949 - 4.3.2011)


Johnny Preston (Courville)
(18.8.1939 - 4.3.2011)


Monte Owens
(Monteith P. Owens)
(The Mello-Moods)

(31.3.1936 - 3.3.2011)


John (Winton) Pickering
(The Picks)

(c. 1933 - 28.2.2011)


Jane (Geraldine) Russell
(21.6.1921 - 28.2.2011)


Eddie Kirkland
(16.8.1923? - 27.2.2011)


Eddie Serrato
(Question Mark &
the Mysterians)

(5.12.1945 - 24.2.2011)


Jean (Eugenia) Dinning
(The Dinning Sisters)

(29.3.1924 - 22.2.2011)


Gerald D. "Buster" Magness
(26.10.1923 - 22.2.2011)


Tom Leavey
(13.9.1942 - 21.2.2011)


Willie Davis
(The Jacks/The Cadets)

(30.10.1932 - 20.2.2011)


Mike "Big Daddy Blue"
Chambliss

(c. 1951 - 20.2.2011)


Johnny Nitro (John Newton)
(1951 - 19.2.2011)


Eddie Marie (Kurgan)
(19.2.1947 - 18.2.2011)


George Shearing
(13.8.1919 - 14.2.2011)


Eddie Joe Lewis
(Eddie Joe Guess)

(26.11.1942 - 13.2.2011)


Joan Bonham (née Sargent)
(1929 - 9.2.2011)


Marvin Sease
(16.2.1946 - 8.2.2011)


Robert William "Gary" Moore
(13.5.1952 - 5.2.2011)


Clay Hammond
(21.6.1936 - 4.2.2011)


Tura Satana
(Tura Luna Pascual Yamaguchi)

(10.7.1938 - 4.2.2011)


Tony Levin
(30.1.1940 - 3.2.2011)


Don Butler
(c. 1930 - 3.2.2011)


Miles Alexander "Alex" Napier
(27.9.1951 - 3.2.2011)


Doc Williams
(Andrew John Smik Jr.)

(26.6.1914 - 31.1.2011)


John Barry (Prendergast)
(3.11.1933 - 30.1.2011)


Slam Buckra
(Richard Gazlay)

(18.4.1957 - 28.1.2011)


Carl Hodges
(1931 - 27.1.2011)


Gladys Horton
(The Marvelettes)

(30.5.1945 - 26.1.2011)


Charlie Louvin
(Charles Elzer Loudermilk)

(7.7.1927 - 26.1.2011)


Elmer Lee "Buddy" Charleton
(6.3.1938 - 25.1.2011)


Barrie Lee Hall Jr.
(30.6.1949 - 24.1.2011)


Bobby (Nelson) Poe
(13.4.1933 - 22.1.2011)


Marty Scott
(Blues Cruise radio show)

(59 - 22.1.2011)


Lamar Fike
(11.11.1935 - 21.1.2011)


Donald "Don" Kirshner
(17.4.1934 - 17.1.2011)


Per-Erik "Pärre" Förars
(4.10.1924 - 14.1.2011)


Tommy Crain
(16.1.1941 - 12.1.2011)


David (Oswald) Nelson
(24.10.1936 - 11.1.2011)


Margaret Whiting
(22.7.1924 - 10.1.2011)


Oscar L. Lawson
(The Royal Jesters)

(2.9.1937 - 8.1.2011)


Bobby Robinson
(16.4.1917 - 7.1.2011)


Derek Dugger
(c. 1963 - 6.1.2011)


Yamashita Keijiro
(c. 1939 - 5.1.2011)


Grady Chapman
(The Robins)

(1.10.1929 - 4.1.2011)


Gerry (Gerald) Rafferty
(16.4.1947 - 4.1.2011)


Gil (Gilbert) Garfield
(The Cheers)

(20.5.1933 - 1.1.2011)