Eddie Boyd ja Delta Rhythm Boys mukana Helsingin Kaupunginmuseon uudessa näyttelyssä!

Helsingin Kaupunginmuseossa on avattu uusi näyttely ”Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta”, joka tarjoaa katsauksen Helsingin nykyhetkeen ja historiaan afrosuomalaisten kokemana ja kertomana.

Näyttelyn keskeisiä teemoja ovat mm. perhe- ja ystävyyssuhteet, kauneusihanteet, identiteetti ja aktivismi. Näyttelyn avulla halutaan lisätä afrosuomalaisuuteen liittyvää tietoisuutta kertomalla, kuinka afrosuomalaiset ovat osa Helsinkiä ja helsinkiläisyyttä sekä vahvistaa afrosuomalaista kulttuuriperintöä museon kokoelmissa.

Näyttelyaineistoon sisältyy myös valokuvien ja filminäytteiden välityksellä tapahtuva historiakatsaus, joissa esiintyvät mm. Yhdysvalloista Helsinkiin aikoinaan muuttaneet muusikot Eddie Boyd, Hugh Bryant ja Lee Gaines. Mainituista kaksi viimeistä tähdittivät maailmankuulua The Delta Rhythm Boys -lauluyhtyettä. Amerikkalaisartistien osalta myös Finnish Blues Society oli mukana näyttelyaineiston valmistelussa sekä materiaalin lainaprosessissa.

”Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta” -näyttelyn on kuratoinut Wisam Elfadl ja tuottanut tutkija Eero Salmio. Näyttelyn suunnittelusta vastaa Alina Pajula ja graafisesta suunnittelusta Jade Lönnqvist. Näyttelyn kampanjailmeen on suunnitellut Hasan & Partners. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Museum of Impossible Formsin ja Helsingin afrosuomalaisen yhteisön kanssa.

Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta
22.4.–24.9.2023
Helsingin kaupunginmuseo, 4. kerros
Aleksanterinkatu 16
Vapaa pääsy

Share