LEVYARVIO: DUSTY SPRINGFIELD – Faithful (Real Gone, uusintajulkaisu, 2015) (BN 1/16)

Dusty Springfield teki Atlanticille kaikkiaan kolme albumia. ”Dusty In Memphis” on klassikko, joka on saanut useita uusintajulkaisuja sekä vinyyli- että cd-aikana. Kakkoslevy ”From Dusty With Love” levytettiin Philadelphiassa Gamble-Huffin huomassa. Myös tämä levy on hyvässä maineessa. Kolmannelle albumille kävi huonommin. Sitä ei nimittäin julkaistu aikanaan ollenkaan. Levylle annettiin nimi ”Faithful”, mutta levyltä lohkaistut singlet myivät niin heikosti, että Atlantic päätti jättää valmiin albumin hyllylle.

Kolmoslevyn tuottajaksi valittiin Jeff Barry, joka ehkä parhaiten muistetaan yhteistyöstä Ellie Greenwichin kanssa. Valinta ei näin jälkikäteen ajatellen ollut huono, kun muistetaan millaista materiaalia Barry loi 60-luvulla. Vaikka Barry vastasi tuotannosta, hän ehti kirjoittamaan tälle albumiprojektille vain paria laulua. Kirjoitushommista vastasivat lähinnä Neil Goldberg ja Gilbert Slavin. Tässä taitaa olla albumin suurin ongelma, sillä materiaali on kovin keskinkertaista.

Poimin levyltä vain muutaman onnistumisen. Albumin aloitus I’ll Be Faithful on niin tarttuva melodialtaan, että sitä olisi pitänyt kokeilla singlenä. Sen kunnian sai kuitenkin tylsähkö Haunted, jonka b-puolelta löytyy parempi vaihtoehto: viileän tyylikäs balladi Nothing Is Forever. Myös kakkossingen b-puoli (Someone Who Cares) menettelee. Jotenkin haettu muutos perinteisempään rocktyyliin ei onnistunut. Kun levyllä on vielä pari turhaa lainaa (Make It With You, You’ve Got A Friend), ei ole oikeastaan ihme, että albumi hyllytettiin. Asiaan vaikutti varmaankin myös se, että Dusty oli neuvottelemassa managerinsa kanssa sopimusta ABC-Dunhillin kanssa.

Real Gone on tehnyt viime vuosina hienoa työtä uusintajulkaisujen kanssa. Aina ei voi kuitenkaan onnistua: tämä olisi saanut jäädä edelleen arkistojen kätköön.

Aarno Alén
(julkaistu BN-numerossa 1/2016)

Share