LEVYARVIO: EUGENE HIDEAWAY BRIDGES – Hold On A Little Bit Longer (Armadillo, 2015) (BN 2/16)

Eugene Hideaway Bridgesin uutuuskiekko herättää soidessaan vain positiivisia mielikuvia, siksi onkin suorastaan nolo myöntää, kuinka huonosti on tullut seurattua miehen vaiheita.

Oikeastaan tämän levyn voisi heti kättelyssä nimetä perinteiseksi vanhan koulukunnan r&b:ksi, puhaltimet ovat vahvasti kuviossa mukana, biisimateriaali on jäntevää, Eugene on erinomainen laulaja, ja kaikki repiminen ja raasto tuntuu olevan hänelle aivan vierasta toimintaa. Mainitusta r&b-tyylistä käy hyvinä esimerkkeinä kiva avauskaksikko One More Time ja nimibiisi Hold On, jolla muuten slidettää eräs Mick Moody. Samaan ketjuun kuuluvia esityksiä löytyy lisääkin: Definition Of Me, Take Me Back To Perth ja Thirst For Air.

Ei pakettia olla kuitenkaan yhden jipon varaan rakennettu, sitä todistavat mm. funkkistelevainen Special Lady ja tänttäränttäileväinen V8 Ford, kyllä kulkee! Tulipalo-tempoisella instrulla Yesteryear Today Tomorrow foni ja kitara temmeltävät tosissaan.

Lieneekö huumorin kukka kukkinut, kun country-standardi Along The Navajo Trail onkin yllättäen puettu swing-kuosiin. Hyvä oivallus ja erinomaista jälkeä. Kiekon toinen laina Lost And Lookin’ on minimalismin keinoin työstetty balladi ja komeaa kuultavaa. Vielä pitää mainita hieman B.B. Kingin tuotokset mieleen tuovat modernit jump-bluesit, kuten liukkaasti liikahtava Love You In Every Way, moderni I Can’t Stand It ja muita hitaampi, tuhtiotteinen Change Your Name. Huomion arvoinen on myös näppärästi keinuttava r&b-tyylinen puolihituri End Of Time.

Uusi blues-r&b-albumi ansaitsee arvosanan erinomainen. Aina valpas ystävämme Pertti Nurmi oli listannut tämän mennävuoden parhaimpien julkaisujen joukkoon, käyköön se suosituksesta.

Mikke Nöjd
(julkaistu BN-numerossa 2/2016)

Share