LEVYARVIO: JP & HIS DAMEHUNTERS – Low Road (MT, 2015) (BN 1/16)

Seinäjokelainen allstars-kokoonpano päätti pistää levylle tukun biisejä, jotka ovat seuranneet miehistöä jo pitkään. Ja hyvä olikin, sillä bändin meno on kovaa ja hyvät fiilikset tarttuvaisia.

Jos etsit soittolistallesi vauhdikasta tavaraa niin useasta yhteydestä tuttu Boogie Woogie Country Girl släppää mennessään spittarit oikeaan asentoon, eli kannat kattoon. Juna-laulu Here Comes The Train kulkee vimmalla ja voimalla, eikä junan kulkua stoppaa mikään. Toiminta on vankalla pohjalla myös tykittävällä Teenage Ballilla. Myös loppusuora päästellään urku auki ja pidäkkeettä, Someone’s On The Loosen viekoittelevaa rokitusta on vaikea vastustaa.

Levyn ylläriksi voisi nimetä 80-luvulla miljoonahitiksi nousseen Karma Chameleonin siirtämistä rockabilly-muottiin – veto toimii ja on hauska oivallus tekijöiltään. Ei kiekko pelkkää rockabillyn rytkettä kuitenkaan ole, sillä nimibiisiksi valikoitunut Mac Curtisin The Low Road liikkuu alakuloisissa tunnelmissa. Samalle osastolle tähtää melankolinen Kiss My Baby Goodbye.

”Low Road” on mainio paketti monipuolista billy-osaamista. Ymmärrettävästi levyn painos on kovin rajallinen, joten aiheesta kiinnostuneiden kannattaa heti släppäillä levyhandeliin.

Mikke Nöjd
(julkaistu BN-numerossa 1/2016)

Share