Blues News 3/2016 (#279)

Blues News 3/2016 (#279)

Lehden sisältö:
– Pepe Ahlqvist
   (kirj. TT Tarkiainen, Pete Hoppula & Jari Kolari)
– Toronzo Cannon
   (kirj. Kari Kempas)
– Grinder Blues
   (kirj. Sami Ruokangas)
– Wentus Blues Band
   (kirj. Riku Metelinen)
– Knucklebone Oscar
   (kirj. Janne Örnberg)
– Denise LaSalle
   (kirj. Mike Stephenson & Anders Lillsunde)
– Tina Bednoff & The Cocktailers
   (kirj. Riku Metelinen)
– Jan Bradley
   (kirj. Pekka Talvenmäki)
– Muddy Lee Makkonen
   (Ville Pirinen – Pauli Kallio)
– R&B-tenoristit #29: Joe Thomas & Julian Dash
   (kirj. Juha Jaakola)
– Thomas Wayne
   (kirj. Jarmo Hoppula)
– Bluesin hahmoja levyjen valossa #34: Frank Stokes
   (kirj. Vesa Walamies)
– Divarien helmiä #28
   (kirj. Petri Lahti)
– European Blues Challenge 2016
   (kirj. Aimo Ollikainen & Matti Kettunen)
– Blues Music Awards 2016
   (kirj. Pertti Nurmi)
– BN käy tapahtumissa
   (useita kirjoittajia)
– BN lukee kirjallisuutta
   (kirj. Jouni Hyytiäinen)
– Blues- ja rootskesä 2016
   (kirj. Pete Hoppula)
– Levytutkailut
   (useita kirjoittajia)
– Pikaesittelyssä: Stacy Jones
   (kirj. Kai Leivo)
– Seitsemän tuuman taivas!
   (kirj. Pete Hoppula & Janne Örnberg)
– BN-arkistojen helmiä: Marko Tapio (Willie Dixon)
   (toim. Pete Hoppula)

Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:
Honey Aaltonen
Marko Aho
Aarno Alén
Harri Haka
Jarmo Hoppula
Jouni Hyytiäinen
Juha Jaakola
Eija Jauhiainen
Ipi Kaipiainen
Jyrki Kallio
Pauli Kallio
Kari Kempas
Matti Kettunen
Jari Kolari
Petri Lahti
Kai Leivo
Anders Lillsunde
Riku Metelinen
Pertti Nurmi
Mikke Nöjd
Aimo Ollikainen
Arto Pajukallio
Ville Pirinen
Sami Ruokangas
Olavi Rytkönen
Pasi Rytkönen
Pirjo Salminen
Juha Seila
Mike Stephenson
Pekka Talvenmäki
TT Tarkiainen
Vesa Walamies
Janne Örnberg

Vastaava päätoimittaja:
Maiju Lasola

Toimituspäällikkö, taitto:
Pete Hoppula

Painopaikka:
Lönnberg Painot Oy, Helsinki


Lehden pääkirjoitus

Kesäkuussa 2016

Kesä 2016 on ollut jo jonkin aikaa hyvässä vauhdissa. Tätä vauhtia siivittämään pitelet käsissäsi jälleen varsin tuhtia lukupakettia Blues Newsin kesänumeron muodossa. Taas kerran poikkeuksellisen antoisa numero (kiitokset kaikille asiaa edesauttaneille) pitää sisällään aimo annoksen tuoreita Suomiblues-kuulumisia ja toki ulkomaistenkin suuruuksien aatoksia haastattelujen muodossa.

Useiden muiden mielenkiintoisten juttujen ohella kesänumeromme sisältää heinäkuussa 60 vuotta täyttävän Pepe Ahlqvistin ajankohtaisia tuumailuja ansiokkaan uransa varrelta. – Finnish Blues Society ry esittää mitä lämpimimmät onnittelut bluesin suomalaiselle kummisedälle paitsi kaikilla mittareilla varsin kunnioitettavasta tähänastisesta urasta, myös kesäisen merkkipaalun johdosta!

FBS:lla on yhdistyksen jäsenille ja Blues Newsin lukijoille näin kesän alkuun iloista kerrottavaa oman pienoisen merkkipaalumme tiimoilta; jo pitkähkön ajan mietinnässä ollut pähkäilyprojekti on edennyt tärkeään pisteeseen: BN:n uudistetut nettisivut ”julkistettiin juhlallisesti” eli tulivat käytännössä julki 6. kesäkuuta klo 16! Osoite on toki säilytetty entisellään eli luettavaa löytyy verkosta edelleen osoitteessa www.bluesnews.fi. Aivan kaikkea vanhojen BN-sivujen materiaalia ei ole kuitenkaan vielä ehditty siirtää uudelle julkaisupohjalle, jatkoa seuraa syksymmällä. Vanhojen nettisivujen aineistot ovat joka tapauksessa toistaiseksitallessa tilapäisessä osoitteessa www.bluesnews.
fi/vanhatsivut. ”Bluespedia” sekä nykyisen BN-arkiston laajat artikkelikoosteet ovat luettavissa myös jatkossa vanhoista suorista osoitteistaan.

Suomen suvessa on tänäkin kesänä rutkasti tarjontaa blues-roots-musiikin ystäville. Kesäriennoista kerrotaan tuonnempana tämänkin lehden sivuilla. Tietoa erilaisista alan tapahtumista voi tuttuun tapaan kaivaa esille myös Blues-Finlandin kalenterisivuilta netistä. Jo nyt on täysin selvää, että edessä on paikoin aiempia kesiä enemmän valinnanvaikeusruuhkaa, kaikkialle ei ennätä, vaikka kuinka kiinnostaisi ja haluaisi! Toivotaan kuitenkin, että kovalla työllä näitä tapahtumia järjestävät eri tahot saavat työlleen tyydytyksen ja täyttymyksen kohtuullisen yleisömenestyksen myötä. Ja että yksittäisillä pistokeikoillakin keikkailevat kovan tason esiintyjät kohtaavat innokkaan ja runsaan yleisön jokaisen nimennotkon keikkapaikalla. Nämä toiveet/tavoitteet sekä live-musiikin tuottama mielihyvä mielessä pitäen ainakin BN:n lukijaväki jalkautunee toki tapahtumiin yhtä aktiivisesti, ellei aktiivisemmin kuin aiemmin, eikös joo…!

Runsaan kesätapahtumatarjonnan joukosta on syytä poimia esiin yksi ajankohtainen karkelo. Suomen EBC-karsintakisan finalistit on (European Blues Unionin äänestyskriteereitä noudattaen) hiljattain valittu; Honey B. Family, Emilia Sisco w. Helge Tallqvist and his Band, Lumberjacks ja Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen kisaavat Suomen edustuspaikasta Tanskan Horsensissa ensi vuoden huhtikuussa käytäviin EBC 2017 -kilpailuihin. Finaalikisa Suomen edustuksesta käydään Puistobluesin yhteydessä Järvenpäässä. Finnish Blues Society ja Puistoblues kuuluttivat aiemmin kisaajia mukaan European Blues Challenge EBC 2017 -kilpailun Suomen karsintaan. Mukaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 21 esiintyjäryhmää. Järvenpään Ravintola Blackpoolissa torstaina 30. kesäkuuta järjestettävään Suomen EBC 2017 -loppukilpailuun valittiin siis neljä (4) kokoonpanoa, joiden esikarsintaäänestyksen suorittivat European Blues Unionin suomalaiset aktiivijäsenet (10 kpl festivaaleja, yhdistyksiä,
promoottoreita ja muita alan toimijoita). Suomen EBC 2017 -kilpailuedustajan valitsee asiantuntijaraati loppukilpailussa Järvenpäässä.

Em. kesärientotoiveet mielessä allekirjoittanut toivottaa kaikille hyvää ja kaikin puolin antoisaa kesää. Toivon mukaan mökki- ja moottoritiet pysyvät (kohtuullisen) kuumina ja suvi sujuu leppoisasti myös itse kunkin lempimusiikin parissa, isommissa ja pienemmissä kesän myötä- ja vastamäissä, kulloisiinkin tilanteisiin sopivia tunnelmia luotaavien kappaleiden maisemissa. Kuten

Aaltosen Honey jäljempänä tässä lehdessä aihetta levyarviossaan sivuaa; kuunnella sopii vaikkapa kappaletta (It’s) Nobody’s Fault But Mine, maun mukaan joko Blind Willie Johnsonin alkuperäisannoksena tai esim. Lucinda Williamsin taikka Led Zeppelinin versioimana… Tapaamisiin siis kesäturuilla ja -toreilla eri puolilla Suomea!

Maiju Lasola
(julkaistu BN-numerossa 3/2016)

Share