Blues News 5/2015 (#275)

BLUES NEWS 5/2015 (#275)

LEHDEN SISÄLTÖ:

– Fried Okra Band (kirj. Maiju Lasola)
– Mr. Sipp (kirj. Kari Kempas)
– Dani Wilde (kirj. Riku Metelinen)
– Don Cavalli (kirj. Pete Hoppula)
– The Sounds & Rock-Jerry (kirj. Janne Örnberg)
– Rocktoimittajalegenda Jussi Niemi (kirj. Pale Saarinen)
– Blues Hall of Fame (kirj. Timo Kauppinen)
– Lenny Welch (kirj. Pekka Talvenmäki)
– Tyttöyhtyeet, osa 8 (kirj. Pekka Talvenmäki)
– Halpaa bluesia, osa 5: Chicago-bluesin säihkettä (kirj. Vesa Walamies)
– R&B-tenoristit, osa 25: Eddie Davis & Johnny Griffin (kirj. Juha Jaakola)
– Seitsemän tuuman taivas! (kirj. Janne Örnberg & Pete Hoppula)
– Reggae-artisteja, osa 3: Sylford Walker (kirj. Kai Leivo)
– By The Bayou, osa 1 (levykatsaus) (kirj. Pete Hoppula)
– Muddy Lee Makkonen (Ville Pirinen – Pauli Kallio)
– BN-arkistojen helmiä: Jerry Lee Lewis (1973) (kirj. Juhani Aalto; toim. P. Hoppula)
– BN lukee kirjallisuutta (kirj. Jussi Ronkainen & Riku Metelinen)
– BN käy tapahtumissa (useita kirjoittajia)
– Levytutkailut (useita kirjoittajia)

Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:

Honey Aaltonen
Aarno Alén
Jari Flinck
Harri Haka
Jarmo Hoppula
J.M. Izquierdo
Juha Jaakola
Eija Jauhiainen
Pauli Kallio
Timo Kauppinen
Kari Kempas
Jari Kolari
Leif Laaksonen
Kai Leivo
Anders Lillsunde
Riku Metelinen
Pertti Nurmi
Mikke Nöjd
Jaakko Penttinen
Ville Pirinen
Jorma Riihikoski
Jussi Ronkainen
Pirjo Salminen
Sylvia Siegl
Erkki Sironen
Pekka Talvenmäki
TT Tarkiainen
Vesa Walamies
Janne Örnberg

Vastaava päätoimittaja:
Maiju Lasola

Toimituspäällikkö, taitto:
Pete Hoppula

Painopaikka:
Lönnberg Painot Oy, Helsinki

Lehden pääkirjoitus

Lokakuussa 2015

Se on sitten syksy, taas. Mennyt kesä ei säiden puolesta suomalaisia oikein hemmotellut, mutta musiikkirintama puolestaan oli todella lämmittävä; monipuolista tarjontaa alusta loppuun, myrskyisistä tunnelmista auvoisiin poutasääfiiliksiin. Kaksi tapahtumaa lähimenneisyydestä ansaitsee erityismaininnan; Raumalla juhlittiin elokuun alussa Rauma Bluesin 30-vuotista historiaa sekä koti- että ulkomaisten laatuartistien myötä. Tätä kirjoitettaessa puolestaan Jyväskylän BluesLive! on juuri saatettu upean esiintyjäkaartin keralla päätökseen, peräti 35. kerran! – FBS esittää vielä kerran lämpimät onnittelunsa näille molemmille, jo varsin mittavan ja kunnioitettavan historian omaaville suomalaisen bluesin ykköstapahtumille!

Jos kesän musiikkitarjonta oli ilahduttavan runsas ja laadukas, myös syksyn jatkoanti näyttää lupaavalta. Tiedossa on useita ulkomaan vieraita, muun muassa Steve Jamesista ja Beth Hartista Lightnin’ Guyhin ja The Sonicsiin. Tapahtuma- ja keikkatietoja edellä mainittujen Suomi-vierailuista sekä monista muista tapahtumista löytyy kätevästi klikkautumalla Blues Newsin nettisivuille bluesnews.fi. Sivulla julkaistaan FBS:n sähköistä uutiskirjettä ’Kaikessa soi blues’ (tällä hetkellä klikattavissa syys-lokakuun ’numero’), joka tapahtumatietojen ohella uutisoi myös ajankohtaisia kuulumisia paitsi rakkaan yhdistyksemme tiimoilta, myös rikkaan blues-rootskenttämme ihmisistä ja heidän tekemisistään. Suomalaiset artistit ovat taas olleet ahkerina sekä uusine levytyksineen että koti- ja ulkomaan keikkailuineen sekä lehtihaastatteluineen eli uutisia ja sitä myöten luettavaa kyllä riittää!

FBS on myös ahkeroinut eri areenoilla, Blues Newsin työstämisen ohella; Blue North Records on jatkanut levytuotantoaan 9.10. julkaistulla Maisteri T.:n uutuudella ”Voodoo-mies”. Valokuvanäyttely ’Näyttelykuvia blues-Suomesta’ sai taas ansaittua huomiota ja hyvää palautetta oltuaan koko syyskuun ajan esillä Lahden kaupunginkirjastossa. Tulevan talven varalle on näyttelyn osalta jo jatkosuunnitelmia, niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin nettisivuillamme. Kuten tunnettua, FBS:n toiminta ulottuu myös kotimaan rajojen ulkopuolelle. Tätä kirjoitettaessa mm. ensi vuoden International Blues Challengeen (26.–30.1.2016, Memphis, TN) ja European Blues Challengeen (7.–9.4.2016, Torrita di Siena, Italia) liittyvät asiat ovat työn alla. Näistäkin siis tarkempaa tietoa myöhemmin.

Yhdistyksen ensi vuoden toimintasuunnitelmaa kaikkine ulottuvuuksineen työstetään sitäkin parhaillaan. Jo nyt voi todeta, että myös vuodesta 2016 tulee varsin työntäyteinen! Tulevan vuoden suunniteltuihin kujeisiin pääsee tutustumaan esimerkiksi osallistumalla yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen lauantaina 28.11. Kokouksessa käsitellään toimintasuunnitelman lisäksi vuoden 2016 talousarvio ja valitaan ensi vuoden puuhaajat ja uurastajat eli yhdistyksen hallitus, hallituksen puheenjohtaja sekä muut toimihenkilöt (mm. toiminnantarkastajat ja BN-lehden toimituspäällikkö). Tilaisuus on siis avoin kaikille yhdistyksen jäsenille, joten tervetuloa marraskuun pimeydessä valopilkkuna loistavalle FBS:n legendaariselle ’läävälle’ Helsingin Kallioon!

Maiju Lasola
(julkaistu BN-numerossa 5/2015)

Share