Eddie Boyd Blues Newsin muistoissa!

Suomessa pitkään asunut Eddie Boyd (1914-1994) on Blues Newsin ja Finnish Blues Societyn syksyn ja talven 2020 erityinen juhlakalu. Valokuva- ja aineistonäyttely ”PRAISE TO HELSINKI – Eddie Boyd Suomessa” on esillä Pasilan kirjastossa Helsingissä 1.-24.10. ja sen jälkeen Helsingin Malmitalolla 31.10.-14.11. sekä edelleen Jyväskylän kaupunginkirjastossa (Vapaudenkatu 39-41) joulukuusta 2020 aina 27. maaliskuuta 2021 saakka. Finnish Blues Society ry on koonnut valikoiman valtaosin ennennäkemättömiä kuvia sekä henkilökohtaisia esineitä legendan jäämistöstä.

Eddie Boydin musiikille omistettua ”PRAISE TO HELSINKI” -juhlailtaa vietetään Malmitalossa lauantaina 31. lokakuuta. Tapahtuman musiikillisina luotseina esiintyvät The Amazing Meatmen feat. Hara Saanio + erikoisvieraat Juho Hurskainen & Kari Kempas. Samalla myös valokuva- ja aineistonäyttely ”PRAISE TO HELSINKI – Eddie Boydin puoli vuosisataa Suomessa” avautuu Malmitalolla konsertti-iltana ja on siellä esillä 14. marraskuuta saakka. The Amazing Meatmen = Hara Saanio (piano, laulu), Eero Vaajoensuu (kitara), Vesa Karppi (basso) & Marko Bergman (rummut). Ennakkoliput (21,50 eur) myynnissä lippu.fi:ssä. Istumapaikkoja on saatavilla yleisön turvallisuuden varmistamiseksi vain puolet salin normaalista kapasiteetista.

USA:n Mississippistä kotoisin ollut pianisti-laulaja Edward Riley ”Eddie” Boyd (1914–1994) toimi 1970-luvun alusta lähtien suomalaisten musiikinharrastajien vahvana linkkinä afroamerikkalaiseen bluestraditioon. Tasan 50 vuotta sitten maahan ensi kertaa saapuneen, samaan aikaan Love Recordsille varhaisimman suomalaisvalmisteisen LP-levynsä ”Praise To Helsinki” levyttäneen sekä Helsingissä vuodesta 1971 pysyvästi asuneen muusikkolegendan tunnetuimmat hitit Five Long Years, 24 Hours ja Third Degree olivat kaikki syntyneet jo 1950-luvun alussa Chicagossa, mutta uraansa hän jatkoi Suomesta käsin esiintyvänä ja myös levyttävänä taiteilijana 1990-luvulle saakka.

Share