Levyarvio: Bob Corritore


BOB CORRITORE & FRIENDS – You Shocked Me
(VizzTone/SWMAF 21)

Bob Corritoren levyjulkaisujen lukumäärässä en enää pysy laskuissa. Luulenpa, että huuliharppumestari ei itsekään muista ulkoa, kuinka monen ystävän taustoittajana hän on vuosien varrella toiminut. Ja paino sanalla taustoittaja, sillä hän on tiimipelaaja, joka antaa muille tilaa ottaa paikka valokeilassa, vaikka on joka kerta olennainen osa kokonaisuutta. Poikkeuksellista aikaisempiin levyjulkaisuihin verrattuna on, että tallennusajankohdat ovat melko tuoreita, vuosilta 2018–22. Levytysstudiona toimi arizonalainen Tempest Recording ja ideana on ollut saada aikaan livetunnelma, missä onkin onnistuttu.

Levyn avaa John Primerin Hiding Place, joka on konstailematon Chicago blues -tyylinen shuffle, jossa Corritoren harppu istuu hienosti yhteen Primerin laulun ja kitaroinnin kanssa. Bill Perryn Back To The Crossroads vie tyylillisesti Louisianaan, vaikka sanoitus viittaa Robert Johnson -mytologiaan. Kaikkineen tämä on yhtä bluesin juhlaa, jossa artistit ja alagenret vaihtelevat Mississippistä soulbluesiin. Ensin mainittua edustaa Willie Buckin That Ain’t Enough ja jälkimmäistä Johnny Rawlsin The World’s In A Bad Situation, joka on sanomaltaan kantaaottava. Naisenergiaa on myös hienosti mukana. Diunna Greeleaf esittää nimikappaleen, joka on oikeastaan rock’n’rollia. Hänen oma sävellyksensä on bluespitoinen shuffle Sunny Day Friends.

Toinen naislaulaja on Francine Reed, joka esittää vauhdikkaan Corritoren kirjoittaman kappaleen I Don’t Need Your Permission. Muita laulajia ovat Alabama Mike neljällä numerolla, Sugaray Rayford ja Oscar Wilson. Jimi Primetime Smith on kitarassa useimmilla levyn kappaleilla ja vokaaleissa kahdella. Tunnettuja kitaristeja ovat myös Bob Margolin ja Kid Ramos. Mainittakoon vielä basisti Bob Stroger, pianisti Fred Kaplan ja rumpali Wes Starr. Läheskään kaikkia muusikoita ei tässä mahdu listaamaan. Bob Corritore soittaa tietenkin huuliharppua jokaisella levyn raidalla. Taidot toimivat kaikilla tyylisuunnilla hienosti ja hän keskittyy diatoniseen harppuun. Tämä on albumi kaikille bluesin ja huuliharpun ystäville.

Harri Haka
(julkaistu BN-numerossa 6/2022)

Share