Levyarvio: Brenda Taylor


BRENDA TAYLOR & HER CHICAGO BLUES BAND – Buggy Ride
(Wolf CD 120.841)

Itävallan Wolf-levyfirman ehtymättömän Chicago-blues -tuoteputken tuorein julkaisu on legendaarisen kitaristi Eddie Taylorin 1960-luvun lopussa syntyneen esikoistytär Brendan hengentuote. Sisaruksia oli perheessä kaikkiaan seitsemän, joista äiti-Vera (jolta myös julkaistu oma Wolf-cd) joutui huolehtimaan ilmeisen vaatimattomissa olosuhteissa miehensä kuoltua vain 62 vuoden ikäisenä 1985. Musikaalisesta lapsikatraasta yksi jos toinenkin yritti vartuttuaan ansaita elantoaan musiikin parissa. Merkittävin heistä oli Brendan pari vuotta nuorempi pikkuveli Eddie Taylor Jr, joka oli pääasiallisena kitaristina myös tällä kolme vuotta sitten syyskuussa tallennetulla albumilla, vain puoli vuotta ennen järkyttävän ennenaikaista kuolemaansa vasta 46-vuotiaana. Toinen veli, Tim(othy), oli säestysbändin rumpali, harpistina Harmonica Hinds, toisena kitaristina Illinois Slim sekä basistina Freddie Dixon. Ehtaa Chicagon laatukoulukuntaa koko joukkio. Brenda Taylor on aivan kelvollinen, jossei nyt mitenkään poikkeuksellisen hohdokas laulajatar, tosin minua vaivaa hänen paikka paikoin viljelemänsä laulusäkeiden hassunoloinen kahdentaminen.

Mutta mutta, jos vielä vuonna 2021 julkaistun albumin avausraidaksi rohjetaan nostaa Sweet Home Chicago sekä muuksi materiaaliksi sisällyttää kappaleita kuten Baby, What You Want Me To Do, Help Me, All Your Love ja Mama, Talk To Your Son/Daughter, niin silloin on levy-yhtiön tuotantoportaan taholta jäänyt sekä harkintakyky että markkinointitavoitteet taka-alalle.

Brenda toimii tätä nykyä Eddie Taylorin muistoksi perustetun säätiön pressana, ja cd on ymmärrettävästi omistettu Brendan edesmenneille vanhemmille sekä veljelle. Arvostan totta kai menneiden artistisuuruuksien muistojen kunnioittamisen tärkeyttä. Se pitäisi kuitenkin pyrkiä toteuttamaan jotenkin muutoin kuin vanhoja bluesstandardeja kelaamalla, koskapa niistä on aikain saatossa kuultu niin lukuisia upeita versioita.

Edellä kirjatun perusteella näen tämän uutuuden kohderyhmäksi kaikista vannoutuneimmat Chicago-blues -levykeräilijät.

Pertti Nurmi
(julkaistu BN-numerossa 5/2021)

Share