Levyarvio: Charlotta Kerbs


CHARLOTTA KERBS & THE STRAYS – Muscle Shoals Sessions
(Ramasound RAMA2123)

Charlotta Kerbs vieraili joulukuussa Alabaman Muscle Shoalsissa. Reissun tuloksena syntyi Fame Recording studiossa äänitetty kuuden kappaleen CD. Projektin toisena vetäjänä on toiminut bassoa kiekolla soittava Darrell Craig Harris. Vankan kokemuksen omaava, taidokkaasti musisoiva taustayhtye The Strays on koottu seutukunnan parhaimmistoa edustavista muusikoista. Monipuolisena laulajana tunnettu Charlotta on osannut oikealla tavalla ammentaa tuossa ympäristössä uhkuvaa sielukkuutta tulkintaansa.

Loistavasti esitetty avausraita Every Step I Take on Kerbsin ja Harrisin yhteistyön hedelmä. Korvia hivelevässä tutoksessa on kaikki kohdallaan, juuri niin kuin pitääkin. Loput viisi levyn kappaleista ovat Charlotta Kerbsin kynästä lähtöisin. Come What May kulkee lennokkaan rennosti päästäen solistin venyttelemään äänijänteitään taidolla jonka vain hän osaa. Brad Guinin saksofoni-intron siivitämä Janis on rauhaisan sielukas balladi. Samalla linjalla jatkaa unplugged-meiningillä kulkeva Eagle. Backpack Blues laittaa punttia vipattamaan viitaten rytmisesti New Orleansin suutaan. Parhaiten Charlottan kyvyt pääsevät esiin taustalaulajien Cindy Walker ja Marie Tomlinson Lewey kera acapellana esitetyllä, harrastunnelmaisella päätösraidalla Glorious.

Mitähän loppuvuodelta voikaan enää odottaa, kun vuoden levyjen parhaimmistoon kuuluva kiekko on julkaistu jo näin alkuvuodesta. Tämän yli on vaikea suoriutua. Tätä herkkua toivoisi vielä joskus kuulevansa lisää – ja mahdollisimman pian.

TT Tarkiainen
(julkaistu BN-numerossa 2/2023)

Share