Levyarvio: Dimitri Keiski Band


DIMITRI KEISKI BAND – Dimitri Keiski Band
(Emsalö Music EMCD029)

Levy-yhtiö Emsalö on iskenyt todelliseen bluesrockin kultasuoneen saadessaan rivistöönsä Dimitri Keiski Bandin. Esikoislevynsä on ehdottoman täyteläistä ja nöyristelemätöntä kitaravetoista meininkiä, jota on musiikkirintamalla kaivattu pitkään. Tyylisuunnan mukaisesti kokoonpano on oikeaoppisesti kolmimiehinen. Kitaristi-laulaja Keiskin lisäksi mukana ovat basisti Hanski Kilkki (Tehosekoitin) ja rumpali Samuli Mikkonen (Battle Beast, Korpiklaani).

Kappalemateriaali on pääosin bändin jäsenten luomaa. Raskaalla otteella kitaroiva Keiski saa mainiosti tukea rytmiryhmältä. Meininki kuulostaa tiukasti hiotulta ja treenanneelta. Kitaroinnissa kuuluvat esikuvat Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan ja Jimi Hendrix. Dimitrin lauluääni on rouhean miehekäs. Silkkaa rockin roisketta kiekko ei sentään sisällä. Herkempää puoltakin tuodaan esiin balladeilla It’s Not That Easy ja I Won’t Come Home Tonight, joilla laulajan monipuolisuus pääsee esiin.

Lainakappaleita CD:llä on kaksi, Grand Funk Railroadilta napattu We’re In A Rock’n’roll Band (Don Brewer) ja Rock Me Baby (J. Josea, B.B. King), joista jälkimmäinen tulkitaan Johnny Winteriltä omaksutuin maneerein. Coveritkin bändi hoitaa omalla vankalla tyylillään. Dimitri Keiski Band on ehdottomasti esikoislevyllään suuri yllättäjä ja tuon vuoden 2022 levyjä valittaessa listalla korkealla.

TT Tarkiainen
(julkaistu BN-numerossa 1/2023)

Share