Levyarvio: Hi-Five Quintet


HI-FIVE QUINTET – The Land Of Make Believe
(omakustanne)

Maatamme European Blues Challenge -turnajaisissa tänä vuonna Puolassa edustanut yläfemmakvintetti muistaa monia ystäviään uudella kuusiraitaisella minialbumilla.

Yhtye starttasi levytysuransa CD-EP:llä ”High Life With…” vuonna 2018 nojautuen tuolloin 1940- ja 1950-lukulaiseen jump-materiaaliin. Nyt ryhmä on kuitenkin lähtenyt uudistusten tielle.

Pakettiin on ujutettu isolla kauhalla modernia rhythm & bluesia sekä soulia. Bändiläisten soitto- ja laulutaitoja ei passaa kenenkään epäillä, vaikka esimerkiksi avauksena kuultava Carousel kieltämättä käväisee uhkaavan likellä poppis-sceneä. Siivu joka tapauksessa sopii mainiosti radioaalloille, mikä lienee tarkoituskin. Jatkossa Stand Up toimii napakasti melodisena keinuttavana mediumina. Moderneimmillaan Hi-Five Quintet esittäytyy I Want You Backillä, jonka r&b-groovessa on mukavaa imua.

Ajattomalta soundaavalla puoliballadilla Old Time Magic taidetaan laulaa vanhoista vinyyleistä – ja sehän maittaa! Biisikin on mainio. Levyn selkein slovari Never Knew on ja uskottavuudessaan niin ikään komeaa kuultavaa. Salaa hiipii mukaan myös gospeliaanista fiilinkiä, kun puhutaan vahvasti tulkitusta päätöksestä Make Believestä.

Yhtyeen linjanmuutoksesta huolimatta on kuulijan huolehdittava, että tanssikengät ovat (edelleen) helposti saatavilla.

Mikke Nöjd
(julkaistu BN-numerossa 3/2023)

Share