Levyarvio: Lady Adrena


LADY ADRENA – Recipe For The Blues
(Sweet Succes #)

Tässäpä 20 minuutin ja kuuden kappaleen mittainen resepti tuhdilla naisadrenaliinilla kuorrutettua bluesia Mississippin Jacksonista. “En valinnut bluesia, blues valitsi minut” (Blues Chose Me), julistaa avauskappaleellaan jämäkän tomerasti reilu nelikymppinen musta neito Adrienne Palmer. Aiemmin enemmänkin soul-kuvioissa viihtynyt, esikuvikseen Koko Taylorin ja Aretha Franklinin maininnut Adrena-Adrienne on nyttemmin kääntänyt kurssiaan enemmänkin (soul)blues-genreen. Vaikkei hänen äänialassaan ole ymmärrettävistä syistä samanlaista syvyyttä ja kaikupohjaa kuin idoleillaan, niin hyvällä tiellä ollaan. Toivottavasti matka jatkuu suotuisten tähtien alla.

Kepoisassa pahvikuoressa ei ole kappalelistauksen lisäksi yhtikäs mitään tietoja. CD, jota tulisi varmaan kutsua CD-EP:ksi, julkaistiin ilmeisen nopeasti ja halvalla viime syksynä puhtaassa mainos- ja markkinointimielessä. Nähdäkseni markkinoinnin kannalta olisi kyllä tarkoituksenmukaista valaista levyn hankkijaa tai haltijaa edes jonkunlaisella lisäinfolla. Esimerkiksi allekirjoittanutta kiinnostaisi mm. Adrenan omat taustat sekä ennen kaikkea näiden levytysten taustajoukot, olletekin kun netistä löytyi viittauksia suuriin sankareihini, niin Mr. Sippiin kuin Dexter Alleniin. Mississippissä kaikki taitavatkin olla kavereita keskenään…

Niin CD-kansipahvissa kuin nettisivuillaankin Lady Adrena patsastelee hohtavan sinisen sähkökitaran kera, mutta tuntuu täysin epäuskottavalta hänen soittavan levytyksillään kitaraa, koska soitto on sen verran laadukkaan ammattitaitoista. Markkinointikikkailua varmaan tämäkin, tosin mielestäni omituista sellaista.

Levyn ruudikkaan avauksen jälkeen Borrow My Pans on selkeälinjaisen pianosäestyksen siivittämä popahtava soulballadi, mutta heti perään Traveling Woman sekä Good Girl Gone Bad palauttavat kehiin tanakan kitaravetoisen funkblues-poljennon, ryydittäjinään taustakuoroa, syntikkaa ja puhaltimia. CD-EP:n nimikappale, kolmejapuoliminuuttinen hidas bluesresepti on säästetty viimeiseksi, minkä jälkeen Leidiä ja bändiä kuulisi toki mieluusti vielä lisää, mutta lyhyestä virsi siis kaunis. Kuluvalle vuodelle on mainos-puheiden perusteella luvassa uusi albumi. Mene ja tiedä, mutta lisämaistiaisia voi käydä haistelemassa osoitteessa LadyAdrenaMusic.com.

Pertti Nurmi
(julkaistu BN-numerossa 4/2023)

Share