Levyarvio: Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio


PEPE AHLQVIST WITH TOMI LEINO TRIO feat. LENA LINDROOS & HARRI TAITTONEN – Backstreets Of Blue
(Homework HWR011)

Suomalaisen bluesin kansainvälisestikin menestyneet ja arvostetut airueet Pepe Ahlqvist ja Tomi Leino Trio yhdistivät voimansa julkaisten levyllisen hienoa musiikkia. Vierailevina artisteina ovat Lena Lindroos (taustalaulu) ja Harri Taittonen (Hammond-urut, koskettimet). Taltioinnit on tehty Suprovox-studiolla, Ikkalassa kesän 2020 ja kevään 2021 välisenä aikana, Tomi Leinon ja Jonne Kulluvaaran vastatessa äänityksistä. Sävellykset ovat pääosin Leinon käsialaa ja Ahlqvist on toiminut ansioituneena apuna. Lyriikoista vastaavat Pepen ja Tomin lisäksi Teppo Nuorva ja Sami Parkkinen. Tuotannosta on huolehtinut parivaljakko Leino-Ahlqvist.

Musiikillinen keitos levyllä on loistava sekoitus bluesia, soulia ja rockaavaa americanaa. Pääkokkina häärii itseoikeutetusti Pepe Ahlqvist vastaten laulusta, soolokitarasta ja huuliharpusta. Tomi Leino (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Mikko Peltola (rummut) takaavat rytmiikan kulkevuuden. Kun sekaan heitetään Harri Taittosen murakkasoundiset Hammond-urut ja Lena Lindroosin sielukkaat taustalaulut, on soppa maukkaimmillaan. Soolotilaakin upeaääninen laulajatar saa Pepen duettokaverina kappaleilla Can’t Get Better ja Just Be Just.

Tarttuvaan kitararifiin pohjautuva avausraita Love O.D. tekee heti selväksi pelin hengen. Raidalta löytyvät kiekon musiikilliset elementit tiukasti yhteen niputettuna. Tasavahvalta levyltä on vaikea poimia kohokohtia. Mieleenpainuvimpia kuuntelukokemuksia olivat soundillisesti syvään etelään vievä What A Real Fine Day, leppoisasti rullaava Can’t Get Better ja syvälle sieluun pureutuva I Don’t Wanna Lose You.

Pepe Ahlqvist on kulkenut pitkän tien Chicago Overcoatista H.A.R.P.in ja Rolling Tumbleweedin kautta tähän päivään. Kaikki kokemukset musiikin saralla ja elämässä yleensäkin ovat aistittavissa ”Backstreets Of Blue” -kiekolla. Äänessä on seesteinen ja elämäänsä tyytyväinen mies.

TT Tarkiainen
(julkaistu BN-numerossa 5/2021)

Share