Levyarvio: PG Petricca

PG PETRICCA – Bad Days  (omakustanne) [BN 6/2021]


PG PETRICCA – Bad Days
(omakustanne)

Italialainen kitaristi-laulaja Pierluigi ”PG” Petrucci tuli tunnetuksi 2000-luvulla yhdessä Marco Tinarin kanssa muodostamastaan Papaleg Acoustic Duo -kokoonpanosta. Sen tuotantoa on julkaistu kahden cd:n verran (”Railroad Blues”, 2007 ja ”Back To Mississippi”, 2009). Suomalaiselle bluesväelle duo tuli tutuksi esiinnyttyään Savonsolmu Winter Blues Partyssa vuonna 2008 ja Kaavi Bluesissa seuraavana vuonna. Vuonna 2014 sooluralle siirtynyt Petricca esiintyi yksin Savonsolmun Winter Blues Partyssa vuosimallia 2017.

PG Petriccan tuorein julkaisu ”Bad Days” on kypsän aikuisen miehen vuodatusta. Vaikutteita on imetty bluesin lisäksi gospelista ja countrysta. Karhean miehekkään lauluäänen omaava Petricca tuo paikka paikoin vahvasti mieleen Tom Waitsin ja Leonard Cohenin tulkinnat. Kiekon äänitykset, miksaus ja masterointi on tehty Pierluigin toimesta hänen kotistudiossaan. Mies vastaa sävellysten ja sanoitusten lisäksi lähes kaikista instrumentaatioista, apunaan vain basisti Roughmax Pieri bassossa kolmella raidalla.

Yleisilmeeltään yhdeksän originaalia sisältävä levy on seesteisen rauhallinen vankka näyttö PG Petriccan monipuolisesta musiikillisesta osaamisesta.

TT Tarkiainen
(julkaistu BN-numerossa 6/2021)

Share