Levyarvio: Victor Puertas & The Mellow Tones


VICTOR PUERTAS & THE MELLOW TONES – Take Me With You…
(omakustanne)

Barcelonalaisviisikko luottaa kakkosalbumillaan tuhtiin vintage-soundiin perinteitä kunnioittaen. Voimahahmo Victor laulaa ja puhaltaa huuliharppua saaden tukea kahdelta kitaristilta Oscar Rababan ja Johnny Bigstone, kompin kulkiessa Oriol Fontanalasin ja Reginald Vilardellin tahdittamina.

Settiin on otettu kaksi omaa sävellystä Take Me With You ja Suitcase Boogie. Ensin mainittu on terävä jumppiblues, jälkimmäisellä hyppelöboogie yltää aivan huikeisiin kierroksiin. Coverivalinnoista voi päätellä jotakin miehistön esikuvista. Niistä Junior Wellsin Cha Cha Cha pelaa todella letkeällä svengillä luistellen kuin kissa liukkaalla jäällä. Slim Harpon Got Love If You Want It versioidaan tyylikkäästi, mutta biisi sinällään on turhan kulunut. Yksi huippuhetkistä on Little Walterin Oh Baby -kierrätys, joka jumppaa ja svengaa. Myös George Smithin Mr Porter on junakomppeineen varsin hurjaa touhua.

Lisää jumpin riemua voi poimia Dave Bartholomewin How You Got Killed Before’lta, joka todella liitää, samoin Five Royales -palalta I Got To Know, joka potkii ja sätkii terhakkaasti.

Hidas blues kuuluu ohjelmistoon sekin ja Lou Donaldsonin Whiskey Drinking Woman tarjoaa slovarinumeron tenhovoimaa. Tarinassa on kertojan naisystävä todella perso viskille, hän jopa ”takes some whiskey with the whiskey”. J.B. Lenoirin Good Advice kannattaa mainita myös, siitä on työstetty mainio perusboogiemallinen esitys, jolla on rikas rytmitys.

Kiva blueslevy, harppufanien kannattaa tsekkailla.

Mikke Nöjd
(julkaistu BN-numerossa 2/2020)

Share