Pepe ja Joel Ahlqvist International Blues Challengeen!

Pepe & Joel Ahlqvist Duo on valittu Finnish Blues Societyn edustajaksi 31.1.-4.2.2017 pidettäviin, järjestyksessä 33. International Blues Challenge -kisoihin taistelemaan solo-/duo -sarjan kuninkuudesta.

Euroopalaiseen blueseliittiin kuuluva tuusulalainen Pepe Ahlqvist on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko. Yli neljäkymmentä vuotta kestäneellä urallaan hän on esiintynyt lukuisten legendaaristen bluesartistien kanssa. Pepe Ahlqvistin laadukkaat äänitteet sekä vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Pepe Ahlqvistia pidetään lahjakkaana ja persoonallisena laulaja-lauluntekijänä, kitaristina ja huuliharpistina, nykyisin hän työskentelee erilaisten kokoonpanojen kanssa soolo-keikoista big band -konsertteihin. Memphisin IBC-katselmukseen Pepe osallistuu poikansa Joel Ahlqvistin kanssa. Joel Ahlqvist on opiskellut musiikkia lapsuudestaan lähtien soittaen nykyisin blues-kitaraa ja työstäen sen ohella myös omaa rap- ja hip-hop-musiikkiaan.

IBC-kisat järjestetään vuosittain USA:n Memphisissä (Tennessee) ja niihin valitaan kilpailuedustajat ympäri maailman Blues Foundation -järjestön jäsenten toimesta. Vuosittain katselmukseen osallistuu yhteensä runsaat 200 bändiä ja solo-/duo-aktia noin 25-30 maasta. Järjestäjätaho Blues Foundation luonnehtiikin tapahtumaa maailman laajimmaksi blueskattaukseksi.

Tarkempaa tietoa Pepe Ahlqvistista saa hänen kotisivuiltaan www.pepeahlqvist.com, Joel Ahlqvistin omaan musiikkiin voi tutustua mm. Soundcloud.comissa.

Lisätietoja IBC-tapahtumasta ja kilpailun osallistujista löytää järjestäjätahon eli Blues Foundationin nettisivuilta. IBC:ssa Finnish Blues Societya ovat aiemmin edustaneet White Knuckles Trio (2016), Honey B. & T-Bones (2015), Black River Bluesman & Bad Mood Hudson (2014), Ismo Haavisto Band (2013), Micke & Lefty feat. Chef (2012) sekä Jo’ Buddy & Down Home King III (2011).

Share