Kaikessa soi blues! 5/2016

FINNISH BLUES SOCIETYN JA BN-LEHDEN UUTISKOOSTE (joulukuu 2016-tammikuu 2017)

FINNISH BLUES SOCIETYN KUULUMISIA

Isä ja poika Ahlqvist kisaamaan Memphisiin. Pepe & Joel Ahlqvist Duo on valittu Finnish Blues Societyn edustajaksi 31.1.-4.2.2017 pidettäviin, järjestyksessä 33. International Blues Challenge -kisoihin taistelemaan solo-/duo -sarjan kuninkuudesta. Euroopalaiseen blueseliittiin kuuluva tuusulalainen Pepe Ahlqvist on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko. Yli neljäkymmentä vuotta kestäneellä urallaan hän on esiintynyt lukuisten legendaaristen bluesartistien kanssa. Pepe Ahlqvistin laadukkaat äänitteet sekä vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Pepe Ahlqvistia pidetään lahjakkaana ja persoonallisena laulaja-lauluntekijänä, kitaristina ja huuliharpistina, nykyisin hän työskentelee erilaisten kokoonpanojen kanssa soolo-keikoista big band -konsertteihin. Memphisin IBC-katselmukseen Pepe osallistuu poikansa Joel Ahlqvistin kanssa. Joel Ahlqvist on opiskellut musiikkia lapsuudestaan lähtien soittaen nykyisin blues-kitaraa ja työstäen sen ohella myös omaa rap- ja hip-hop-musiikkiaan.

IBC-kisat järjestetään vuosittain USA:n Memphisissä (Tennessee) ja niihin valitaan kilpailuedustajat ympäri maailman Blues Foundation -järjestön jäsenten toimesta. Vuosittain katselmukseen osallistuu yhteensä runsaat 200 bändiä ja solo-/duo-aktia noin 25-30 maasta. Järjestäjätaho Blues Foundation luonnehtiikin tapahtumaa maailman laajimmaksi blueskattaukseksi. Tarkempaa tietoa Pepe Ahlqvistista saa hänen kotisivuiltaan www.pepeahlqvist.com, Joel Ahlqvistin omaan musiikkiin voi tutustua mm. Soundcloud.comissa. Lisätietoja IBC-tapahtumasta ja kilpailun osallistujista löytää järjestäjätahon eli Blues Foundationin nettisivuilta. IBC:ssa Finnish Blues Societya ovat aiemmin edustaneet White Knuckles Trio (2016), Honey B. & T-Bones (2015), Black River Bluesman & Bad Mood Hudson (2014), Ismo Haavisto Band (2013), Micke & Lefty feat. Chef (2012) sekä Jo’ Buddy & Down Home King III (2011).

Blues News 6/2016 koteihin jouluksi. Vuoden 2016 kuudes ja viimeinen BN-numero (#282) ilmestyy postiluukuista sekä myyntitiskeille viimeistään viikolla 51. Lehdessä riittää luettavaa juhlapyhiksi; juttua löytyy mm. Rick Estrinistä (lehden kansikuvassa) & Kid Andersenista, Aki Kumarista & Rockin’ Johnny Burginista, Marvin L. Simsista, Jackie Vensonista, American Folk Blues Festival -kiertueista sekä The Rip Chordsin tapaisista 60-luvun hot rod/surf -yhtyeistä. Kotimaisista osaajistamme on mukana tällä kertaa jutut Lumberjacksista, Fat Chancesta & Million Dollar Tonesista – ja sisältyypä lehteen myös ansiokas katsaus blues-eläinoppiin. Lisäksi totta kai runsaasti tapahtuma-, kirja- ja levyarvioita – ynnä muuta!

FBS ry:n toimihenkilöt valittu vuodelle 2017. FBS ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa lauantaina 26.11.2016 hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksu (40€) vuodelle 2017. Finnish Blues Societyn hallituksen puheenjohtajaksi ja Blues News -lehden vastaavaksi päätoimittajaksi vuodelle 2017 valittiin yksimielisesti Maiju Lasola. Hallituksen jäsenet vuodelle 2017 ovat (aakkosjärjestyksessä): Honey Aaltonen, Aarno Alén, Kari Kempas, Anders Lillsunde, Riku Metelinen (varajäsen), Kalle Mänttä, Pertti Nurmi, Aimo Ollikainen, Juha Seila (varajäsen) ja Harri Suokas.

Blues News jatkaa entisin kujein. FBS:n syyskokouksessa hyväksytyin periaattein yhdistyksen jäsenmaksuun sisältyy myös vuonna 2017 kuuden BN-lehden tilaus. Lehden nykyiset tilaajat/jäsenet saavat automaattisesti tammikuun 2017 aikana kotiosoitteeseensa jäsenmaksukirjeen postisiirtolipukkeineen. Uusille jäsenille/tilaajille suosittelemme online-tilauslomaketta osoitteessa www.bluesnews.fi/lehden-tilaaminen. Blues Newsin irtonumerohinta pysyy sekin ennallaan, 6,80 eurossa ja painolaitoksena jatkaa edellisvuosien tapaan Lönnberg Painot Oy. Lehden ilmestymisaikataulu on seuraava: N:o 1/17: vk 08, N:o 2/17: vk 16, N:o 3/17: vk 24, N:o 4/17: vk 34, N:o 5/17: vk 42, N:o 6/17: vk 51. Uusittu mediakortti löytyy BN:n verkkosivuilta. FBS ry:n ja BN-lehden sähköinen uutiskirje ”Kaikessa soi blues!” jatkaa niin ikään ilmestymistään noin viidesti vuoden 2017 aikana.

Stompin’ 2017 ajoittuu maalis-huhtikuun vaihteeseen. Finnish Blues Societyn juurimusiikkifestivaali Stompin’ tulee jälleen! Vuoden 2017 tapahtumakokonaisuus järjestetään aikajaksolla 27. maaliskuuta – 2. huhtikuuta. Stompin’-ohjelmaa ollaan parhaillaan viimeistelemässä ja siitä tiedotetaan kevään kuluessa mm. BN-verkkosivujen ja Facebookin välityksellä.

BluesPedia uudistuu. Www.bluesnews.fi:n alaisuudessa jo vuodesta 2007 saakka toiminut suomalaisen bluesin ja soulin yhtye- ja levytystietokanta BluesPedia on siirtymässä vuodenvaihteen tietämillä BN:n uusitulle WordPress-verkkosivualustalle. Jatkossa tietokannan suora osoite on www.bluesnews.fi/bluespedia – ja samaan kohteeseen löytyy oma pikakuvakkeensa verkkosivujen etusivujen ylävalikosta. Hienoisen ulkoasukohennuksen ohella myös BluesPedian tietosisältöä on kasvatettu entisestään. Aktiivista päivitystyötä tehdään luonnollisesti tästä eteenpäinkin, ja sivustolle tullaan myös lisäämään muuta aiheeseen kytkeytyvää liitemateriaalia. Toistaiseksi BluesPedia ei valitettavasti ole käytettävissä mobiililaitteiden kautta.

 
UUTISSÄHKEITÄ MEILTÄ JA MAAILMALTA

Blues-tunnustuksia. Maailmalla kohistaan parhaillaan blues- ja juurimusiikin saralla Grammy-ehdokkuuksia vastaanottaneista artisteista, mutta myös Suomessa osataan antaa arvoa alalla kunnostautuneille. Pirkanmaan Blues Lovers ry on luovuttanut 8.12. vuosittaisen Jemma-palkintonsa nyt ensimmäistä kertaa puhtaasti media-alan toimijalle, jo 60-luvun jälkipuolelta saakka kotimaisessa musiikkijournalismissa operoineelle Jukka ”Waldemar” Walleniukselle. Järjestyksessään yhdeksännen Jemma-palkitun ansiokkaalle toimitusuralle sisältyvät mm. Blues News-, Musa-, Soundi- ja WUM-lehtien perustamiset.

Ilahduttavan roots-väritteistä luettavaa tarjaa myös Soundi-lehden joulukuun numerossaan julkistamat kriitikoiden ”Vuoden kotimaiset levyt Top20” -äänestystulokset, joiden joukosta on poimittavissa aiheeseen liittyen mm. Faarao Pirttikankaan & Kuhmalahden Nubialaiset -yhtyeen albumi ”Papyloonin barbecue” (sija 4), Talmud Beachin ”Chief” (sija 5), Dalindéon ”Slavic Souls” (sija 9), Kalle Kaliman ”High Noon” (sija 18) sekä Honey B & T-Bonesin ”Time Was” (sija 20).

Suomalaisten juurimusiikkialan vaikuttajien yhteisesti ideoima ja toteuttama Finnish Blues Awards -gaalailta puolestaan järjestetään kolmatta kertaa Helsingin Virgin Oil Co:ssa 14. tammikuuta. Vuoden yhtyeen/artistin, vuoden kappaleen ja vuoden tulokkaan sekä elämäntyöpalkinnon ohella FBA:ssa tullaan nyt palkitsemaan ensimmäistä kertaa myös vuoden tapahtuma. Edellisvuosien tyyliin FBA 2017:ssa esiintyy kahdella eri lavalla kaikkiaan 10 yhtyettä sekä DJ. Aikaisemmin päivällä samassa paikassa järjestetään klo 11-15 musiikki- ja soitinalan aktiivien toimintaa ja tuotetarjontaa esittelevä messutilaisuus.

Rock’n’roll-radioissa on tulevaisuus. Kotimaisten musiikinystävien omistama radiokanava Roll FM (105,8 MHz) siirtyy hetkeksi toimintatauolle joulukuun 18. päivän jälkeen. Syyskauden aikana nyttemmin uusiin studiotiloihin Tikkurilaan siirtyneellä kanavalla ovat vierailleet livenä mm. The Soul Roasters, Salwater Jinx, Riikka Jaakkola, Jo’ Buddy’s Trio Riot. Blues Newsinkin toimituskunnasta ja yhdistyksen aktiivistosta mukana toimitustöissä ovat olleet mm. Pokke Korhonen, Pasi Rytkönen ja Honey Aaltonen. Vastaavasti huhut kertovat uuden FM-kanavan, Radio Beat Townin lähetysten käynnistymisestä maaliskuun 2017 kuluessa. Viimeksi mainitun hankkeen taustalla vaikuttavat mm. Instro A Go Go -brändin takaa tutut aktiivit, jotka jatkavat myös tulevaisuudessa viikottaisten, sekä netissä että useilla paikallisasemilla jo kolmena edeltävänä kautena kuultavissa olleiden radio-ohjelmiensa kuten myös nimikkoliveklubinsa isännöintiä. Seuraava Instro A Go Go -tilaisuus järjestetään 25. helmikuuta Helsingin Sture21:ssa.

Tina Bednoff & The Cocktailers Espanjaan. Hiljattain ensimmäisen pitkäsoittonsa ”Jump, Sister, Jump” julkaissut pääkaupunkiseutulainen Tina Bednoff & The Cocktailers suuntaa maalis-huhtikuun taitteessa El Toro -levy-yhtiönsä kotikulmille Espanjaan. Kymmenkunta keikkaa kattava turnee (24.3.-2.4.) pitää sisällään esiintymiset mm. Malagan, Sevillan ja Madridin kaupungeissa.

Klassisia rock-lähikuvia nähtävillä ja myynnissä Tiketissä. Legendaarisen yhdysvaltalaisen Bob Gruenin rock-aiheisia valokuvia (tunnetuimpina aiheinaan mm. John Lennon, Clash ja Led Zeppelin) on jälleen nähtävillä Suomessa. Helsingin Tiketti Galleriassa (Urho Kekkosen katu 4-6) 10.-12.-31.1. esillä oleva näyttely on kaksiosainen. Ensimmäiseen valokuvasarjaan pääsee tutustumaan joulukuussa ja toiseen tammikuussa 2017. Kaikki teokset ovat myös myynnissä sekä näyttelytilassa että gallerian verkkokaupassa.

 
JULKAISU- JA STUDIOUUTISIA

Varastetut sydämet. Syksyn ja loppuvuoden aikana Englannissa ja Keski-Euroopassa kiertänyt Erja Lyytinen on työstänyt uutta studiomateriaalia helmikuussa ilmestyväksi ilmoitetulle seuraavalle albumilleen ”Stolen Hearts” (Tuohi Records). Mm. Led Zeppelinin, B.B. Kingin ja Rolling Stonesin kanssa aikaisempaa yhteistyötä tehneen Chris Kimseyn tuottamaa julkaisua varten on käynnissä Mesenaatti-yhteisrahoitushanke ja ensimmäinen singlelohkaisukin, albumin nimikappale on jo kuultavissa Youtubessa. Levyn materiaali koostuu kokonaisuudessaan Lyytisen kirjoittamista kappaleista, sävellykset hän on laatinut yhdessä Davide Florenon kanssa.

Rakkaus iskee ilman säestystäkin. Alkujaan Keravan suunnalta tullut 5-henkinen The Lone Star Dreamers tiedetään maamme tämän hetken kenties ainoana rhythm’n’blues- ja rock’n’roll-pohjaisena acappella-lauluyhtyeenä. Joukkion uusin albumi ”Lovestruck!” on jo ilmestynyt markkinoille, mutta sen julkaisua juhlitaan kuitenkin virallisesti vasta 3. maaliskuuta 2017 Helsingin Dubrovnikissa – kera ryhmän 25-vuotisjuhlien.

Aika on koittanut. Pohjois-pohjanmaalta Raahesta saapuva roots-rockabilly-yhtye Messed Up Trio on saanut aikaiseksi ensimmäisen omakustanteisen CD-EP:nsä. Nimeä ”It’s Time!” kantava levy koostuu neljästä bändin omaa käsialaa olevasta teoksesta. Vuonna 2014 perustetun Messed Up Trion muodostavat laulaja-kitaristi Janne Vuorinen, basisti Tuomas Hummasti ja rumpali Antti Turunen.

Blues-karavaani kulkee. Ruf Recordsin vuoden 2016 Blues Caravan -kiertuesolistit Ina Forsman, Layla Zoe (Kanada) ja Tasha Taylor (USA) tähdittävät nyt myös levymerkkinsä tuoreinta CD/DVD-julkaisua ”Blue Sisters”. Tuotteen cd-painokselle sisältyy 16 ja DVD:lle peräti 26 kolmikon konserttitallennetta.

Rhythm’n’bluesia levylle. Rokkaavaa 40- ja 50-lukujen rhythm’n’bluesia esittävä pääkaupunkiseutulainen The Moontones on valmistelemassa seuraavaa pitkäsoittoaan. Projektin valmistumisajankohtaa ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu. Bändin edellisalbumi ”Yes You Do!” ilmestyi vuonna 2012.

Roots-levymerkkien kevättarjontaa. Bluelight Recordsin alkuvuoden 2017 tuotantoa edustavat mm. Vesa Haajan pitkään odotettu esikoissoolo, helmikuussa ilmestyvä ”Se Hetki On Nyt” sekä maaliskuun jymyjulkaisu, amerikkalaislegenda Hayden Thompsonin kolmas Suomessa äänitetty Bluelight-albumi ”Learning The Game”. Molemmat levyt tulevat saataville sekä LP-, CD- että digiformaatissa. Turenki-uutuuksia taas ovat mm. suomenkielistä kantria laulaja-kitaristi Pekka Tiilikaisen johdolla esittävän Lännentien debyyttialbumi ”Vanhatie” sekä mm. Garbo-yhtyeestä tutun laulaja-lauluntekijä Esa Elorannan samoin kotimaan kielellä tulkitsemista omista kappaleista koostuva ”Avoimet Tiet”. Elorannan käsialaa on myös Vesa Haajan pitkäsoiton toinen digisinglelohkaisu Uusi Tähti, joka nousi miltei välittömästi ilmestymisensä jälkeen Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden kärkeen. Lännentien julkaisu on saatavilla ainoastaan CD:n sisältävänä LP-painoksena ja Elorannan vastaavasti toistaiseksi vain CD-painoksena.

 
ULKOMAAN VIERAITA SEKÄ FESTARI- JA KLUBITARJONTAA

Alkuvuoden bluesvieraita. Neljättä kertaa toteutettavan Kouvolan Kouvosto Blues Festin kansainvälinen sankari on chicagolainen Tail Dragger, joka tähditti myös tapahtuman ensimmäistä pitokertaa vuonna 2014. Muita Pub 23:n ja Brankkarin lavoille 5.-7. tammikuuta nousevia akteja ovat Kimmo Wilson Duo, Robbie Hill & Emilia Sisco (with Pub 23 All Stars), The Firebugs, Tri Tolvanen & Rootsinkeksijät, The Surfin’ Spacemen, Jani O’s Blues, Roy Hohenthal & Tone-Flite Stompers, Swamp Boogie, Hauki Blues Band sekä tietenkin kotikaupungin bluesylpeys Titty Bar Tim Blues Band.

Pieksämäen Savonsolmu Winter Blues tuo Hotelli Savonsolmuun lauantaina 11.2. kotimaisten Doggone Blues -erikoiskokoonpanon (Pepe Ahlqvist, Jarkka Rissanen, Sepi Rauteva, Jorma Välimäki) ja Big Buddy Trion ohella italialaisen akustista deltabluesia kitaroineen esittävän PG Petriccan.

Mississippin deltalle johdattelee musiikillisesti myös englantilaisella Rhythm Bomb -levy-yhtiöllä debyyttialbuminsa piakkoin julkaiseva belgialaisartisti Shakedown Tim. The Rhythm Revuensa kanssa bluesia ja r&b:tä esittävä Tim nähdään ainakin 2.2. Helsingin Storyvillessä sekä 4.2. Leppävirran Ladybug Rock’n’Roll Weekender -tapahtumassa.

Täsmäkiertueilleen saapuvat helmikuussa maahan myös nuorempaa bluespolvea ja -traditiota edustava, Austinista, Teksasista tuleva kitaristi-laulaja ja lauluntekijä Jackie Venson (taustallaan basisti Rauli Suuronen ja rumpali Olli Ontronen) sekä Etelä-Kaliforniassa tätä nykyä viihtyvä harpisti-laulajakonkari RJ Mischo (taustallaan Tomi Leino Trio). Tarkemmat keikkatiedot löytyvät alla olevasta tapahtumaluettelosta.

Myös bluesharpisti-laulajalegenda Charlie Musselwhite (s. 1944) palaa Suomeen maaliskuun alussa. 60-luvulla uransa aloittanut Grammy-voittaja esiintyy 1.3. Helsingin Savoy-teatterissa, 2.3. Vaasan Ritzissä ja 3.3. Tampereen Tamperetalolla amerikkalaisyhtyeensä (Matthew Stubbs: kitara, Randy Bermudes: basso, June Core: rummut) säestyksellä. Musselwhite on konsertoinut maassa aikaisemmin 2003 Vammalassa Rock’n’Roll Jamboree -tapahtumassa sekä 2004 Rauma Bluesissa.

Pohjois-Suomen perinteikäs alkuvuoden bluesputki käynnistyy Saariselällä 20.-21. tammikuuta. Santa’s Hotel Tunturin ja Kaunispään Huipun tiloissa järjestettävän Tunturibluesin tämänkertaiset esiintyjät ovat kaikki kotimaisia: Eero Raittinen & Eldis, Ismo Haavisto, Southpaw Steel’n’Twang sekä Hustle Fuzz. Äkäslompolossa 26.-29.1. järjestettävän Ylläs Jazz Bluesin vielä vuodenvaihteessa täydentyvästä artistikattauksesta löytyvät mm. amerikkalainen Joshua James, suomalais-englantilainen The Filthy Six, Eero Raittinen & Eldis ja Blue Stone. Kemissä Pakkasukko Blues & Jazzin (3.-5.2.) ohjelmisto pitää sisällään niin ikään Raittisen mutta tällä kertaa Hustle Fuzz -yhtyeen kera, minkä lisäksi mukana ovat mm. saksalainen Django Lassi, brittiläinen Mark Harman, ruotsalainen Lindvalls Lads sekä suomalaista nuoremman polven jazz-osaamista parhaimmillaan edustava Milo & Moses.

 
Lähikuukausien juurimusiikkitapahtumia, -kiertueita ja -konsertteja:

Christmas Rock’n’Roll, Keuda-sali, Kerava 16.12.: Sherwood Tigers + Minna Lasanen & Jay Day

Arto Pajukallio 58/58, Sture 21, Helsinki 16.12.: Hollepilli Band Mk. II, Tomi Pulkkinen & Co., Von Donners, Brown Swamp Blues Band, The Impulse 3, Fuckin’ Hippies Rock’n’Roll Show

X-Mas Attack At The Icehall, Isku Areena, Lahti 17.12.: The Rockin’ 8-Balls, The Toreadors

Little Boogie Boy (HOL): Storyville, Helsinki 17.12. (myös Crawfish Kings)

The Boppers (SWE): Ritz, Vaasa 29.12. / Savoy-teatteri, Helsinki 30.12. / Karelia, Tammisaari 31.12.

Kouvosto Blues Fest, Kouvola 5.-7.1.: Tail Dragger, Robbie Hill & Emilia Sisco, Titty Bar Tim Blues Band, Kimmo Wilson Duo, The Firebugs, Tri Tolvanen & Rootsinkeksijät, The Surfin’ Spacemen, Jani O’s Blues, Roy Hohenthal & Tone-Flite Stompers, Swamp Boogie, Hauki Blues Band

Ben Waters Band (UK):, Storyville, Helsinki 6.-7.1.

Trickbag (SWE): Storyville, Helsinki 13.1. (myös Emilia Sisco & Helge Tallqvist Band sekä Frim-Fram Quartet & Robbie Hill) / Storyville, Helsinki 14.1. (myös Erja Lyytinen)

Finnish Blues Awards 2017, Virgin Oil Co., Helsinki 14.1.: Tomi Leino Trio, Ben Granfelt Band, Dr. Helander & Third Ward, Slim Butler, Olli O. & Mighty Shitty, Lauri ”Arno” Ankerman Duo, Jantso Jokelin Duo, Black River Bluesman & Bad Mood Hudson, Frim-Fram Duo, Ismo Haavisto One Man Band

Greasy Rockin’ Party, Dubrovnik, Helsinki 21.1.: Big Kahunas (UK), The Dangermen + DJ Tall Mark (UK)

Matchbox (UK): Rauhalahti, Kuopio 27.1. (myös Peer Günt & Willie’s Trouble)

Eric Sardinas & Big Motor (USA): Kulttuuritalo, Helsinki 1.2.

Shakedown Tim (BEL): Storyville, Helsinki 2.2. (myös SaraLee) / Ladybug Rock’n’Roll Weekender, Vesileppis, Leppävirta 4.2.

Ladybug Rock’n’Roll Weekender, Hot. Vesileppis, Leppävirta 3.-4.2.: The Go Getters (SWE), John Lewis (UK), Shakedown Tim (BEL), The Fanatic IV, Limiteds, Poor Fellas, Grippin’ Breeze, Gru-V-Tones, Oo Wee 55

Pakkasukko Blues & Jazz, Kemi 3.-5.2.: Mark Harman (UK), Django Lassi (GER), Lindvalls Lads (SWE), Hustle Fuzz, Milo & Moses ym.

Jackie Venson (USA): Kulttuuriravintola Kivi, Tampere 9.2. / Poselli, Rauma 10.2. / Juttutupa, Helsinki 11.2.

Wilko Johnson Band (UK): 45 Special, Oulu 15.2. / Savoy-teatteri, Helsinki 16.2. / Olympia-kortteli, Tampere 17.2. / Möysän Musaklubi, Lahti 18.2.

RJ Mischo (USA) & Tomi Leino Trio: Malmitalo, Helsinki 21.2. / Kulttuuriravintola Kivi, Tampere 23.2. / O’Malley’s, Vaasa 24.2. / Juttutupa, Helsinki 25.2.

 

 

 
KLUBIPOIMINTOJA

Hilland Mondays -klubi, Rav. Juttutupa (Säästöpankinranta 6):
Hilland Playboys (Antti Vuorenmaa, Pauli Halme & Martta Valkeus) vieraineen joka maanantai klo 20 alkaen

Kannelkrouvi Music Club/Live-Blues Dance, Kannel-Krouvi, Kannelmäki, Helsinki (Sitratori 5):
Frim-Fram (Juki Välipakka ja Sorpa Suomalainen) & Robbie Hill vieraineen joka toinen keskiviikko

Rock’n’Roll Thursday, Storyville, Helsinki (Museokatu 8):
8.12. SaraLee
29.12. Bloodshot Eyes
5.1. B. Cupp Combo, Paulina’s Diner

Storyville Roots Tuesday, Storyville, Helsinki (Museokatu 8):
The M Street Band featuring…
20.12. Jemina & Selina Sillanpää
27.12. Jay Kortehisto
3.1. tbc
10.1. tbc
17.1. tbc
24.1. tbc
31.1. tbc

Mojo Jam Club, Boothill, Helsinki (Lönnrotinkatu 25):
Siberian Blues Huskies vieraineen joka kuun ensimmäisenä torstaina

Django Collective Helsinki -klubi, Ravintola Manala, Helsinki (Dagmarinkatu 2) klo 21 alkaen:
16.12. Tuomo

Down Home Kivi -klubi, Kulttuuriravintola Kivi, Tampere (Keskustori 2):
15.12. Wang Dang Dudes feat. Jamie Mäkinen

Instro A Go Go -klubi, Sture 21, Helsinki (Sturenkatu 21):
25.2. The Impulse 3, Lefty & The Rightones, Sky Dee & The Demons

Ghetto-klubi, Juttutupa, Helsinki (Säästöpankinranta 6):
31.12. Mike Bell & The Belltones
14.1. Southpaw Steel’n’Twang
28.1. Hanna Hush
4.2. Jarkka Rissanen Tonal Box Trio, Alanko/Karineva
11.2. Jackie Venson (USA)
18.2. Greased Lightning
25.2. RJ Mischo (USA)
25.3. Million Dollar Tones
7.4. Corey Dennison Band (USA)
8.4. Mystery Train feat. Kitty Lee
29.4. Big Creek Slim & Peter Nande (DK)
6.5. Sherwood Tigers
27.5. Honey B. Family

Rytmiklubi, Pub Waterloo, Turku (Puutori):
21.1. (klo 18) Sivutuote, Judo Jalava ”iloisesti hammondilla”
18.2. (klo 18) Nillsbyn Pelimannit, Port Arthur Bluegrass Band
13.3. (klo 18) Marty The Random Guy, Skoogie

Dixi Teds Rock’n’Roll Club, Shamrock, Tikkurila, Vantaa (Peltolantie 2):
17.12. The Lo-Lites

 
R&B-, SOUL- JA ROCK’N’ROLL-PITOISIA DJ- & TANSSIKLUBEJA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA:
16.12.-16 – In The Mood – DJ Harri Hertell ym. / Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1 (klo 21-02, 8 eur)
17.12.-16 – Big Shake! – DJ:t Sampsa Vilhunen & Vesa Yli-Pelkonen / Bar Loose, Annankatu 21 (klo 23-04, 5 eur)
13.1.-17 – 78 RPM ERA – DJ:t Vesa Yli-Pelkonen, Butcher Pete & Rock-a-Peltola / Lavaklubi, Länt. Teatterikuja 1 (klo 21-02, 6 eur)
21.1.-17 – Big Shake! – DJ:t Sampsa Vilhunen & Vesa Yli-Pelkonen / Bar Loose, Annankatu 21 (klo 23-04, 5 eur)
11.2.-17 – Seiskaklubi – DJ:t Butcher Pete & Leuto / Backas Bar, Mäkelänkatu 15 (klo 21-02, 0 eur)
18.2.-17 – Big Shake! – DJ:t Sampsa Vilhunen & Vesa Yli-Pelkonen / Bar Loose, Annankatu 21 (klo 23-04, 5 eur)
4.3.-17 – 78 RPM ERA – DJ:t Vesa Yli-Pelkonen, Sampsa Vilhunen & Eric Swamp / Lavaklubi, Länt. Teatterikuja 1 (klo 21-02, 6 eur)
18.3.-17 – Big Shake! – DJ:t Sampsa Vilhunen & Vesa Yli-Pelkonen / Bar Loose, Annankatu 21 (klo 23-04, 5 eur)
22.4.-17 – Seiskaklubi – DJ:t Butcher Pete & Leuto / Backas Bar, Mäkelänkatu 15 (klo 21-02, 0 eur)

 
HILJATTAIN EDESMENNEITÄ ARTISTEJA

Barrelhouse Chuck (Charles Goering) (10.7.1958 – 12.12.2016)
Chicagoblues-pianon viimeisten vuosikymmenten arvostetuimpiin taitureihin lukeutunut muusikko, laulaja ja lauluntekijä.

Jim Lowe (James Ellsworth Lowe) (7.5.1923 – 12.12.2016)
Vuoden 1956 jättihitistään The Green Door parhaiten muistettava amerikkalaislaulaja ja radioääni.

Herbert ”Herb” Hardesty (3.3.1925 – 3.12.2016)
Maineikas neworleansilainen r&b-puhallinsoittaja, joka kunnostautui ennen muuttamistaan Las Vegasiin 70-luvun alussa vuosien ajan Fats Dominon kiertue- ja levytyskokoonpanon kantavana voimana.

Joe Ligon (11.10.1936 – 11.12.2016)
Gospel-historian arvostetuimpiin lukeutuvan laulukvartetin The Mighty Clouds of Joyn pitkäaikainen johtaja.

Stefan Pfeifer (1964 – 27.11.2016)
Saksalaisen teddyboy-rock’n’rollin keskeinen hahmo, jonka Suomessakin alan piireissä hyvin tunnettuja yhtyeitä olivat mm. Badland Slingers ja Lou Cifer & the Hellions.

Sharon Jones (4.5.1956 – 18.11.2016)
Daptone-levymerkin ja The Dap-Kings -yhtyeensä myötä 2000-luvun alussa todelliseen maailmanmenestykseen kohonnut traditionaalisen funk-soulin äänenkannattaja.

Mose Allison (11.11.1927- 15.11.2016)
Blues- ja jazz-genrejä luontevasti musiikissaan yhdistellyt pianisti-laulaja ja lauluntekijä, joka muistettaneen ennen kaikkea lukuisia kertoja coveroidun Parchman Farm -kappaleen kirjoittajana ja alkuperäisesittäjänä.

Leon Russell (2.4.1942 – 13.11.2016)
Huomionarvoisen uran sekä sooloartistina että sessiomuusikkona ja lauluntekijänä tehnyt alkujaan oklahomalainen pianisti-laulaja.

Billy Miller (1.1.1954 – 13.11.2016)
Newyorkilaisen Norton Records -levy-yhtiön toinen perustaja sekä The Zantees- ja The A-Bones -yhtyeiden laulaja-nokkamies.

Al Caiola (7.9.1920 – 9.11.2016)
New Jerseyn ja New Yorkin maisemissa vaikuttanut sessiokitaristi, sävletäjä ja sovittaja, jonka osaamista arvostivat levytyksillään mm. Elvis Presley, Frank Sinatra ja Tony Bennett.

Leonard Cohen (21.9.1934 – 7.11.2016)
Alkujaan runoilijana ja novellistina uransa aloittanut ja v. 1967 laulaja-lauluntekijänä itsensä lanseerannut kanadalaisen populaarimusiikin merkkihahmo.

Buck Ormsby (29.10.1941 – 29.10.2016)
Washingtonin Tacomasta tulleen The Fabulous Wailers -yhtyeen jäsen ja maineikkaan Etiquette-levymerkin osaperustaja.

Bobby Vee (30.4.1943 – 24.10.2016)
Norjalais-suomalaiset sukujuuret omannut amerikkalaisen 60-luvun alun ”teinipop”-teollisuuden tähti, jonka kansainvälisiin menestyksiin lukeutuivat mm. kappaleet Take Good Care Of My Baby, More Than I Can Say ja The Night Has A Thousand Eyes.

Phil Chess (27.3.1921 – 19.10.2016)
Veljensä Leonardin kanssa Chess-levymerkin Chicagoon perustanut musiikkituottaja ja liikemies.

Bobby Ellis (2.10.1932 – 18.10.2016)
Jamaikalainen lukuisten reggae-hittiartistien kanssa yhteistyötä tehnyt trumpetisti.

Ted Harvey (21.12.1930 – 6.10.2016)
Mm. Hound Dog Taylorin ja J.B. Hutton kanssa Chicagossa työskennelleen The House Rockers -kokoonpanon rumpali.

 
 

Blues News -lehden toimitus
Finnish Blues Society ry
PL 257, 00531 Helsinki
https://www.bluesnews.fi

Share