Blues News 6/2019 (#300)

Blues News 6/2019 (#300)

Lehden sisältö:
– Tommi Viksten
(kirj. Pete Hoppula)
– Ilkka Rantamäki
(kirj. Riku Metelinen)
– Mary Lane
(kirj. Kari Kempas)
– Samantha Fish
(kirj. Riku Metelinen)
– Dorothy Moore
(kirj. Mike Stephenson, käännös Pertti Nurmi)
– Dave Forestfield & Jarkka Rissanen
(kirj. TT Tarkiainen)
– Harold Burrage
(kirj. Pekka Talvenmäki)
– Rozetta Johnson
(kirj. Pekka Talvenmäki)
– Blues menee metsään
(kirj. Timo Kauppinen)
– Divarien helmiä, osa 48
(kirj. Petri Lahti)
– Klassikoiden lähteillä, osa 59: Manfred Mann
(kirj. Vesa Walamies)
– Unohdetut albumit, osa 14: Memphis Slim & Willie Dixon
(kirj. Petri Lahti)
– Konserttialbumien klassikoita, osa 7: Live-bluesin kuninkaat
(kirj. Pete Hoppula)
– Tiki Oasis 2019 & Otto Von Stroheim
(kirj. Julle Jalava)
– This Ole House – Torppavanhus
(kirj. Aimo Ollikainen)
– 7 tuuman taivas -singlekatsaus
(kirj. Honey Aaltonen)
– Big Joe Louis -diskografia
(kirj. Erkki Sironen)
– Muddy Lee Makkonen
(Ville Pirinen – Pauli Kallio)
– BN lukee kirjallisuutta
(kirj. Jorma Riihikoski)
– Levytutkailut
(useita kirjoittajia)

Etukansi: Muddy Waters © Don S. Bronstein / Chess Records/Universal Music Group (1966)

Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:
Honey Aaltonen
Aarno Alén
J-P Berg
Harri Haka
Julle Jalava
Jyrki Kallio
Pauli Kallio
Timo Kauppinen
Kari Kempas
Jari Kolari
Leif Laaksonen
Petri Lahti
Kai Leivo
Riku Metelinen
Pertti Nurmi
Mikke Nöjd
Aimo Ollikainen
Ville Pirinen
Jorma Riihikoski
Pirjo Salminen
Erkki Sironen
Mike Stephenson
Pekka Talvenmäki
TT Tarkiainen
Vesa Walamies

Vastaava päätoimittaja:
Maiju Lasola

Toimituspäällikkö, taitto:
Pete Hoppula

Painopaikka:
Grano Oy, Helsinki

Lehden pääkirjoitus

Joulukuussa 2019 Käsissäsi on järjestyksessään jo 300. Blues News! Tämä on kiistatta ja objektiivisesti(kin) katsottuna hieno saavutus näinä printtimedian yleisinä alasajoaikoina. Iloisina tästä toimituskunnan piirissä ollaan, totta kai, kun moisissa tasalukemissa liikutaan. Tasaluvun saavuttamisesta kiitos kuuluu tietenkin yhdistyksen jäsenistölle/lehden lukijakunnalle, yhteistyökumppaneille sekä laajalle vapaaehtoisjoukolle toimittajia ja kuvaajia, jotka aikaansa yhteisen asiamme eteen uhraavat, vuosittainhan hommissa on mukana kaikkiaan peräti n. 40-50 avustajaa. Lämpimät kiitokset siis kaikille eri tavoin rakkaan aviisimme eteen tänäkin vuonna panostaneille. Erityiskiitoksena halusimme lahjoittaa teille kaikille tämän juhlanumeron mukana uusintapainokset Blues Newsin alkutaipaleen numeroista ja legendaarisen Hangovers-yhtyeen tuotoksista, olkaa hyvät!

Vuosi 2020 on FBS-/BN-piireissä jälleen juhlavuosi, Blues Newsia julkaiseva yhdistyksemme Finnish Blues Society ry kun täyttää vuonna 2020 VIRALLISESTI kokonaiset 50 vuotta! FBS kyllä perustettiin jo lehden ensimmäisenä ilmestymisvuonna 1968, mutta rekisteröitiin virallisesti vasta toisen perustamiskokouksen jälkeen v. 1970. Virallistaivaltamme juhlistaaksemme olemme toki jo kuluneen vuoden aikana aloittaneet (jo kolmantena vuonna) peräkkäin erityiset juhlavuosi-valmistelut. Vuonna 2020 FBS järjestää erilaisia tapahtumia pitkin vuotta, hauskaa ja monipuolista blues-roots-aiheista meininkiä on siis jälleen luvassa, niistä kuitenkin tarkemmin hieman tuonnempana. Nyt voi kuitenkin jo itse kukin tehdä kalenterimerkinnät päiville 1. ja 4. huhtikuuta, joina iltoina Blues Newsin 300. numeroa ja FBS:n 50-vuotista virallistaivalta juhlitaan konsertein Helsingin Malmitalossa. Muista vuoden 2020 tapahtumista tiedotetaan yhdistyksen nettisivuilla ja Facebook-sivuilla.

FBSn loppuvuoden 2019 uutisista mainittakoon, että marraskuun syyskokouksessa hyväksyttiin perinteiseen tapaan (ja toki jälleen ilman kitinöitä) yhdistyksen toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksu (42€) vuodelle 2020. Jäsenmaksuun lukeutuu mm. jatkossakin 6 kertaa vuodessa ilmestyvä Blues News -lehti. Kokouksessa valittiin myös FBSn toimihenkilöt seuraavalle vuodelle. Muutoksiin ei nähty tälläkään kertaa olevan tarvetta, samalla kokoonpanolla astellaan tulevan vuoden haasteisiin kuin kuluvanakin vuonna on taivallettu. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana ja Blues Newsin vastaavana päätoimittajana jatkaa allekirjoittanut Maiju Lasola, hallituksen jäseninä Honey Aaltonen, Aarno Alén, Kari Kempas, Riku Metelinen (varajäsen), Kalle Mänttä, Pertti Nurmi, Aimo Ollikainen, Juha Seila (varajäsen) ja Harri Suokas. Toiminnantarkastajiksi valittiin edellisvuoden tapaan Vesa Walamies ja Pekka Korhonen, varatoiminnantarkastajaksi Hannu Nyberg ja Blues Newsin toimituspäälliköksi Pete Hoppula.

Em. juhlavuoden tapahtumien lisäksi FBS on toki innolla mukana myös monissa muissa tulevan vuoden verkostoyhteistyötapahtumissa. Niistä mainittakoon nyt esim. 8th European Blues Challenge, joka järjestetään Alankomaiden Amsterdamin liepeillä Zaandamissa 17.–18. huhtikuuta. Suomen edustajanahan ao. kisoissa mittelee tällä kertaa laulutaidokas metsätyömies-kokoonpano Lumberjacks. FBSn hallitus päätti lähettää maanmainion Lumberjacksin myös tammikuussa 2020 järjestettävään 36th International Blues Challengeen, Tennesseen Memphisiin Yhdysvaltoihin, onnea matkaan siis! Lopuksi on toki perinteisten toivotusten paikka; mukavaa ja antoisaa joulun aikaa + vuodenvaihdetta kaikille!

Maiju Lasola
(julkaistu BN-numerossa 6/2019)

Share