BLUES NEWSIN ROOTS-MINIRISTEILY 5. LOKAKUUTA!

Viking XPRES:in Roots-risteilyllä lauantaina 5. lokakuuta juhlitaan jälleen – tällä kertaa huikean menon takaavat rytmimusiikin kotimaiset huiput Nieminen & Litmanen, Whistle Bait ja Million Dollar Tones. Tunnelmaa nostattamassa myös DJ:t Butcher Pete ja High Q. 12 tunnin risteilyn hinta hytteineen vain 26 euroa/hlö (B2P-hytti, tuotetunnus FKROOTS) tai 22 euroa Viking Line Clubin jäsenille.

Esiintyjät:

NIEMINEN & LITMANEN
2000-luvun omaleimaisin kotimainen instrumentaaliduo luottaa Hammond-urkujen ja rumpujen pettämättömään yhdistelmään. Kymmenissä muissakin juurimusiikkikentän kärkiyhtyissä tahoillaan vaikuttaneilla “Kanttori” Niemisellä ja “Jupe” Litmasella ei ole ollut tapana jättää esiintyessään yleisöään kylmäksi eikä tanssiparkettia tyhjäksi. Ennen kaikkea 60- ja 70-lukuisten boogaloosoul-, rhythm’n’blues-, jazz- ja soundtrackmusiikki-vaikutteiden alaisena jäljittelemättömän tyylikudoksensa muodostaneen kaksikon neljäs ja tuorein albumi tottelee nimeä “Sävyjä” (2019).

Sami Nieminen – urut
Juha Litmanen – rummut

MILLION DOLLAR TONES
Nykyhetken kouriintuntuvin kiintopiste lukuisia 50-luvun rock’n’roll- ja rhythm’n’blues-klassikoita New Orleansissa tuottaneeseen Cosimo Matassan legendaariseen studiosoundiin löytyy Etelä-Suomesta! 2010-luvun alussa perustettu 7-henkinen Million Dollar Tones on voimistanut kaiken aikaa kansainvälisen suunnannäyttäjän asemaansa paitsi yltiöenergisten keikkojensa, myös laajalti ylistettyjen pitkäsoittojensa “Crazy!” (2016) ja “That’s Right!” (2019) myötä.

Antti Pajula – laulu
Albert Hallikainen – kitara
Ari Toivonen – tenorisaksofoni
Petri Rinta-Opas – baritonisaksofoni
Kimmo Lehtola – basso
Janne Nieminen – rummut
Mikle Ylipekka – perkussiot/huuliharppu
Mikle Ylipekka – perkussiot/huuliharppu

WHISTLE BAIT
35-vuotista taivaltaan parhaillaan juhliva Whistle Bait on kypsyttänyt jump-rhythm’n’bluesista alkuvoimansa imenyttä ohjelmistoaan vuosi vuodelta yhä enemmän kohti 60-luvun alulle ominaisia rock’n’rollin olomuotoja. Mm. Agents-, Barnshakers- ja Pääesiintyjät-kiinnityksistään tutun Vesa Haajan “kotiyhtyeen” ohjelmistossa jortsukansaa villitsevät laajalla skaalalla rinta rinnan niin laulajan omaa käsialaa olevat Whistle Bait -suosikit vuosikymmenten varrelta kuin monet menneisyyden hämärien laina-aarteetkin.

Vesa Haaja – laulu/rytmikitara
Vesa Tynkkynen – soolokitara
Kim Drockila – koskettimet
Juho Hurskainen – tenorisaksofoni
Lasse Sirkko – basso
Juha Tynkkynen – rummut

Share