Levyarvio: The Hitman Blues Band


THE HITMAN BLUES BAND – Not My Circus, Not My Monkey
(Nerus 4493)

Vaikka korona kurittaakin maailmaa kovalla kädellä, niin vain uutta lykkää uunista ulos.. Nyt vuorossa on The Hitman Blues Bandin uusin levy. Yhtyeen solisti ja kitaristi Hitman eli Russell Alexander vastaa itse suurimmasta osasta levyjensä kappaleista. Tälle julkaisulle mies on kynäillyt niitä kahdeksan, kolmen (Nobody’s Fault But Mine, John The Revelator, The Times Are A Changing) ollessa covereita. Levy on pääosin helposti kuunneltavaa, reipasta, modernia rytmi(blues) musiikkia a’la ”Hitman”, siis jo tuttua miehen edellisten puolen tusinan albumin tarjonnasta. Mies itse toteaa levyn ja erityisesti sen nimiraidan Not My Circus, Not My Monkey olevan varsin tyypillinen perusblues sanoituksen suhteen: ”väärä nainen, väärä baari ja vieläpä väärä kaupunginosakin!”, ja isot pojathan osaavat kertoa, ettei siitä voi seurata muuta kuin bluesia.

Kappalevalikoimasta löytyy myös hempeilyä (No Place Like Home) sekä balladia (Everybody But Me). Vauhdikas ja iloluontoinen Buy That Man A Drink edustaa ”Mardi Gras” -tyylistä torvittelua. Lisää kaiken maailman foneja, joita töräyttelevät Mikey Vitale (altto), John Kelly (tenori), Nick Clifford (baritoni), täydennettynä Eric Altaracen trumpetilla, kuullaan numerolla You Don’t Understand.

Cover-versiot antavat aina hyvän mahdollisuuden todeta, miten hyvin ja/tai omaperäisesti yhtyeet lainakappaleita esittävät. Levyn kolmesta coverista Blind Willie Johnsonin Nobody’s Fault But Mine ja John The Revelator sekä Dylanin The Times They Are-A Changing yhtye on tehnyt hyvinkin omanlaisensa versiot. Suosikkini niistä on raikkaan keinuvarytminen Nobody’s Fault But Mine.

Walk With You tarjoaa rytkettä kuin siinä Blues Brothers -leffan loppurupeamassa. Levyn päättävä Go Down Fighting kulkee bluesrockin merkeissä ja kitarakin saa rokkinsa Hitmanin käsittelyssä.

Yhtyeessä sujuvaa ja rytmikästä soitantoa Hitmanin ja foniryhmän lisäksi esittävät kosketinsoittaja Kevin Bents sekä rytmiryhmässä basisti Mike Porter ja rumpali Guy LaFountaine.

Jari Kolari
(julkaistu BN-numerossa 3/2021)

Share