Levyarvio: The Milk Men


THE MILK MEN – Spin The Bottle
(MMR0922)

Dr Feelgood oli todella kova bändi aikoinaan. Itse kuuluin pitkään niihin, joiden mielestä elämää ei ollut Wilkon lähdön jälkeen. Sittemmin olen löysännyt vyötäni ja oppinut ymmärtämään myös bändin myöhempien aikojen levyjä, mutta Brillon poismenon jälkeisille kokoonpanoille tai levyille en ole aikaani viitsinyt tuhlata. Dr Feelgood toimikoon aasinsiltana The Milk Meniin, joka asettuu sopivasti Pirates-Feelgood-Inmates-Nine Below Zero -akselille. Jo siitäkin syystä, että rumpusetin takana istuu entinen Pirates-heppu Mike Roberts ja bassosta löytyy Lloyd Green, joka, kuten tiedämme, on Mick Greenin jälkeläinen. Kaksikon lisäksi bändissä soittavat entinen Mustangs-kitaristi Adam Norsworthy sekä vokalisti Jamie Smy. Lähtökohdat ovat siis kunnossa. ”Spin The Bottle” on bändin neljäs täyspitkä.

Moottorin murinaa sisältävä Drivin’ It räjäyttää pankin heti ja vakuuttavaa on jatkokin. Go Go Baby voisi olla myöhempien aikojen Feelgood-raitoja, mutta selkeitä yhtymäkohtia löydän myös Paul Wellerin Jam-aikaisiin tuotoksiin. Adelaide menee selkeästi Rod Stewart/Faces -osastolle. Suosikkikappaleeni on Sing The Blues, joka nimensä mukaisesti on bluesia ja voisi olla vaikka ”Then Play On” -levyn aikaista Fleetwood Macia. Gabba Gabba Hey on ilmeinen tribuutti Ramonesille, mutta Ramojen vauhtiin Maitopojat eivät yllä ja hyvä niin, sillä yksi turboahdettu rokkibändi on aivan riittävästi.

Fabulous voisi olla Dave Edmundsin kirjoittama kappale Feelgoodeille. Rainbow-vaikutteita pursuava Highway Woman tiukkoine urkusooloineen on levyn heviannos. Kitarasoolossa on ehkä liikaa kaikkea ja Ritchie Blackmore olisi hoitanut/hoitaisi homman paljon paremmin.

Esikuvat on kuunneltu ja vaikutteita otettu, mutta kopioinnista ei ole tietoakaan. Siinä missä Noel Gallagher lainasi, kopioi ja varasti hymyssä suin, Milkmenin herrat kirjoittavat selkeästi itsensä näköisiä kappaleita. Uutukaisella he ovat luoneet nahkansa ja löytäneet oman tyylinsä. Mikäli pubrock, Power Pop, Sleepwellers, Faces, Ducks Deluxe ja vastaavat kolahtavat, niin The Milk Men on bändi, johon kannattaa tutustua.

Riku Metelinen
(julkaistu BN-numerossa 6/2022)

Share